Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení"— Transkript prezentace:

1 Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení? (Řešení na konci prezentace) Striktní dodržování zásad občanského soužití vede k maximální délce pěšího transferu jednotlivce takto se chovajícího. Přenos informace od jedince s kalo-rickým deficitem k jedinci s kalorickou potřebou již saturovanou je blokován. Kinetické energie eroticky motivovaného bilaterálního, zpravidla heterosexuálního vztahu lze využít k transferu vysokých geologických útvarů.

2 CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU?
CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU?

3 CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? A CHCETE SE STÁT UČITELEM NEBO UČITELKOU ČEŠTINY?

4 CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? ALE UČITELEM NEBO UČITELKOU SE STÁT NECHCETE?
CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? ALE UČITELEM NEBO UČITELKOU SE STÁT NECHCETE?

5 Katedra českého jazyka a literatury FP TUL nabízí obě možnosti:
Katedra českého jazyka a literatury FP TUL nabízí obě možnosti: Učitelský 3letý obor (Bc.) Specializace v pedagogice - český jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání + 2letý navazující obor (Mgr.) Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk Neučitelský 3letý obor (Bc.) Filologie - český jazyk a literatura

6 Absolvent je připraven především pro navazující magisterské studium.
Specializace v pedagogice - český jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání 3letý bakalářský studijní obor. Nabízí vzdělání v oblasti aplikované bohemistiky. Studenti mohou získat základní znalosti: z oboru z oblasti pedagogiky a psychologie Absolvent je připraven především pro navazující magisterské studium. Studium probíhá ve dvojkombinaci s některým z dalších oborů FP TUL

7 Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk
Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk Navazující 2letý magisterský obor. Studium umožňuje absolventům získat potřebné odborné i pedagogické dovednosti, díky nimž budou moci vyučovat českému jazyku a literatuře na základních a středních školách včetně víceletých gymnázií.

8 Filologie - český jazyk a literatura
Filologie - český jazyk a literatura 3letý bakalářský (neučitelský) obor Studium rozvíjí odborné a komunikační kompetence v oblasti českého jazyka, které absolventům umožňují široké uplatnění na trhu práce. Studium nabízí rozsáhlou nabídku teoreticky i prakticky zaměřených kursů podle individuálního zájmu. Studenti mají možnost podílet se na vědecko-výzkumných aktivitách katedry. V rámci studijního programu lze zvolit modul prohloubené specializace orientovaný na marketingová a mediální studia nebo modul zaměřený na výuku češtiny jako cizího jazyka.

9 Filologie - český jazyk a literatura
Filologie - český jazyk a literatura Modul mediální komunikace – absolventi najdou uplatnění zejména v mediální sféře jako redaktoři, publicisté či editoři, v marketingové sféře jako pracovníci reklamních a PR agentur nebo v oblasti kultury a státní správy např. jako pracovníci tiskových odborů a tiskoví mluvčí. Modul čeština jako jazyk cizí – absolventi mohou působit jako lektoři ČJ pro cizince v nejrůznějších typech státních i soukromých organizací.

10 A ještě jeden malý test na konec: Ve které větě není žádná tvaroslovná chyba? (Řešení na konci prezentace) Kterými dvěmi řečmi se domluvíš v Evropě? Májovými nocemi se linula vůně šeříku. Detektivové vyprávěli o případu, jenž vyřešili ve spolupráci s Němci.

11 PODROBNÉ INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH, ORGANIZACI STUDIA, NÁPLNI JEDNOTLIVÝCH KURSŮ A PERSONÁLNÍM ZAJIŠTĚNÍ KATEDRY ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY FP TUL NAJDETE NA

12 Řešení úvodního testu:
Řešení úvodního testu: S poctivostí nejdál dojdeš. Sytý hladovému nevěří. Láska hory přenáší.

13 Řešení závěrečného testu:
Řešení závěrečného testu: Kterými DVĚMA řečmi se domluvíš v Evropě? Májovými nocemi se linula vůně šeříku. Detektivové vyprávěli o případu, JEJŽ vyřešili ve spolupráci s Němci.

14 TĚŠÍME SE S VÁMI NASHLEDANOU!
TĚŠÍME SE S VÁMI NASHLEDANOU! Katedra českého jazyka a literatury FP TUL


Stáhnout ppt "Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení"

Podobné prezentace


Reklamy Google