RECRUITMENT VSRR K.Doležalová, K.Coubalová 30.04.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Advertisements

Pracovněprávní vztahy v organizaci
Profil HR poradce a školitele
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
 eY4NT_GE Ing. Lucie Nováková Petrská 29, Praha 1 telefon xyz
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Úřad práce České republiky
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
MOPE s.r.o. Personální agentura
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Zbyněk Vavřín Anna Václavíková Monika Vozková
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Personální mamagement
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Metody získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
1 Pracovní náplň českých stáží. Stáže 1. Krajská agentura pro zemědělství a venkov MZe ČR Kraj Vysočina 2. Odbor mezinárodních vztahů,
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Absolventi na trhu práce
aneb Assessment Centre a Development Centre
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Data získána na základě výzkumu Hodnotové orientace dětí ve věku 6 – 15 let. Výzkum realizován v rámci projektu Klíče pro život.
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
Přijímání zaměstnanců
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ing. Veronika Dostálková MBA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Nábor a výběr zaměstnanců
Assessment centrum.
Sociální šetření a legislativa
Závěrečná konference projektu
Prezentace univerzitního informačního systému
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

RECRUITMENT VSRR K.Doležalová, K.Coubalová

Recruitment  z anglického „recruit“ (=nabrat)  užíváme jako výraz pro nábor nových pracovníků, zaměstnanců - nábor uchazečů  drobní podnikatelé mohou provádět sami (částečně)  středně velké a velké org. si zajišťují profesionální náborové týmy a agentury(externí recruitment)

Recruitment provádí…  náborovou činnost lze provádět více způsoby??(může provádět vícero „zařízení) Úřady práce Úřady práce Tzv. „Lovci mozků“-headhunters Tzv. „Lovci mozků“-headhunters In-house recruitment In-house recruitment Webové náborové stránky Webové náborové stránky  fáze recruitmentu: Získání kandidátů inzertním oznámením(popř.dalších metod) Získání kandidátů inzertním oznámením(popř.dalších metod) Výběr z těchto kandidátů na zákl. přijímacích pohovorů a různých testů(i psycholog.charakter) Výběr z těchto kandidátů na zákl. přijímacích pohovorů a různých testů(i psycholog.charakter)

Recruitmen v praxi  vybraní kandidáti absolvují více či méně podrobný pohovor – hodnotí se profesní zkušenosti, zájmy a představy  součástí může být i psychodiagnostický test, který dokreslí profil kandidáta Jedná se o metody popisující aktuální stav jedince, jeho vlastnosti a potenciál pro další rozvoj Jedná se o metody popisující aktuální stav jedince, jeho vlastnosti a potenciál pro další rozvoj

Nástroje recruitmentu- ú ř ad práce  státní zřízení s pobočkami v každém městě  zájemci o práci jsou zaregistrováni na základě krátkého pohovoru  náboroví poradci poté pracují na vhodném spojení kandidáta a potencionálního zaměstnavatele

Nástroje recruitmentu- “Lovci mozk ů “  termín pro náboráře hledající ty nejlepší kandidáty pro vedoucí pozice, top managery  jsou považovány za iniciativnější (zejm. ve srovnání s in-house recruitmetem)  mohou pomoct s přípravou kandidáta na pohovor, se sjednáním platu,..  v náborových zařízeních mají velice dobré postavení – navštěvují národní i mezinárod. Zasedání, kde hledají možné kandidáty  „loví“ také profesionály aktivní v oblasti vědeckého výzkumu

In-house recruitment a webové náborové stránky  in-house recruiment Větší společnosti mají tendenci podnikat vlastní nábor, především díky odd.lidských zdrojů Větší společnosti mají tendenci podnikat vlastní nábor, především díky odd.lidských zdrojů Inzerují vlastní volná místa na vl.webu, koordinují zaměstnanecká doporučení a mohou se zaměřovat na nábor absolventů Inzerují vlastní volná místa na vl.webu, koordinují zaměstnanecká doporučení a mohou se zaměřovat na nábor absolventů  webové náborové stránky (e-recruitment) Shromažďují přehled volných míst a databáze CV Shromažďují přehled volných míst a databáze CV Zájemci mohou poslat CV, který je k dispozici společnostem zaregistrovaným na stránkách Zájemci mohou poslat CV, který je k dispozici společnostem zaregistrovaným na stránkách

Pou ž ité zdroje  D ě kujeme za pozornost!!