Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Studijní program Stavební inženýrství
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Učitelství odborných ekonomických předmětů
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ V ČR
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Ústav pedagogických věd
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
UNIVERZALIZACE A SPECIALIZACE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
ANALÝZA UČIVA V EKONOMICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ošetřovatelství
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.

 Středoškolská příprava učitelů komerčních předmětů od konce 19. století  Je nejstarším oborem v oblasti ekonomického vzdělávání – dlouholetá tradice  Péčí pověřena především Vysoká škola obchodní v Praze (do roku 1948 středoškolská profesura)  od r Vysoká škola ekonomická v Praze (učitelství ekonomických předmětů)  UEP vždy patřilo mezi atraktivní obory studia

 Hlavním posláním oboru je příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ  Absolventi se mohou uplatnit také v oblasti personalistiky ve firmách (především na úseku organizace vzdělávání)  Mohou vykonávat různé funkce v oblasti ekonomické praxe

Atraktivnost oboru je určena :  Posláním vzdělávání mládeže  Zajímavou prací s volnějším režimem  Délkou dovolených  Vhodnou alokací škol v regionech  Lepšími podmínkami péče o vlastní děti

Učitelství ekonomických předmětů lze na fakultě studovat v těchto formách:  Bakalářské studium praktických odborných předmětů  Navazující magisterské studium učitelství odborných ekonomických předmětů  Vedlejší specializace UEP určená pro studenty všech fakult VŠE  Dalším vzděláváním inženýrů ekonomů (doplňujícím pedagogickým studiem)  Plánujeme kombinované studium inženýrů ekonomů (absolventi ekonomických oborů získají vedle inženýrského diplomu v ekonomii navíc bakalářský diplom z pedagogických disciplín)

Zaměření studia:  Ekonomická složka - studium ekonomických disciplín z různých ekonomických oborů na VŠE  Psychologicko pedagogická složka - pedagogická psychologie, pedagogika, rétorika  Didaktická složka - didaktika ekonomiky, didaktika účetnictví, další didaktiky, didaktická praxe na středních školách další didaktiky, didaktická praxe na středních školách

1. VŠE má ve srovnání s jinými vysokými školami nejpestřejší škálu učitelských ekonomických oborů 2. VŠE má v ekonomických studijních oborech výhradní monopol 3. VŠE je jedinou vysokou školou v ČR, která má akreditovaný doktorský studijní program v oboru teorie vyučování ekonomických předmětů 4. VŠE jako jediná vysoká škola v ČR, která má oprávnění habilitací v oboru teorie vyučování ekonomických předmětů 5. Cílem školy je zkvalitňování všech forem přípravy učitelů ekonomických předmětů 6. Kvantitativní rozvoj oboru je závislý na růstu atraktivnosti učitelského povolání