Www.socialni-zaclenovani.cz Koordinovaný přístup a ESIF 2014+ Jan Mochťák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Možnosti sociálního rozvoje v programovacím období
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
PROGRAM ŘS Přivítání a úvodní slovo RNDr. Aleny Raškové 2
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Kancelář strategie města
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro sociální oblast Brno,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám (KPSVL) Implementační fáze Pracovní skupina - Bydlení.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Příprava SPSZ, koordinovaný přístup, přehled priorit.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO OBLAST BEZPEČNOST A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Brno Mgr. Marcela Nosálová, lokální konzultantka pro oblast.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Lokální partnerství Pracovní skupina bydlení
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
Terénní programy.
Výbory a pracovní skupiny
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Ing. Stanislava Správková
Koordinovaný přístup a ESIF 2014+
Klíčové aktivity projektu
Aktuální informace ke KPSVL
PS Sociální začleňování AKTUALITY
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák

Obsah setkání 1.Prezentace ITI projektů a nástin provázanosti s KPSVL. 2.Informace o závěrech jednání zástupců Agentury a JmK 3.Ustálení názvu pracovní skupiny, finální definice cílové skupiny. 4.Prvotní návrhy řešení problematiky sociálního vyloučení z hlediska metod a nástrojů sociální práce. 5.Úkoly+ závěr.

ASZ, JMK Dne se uskutečnilo jednání s náměstkem hejtmana Mgr. Markem Šlapalem Představení KPSVL Řešená problematika - odpovědnost JMK za síť sociálních služeb (SPRSS, financování/udržitelnost) vs. vznik a rozšíření sociální služeb při naplňování KPSVL Dočasná síť sociálních služeb Otázka podmínek pro přechod z dočasné sítě do podporované sítě sociálních služeb = definování potřebnosti, indikátory

Název, cílová skupina PS sociální služby PS sociální práce a sociální služby Nevázanost zákonem 108/2006Sb. Zaměření se na rozvoj sociální práce jako metody/nástroje Cílovou skupinou KPSVL v rámci pracovní skupiny PS sociální práce jsou skupiny obyvatel, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením a chudobou. Zvláštní pozornost je věnována: –osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách a v jejich okolí; –lidé bez domova; –národnostní menšiny; –etnické menšiny (zejména Romové); –osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách; –osoby opouštějící ústavní zařízení nebo zařízení výkonu trestu.

Postup tvorby projektových opatření + SPSZ příprava Strategie spolupráce a související kroky: –Příprava projektových aktivit: Zjištění obecných návrhů opatření v rámci skupiny Komunikace nad návrhy ve vztahu k představitelům města/soulad s opatřeními KPSS Představení obecných návrhů při zapracování připomínek MMB Individuální příprava projektových návrhů – Kapacita sociálních služeb – současný vs. plánovaný/projektový stav (MMB současný stav) –Dotazníkové šetření zaměřené na sociální služby (rozšíření kapacit, indikátory, fakultativní služby, spolupráce a síťování)

Pro inspiraci při psaní projektových fiší: Děkuji Vám za pozornost a těším se na další spolupráci! Jan Mochťák Tel: