1 Pedagogické kolegium 23. 3. 2005. 2 Program 1. Informace o nových službách knihovny VŠE v Praze (Ing. Bělohoubková a Ing. Hronovská) 2. Akreditace předmětů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová Úvodní slovo děkana – prof. Kleibl 2. Pedagogika – doc. Kubálek Pedagogika.
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová 2. Informace z kolegia rektorky – prof. Kleibl Informace z kolegia rektorky.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Prezentace Fakulty ekonomické ZČU v Plzni
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
1 Příprava distanční formy magisterského navazujícího studijního programu FPH VŠE v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. proděkan pro pedagogiku a informatizaci.
Ústav pedagogických věd
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Přijímací řízení 2004 – elektronické přihlášky Přijímací.
Kolegium děkana Osnova 1.Kontrola zápisu 2.Informace z kolegia rektoraInformace z kolegia rektora 3.Pedagogika a informatizacePedagogika.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
1 Dva roky distančního studia na FPH VŠE v Praze – zkušenosti a náměty doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. proděkan pro pedagogiku a informatizaci Fakulta podnikohospodářská.
Úvod Proč studovat informatiku?
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace nových předmětů Akreditace nových předmětů 2. Akreditace vedlejší specializace Firma a média.
1 Pedagogické kolegium za účasti vedení fakulty a akademického senátu fakulty.
Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
1 Kolegium děkana Program 1. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová 2. Informace z kolegia rektorky – prof. Kleibl Informace z kolegia rektorky.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
1 Využití LMS eDoceo v distanční formě navazujícího magisterského studia Podniková ekonomika a management Ing. Blanka Volkmerová doc. Ing. Tomáš Kubálek,
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace fakulty v souvislosti s dostavbou rajské budovy Dislokace fakulty v souvislosti s dostavbou.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Závěrečný tutoriál 1. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
1 Kolegium děkana Program 1. Předávání certifikátů ECDL Předávání certifikátů ECDL 2. Kontrola zápisu – Ing. Soukupová 3. Pedagogika –
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Analýza hospodářského výsledku
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Přírodovědecká fakulta UJEP
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

1 Pedagogické kolegium

2 Program 1. Informace o nových službách knihovny VŠE v Praze (Ing. Bělohoubková a Ing. Hronovská) 2. Akreditace předmětů ECTS Akreditace předmětů ECTS 3. Akreditační materiály pro MŠMT Akreditační materiály pro MŠMT 4. Informace z jednání rektorky s děkany fakult k ECTS Informace z jednání rektorky s děkany fakult k ECTS 5. Informace z kolegia rektorky Informace z kolegia rektorky Informace proděkana pro zahraniční vztahy a styk s veřejností Informace proděkana pro zahraniční vztahy a styk s veřejností 7. Různé Různé

3 Akreditace předmětů ECTS 4MM101 Matematika pro ekonomy - 6 EC 4MM101 Matematika pro ekonomy 4MM121 Calculus - 1 EC 4MM121 Calculus 44F101 Informatika - 5 EC (redukce 6 na 5 EC) 44F101 Informatika 33F101 Podniková politika a marketing (redukce 6 na 5 EC) 33F101 Podniková politika a marketing 3MA101 Management - základy (redukce 6 na 4 EC, snížení 4 na 2 hodiny týdně) 3MA101 Management

4 Akreditační materiály MŠMT dostupné na webu Podklady k prodloužení akreditace studijních programů Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze Požadované podklady pro posuzování žádostí o akreditace studijních programů, akreditace jejich rozšíření a prodloužení platnosti akreditace - formuláře ve formátu MS Excel Přílohy – Předměty zařazené do studijního programu – Přednášející (protože požadované formuláře obsahují rok narození nejsou publikovány na webu) – Průvodce prezenčním studiem FPH – Průvodce distančním studiem FPH – Informační CD FPH – CD k předmětům distančního studia Další projednání : vědecká rada FPH květen 2005: odborná skupina AK MŠMT pro ekonomii 7. – : akreditační komise MŠMT

5 Informace z jednání rektorky s děkany k ECTS Jednání s rektorkou Osnova vystoupení FPH Zpráva o přípravě ECTS na FPH Problémy – nutnost posílení vlastních předmětů celoškolního základu při zachování počtu studijních povinností Marketing a podniková politika  2 předměty (vyšší EC) Management  2 předměty (oba s cvičeními) Finance podniku  doplnění cvičení (přednášky FFÚ) – redukce předmětů rozměru 4 h/4 EC Management Ekonomická propedeutika  Hospodářské dějiny – výuka Ekonomie dosud jediný předmět vyučovaný dvěma fakultami – koordinace označení identy předmětů – Studijní a zkušební řád Celoškolní základ bakalářského studia Jednání vedoucích kateder mikroekonomie a ekonomie

6 Informace z kolegia rektorky Rozbor hospodaření VŠE za rok 2004 hospodaření skončilo s s kladným hospodářských výsledkem 81 tis. Kč pokles doplňkové činnosti, v r HV 7,4 mil. Kč Centrum exekutivního vzdělávání ukončilo činnost se ztrátou 0,615 mil. Kč průměrná mzda vědecko-pedagogických pracovníků na FPH Kč (2. nejvyšší po FNH: Kč) 2. Rozbor hospodaření SÚZ VŠE za rok 2004 cena za jídla v menze Italská vzrostla z 38,80 na 53,50 Kč přislíbena analýza nárůstu v souvislosti se změnou financování ubytování cena naroste asi o 10 Kč příjmy z cizích strávníků: není zdrojem prostředků pro VŠE 3. Univerzita třetího věku na VŠE prof. Jireš ukončuje činnost na konci ak. roku 2004/05 varianty dalšího vývoje centrální řízení a zajištění stavu a rozvoje, včetně čerpání dotací celé vzdělávání ponechat na vůli fakult

7 Informace z kolegia rektorky Kritéria ubytování na koleji v ak. roce 2005/06 pouze prezenční forma kritéria dojezdová vzdálenost studijní prospěch (do 1,39: 12 bodů, do 1,59 8 bodů, do 1,79: 4 body, do 2: 2 b.; 175 b. u přijímacího řízení: 4 b – v r na FPH 327 studentů., F2 alespoň 264 b.) připomínky FPH potlačení maximální doby studia průměrný prospěch v ECTS výběr koleje - kolejní rada 5. Návrh na změny Stipendijního řádu VŠE asi Kč na akademický rok výplaty k , , podnět FPH k výplatě i za září, byť ve třech výplatních termínech 6. Kolektivní smlouva pro rok 2005 navýšení mzdových prostředků oproti r o 3,5 %, pro pedagogické pracovníky 5 % (nárůst pedagogických výkonů)

8 Informace proděkana pro zahraniční vztahy a styk s veřejností Mezinárodní konference – doktorský seminář k problematice Supply Chain Management Eindhoven, the Netherlands, 19. – id=423 id=423 termín registrace: do – mezinárodní konference na Mendlově univerzitě v Brně Gateways to learning místo konání: Praha a Brno datum konání: 3 – uzávěrka – pro zaslání příspěvků do sborníku: – pro registraci účasti:

9 Informace proděkana pro zahraniční vztahy a styk s veřejností Nabídka AIA – Francie Postdoktorandská stipendia Fernanda Braudela pro oblast společenských věd uzávěrka přijímání žádosti: – Rakousko Cena Moritze Csakyho pro mladé vědce z oblasti společenských věd uzávěrka přijímání žádosti: – Turecko postgraduální 8 - měsíční stipendijní pobyt uzávěrka přijímání žádosti: – informace na webové strance AIA nebo na intranetu fakulty Různé – Informace o jednání redakční rady AOP – Informace o zahraničních kontaktech na intranetu FPH

10 Různé další práce – termíny projednání podkladů pro MŠMT na vědecké radě fakulty dopis rektorce se žádostí o zaslání akreditačních materiálů AK MŠMT pedagogické kolegium: doktorské studium? termíny zasedání AS VŠE (případné jednání o SZŘ): – – – – pedagogické kolegium květen 2005: jednání odborné skupiny AK MŠMT pro ekonomii – : jednání AK MŠMT – rozvrh hodin, bilance kapacit – zátěž studenta v průběhu semestru – přechod vedlejších specializací – Průvodce prezenčním a distančním studiem

11 Různé do , 14 h: případné opravy ve schématech vybavení kanceláří v rajské budově ( dodat jména osob, které budou provádět transformaci distančních pomůcek na KM do doplnit fotografie pro webové stránky FPH (Ing. Habrmanovi k naskenování nebo zaslat přímo elektronickou formu) – Ing. Petr Jirsák, KLOG – Ing. Josef Krause, KPE – Ing. David Mareš, KPE – (Ing. Patrik Sieber, KPE) připomenutí – poslání formulářů učitelů pro akreditaci MŠMT ( , do 12 hodin) – zkoušení v zápočtovaných předmětech v LS 2004/05 termín přijímacího řízení na FPH: – na bakalářské studium: po 6. – st , čt odpoledne – na navazující magisterské studium: