Management znalostí v inovačně náročném prostředí Ludmila Mládková VŠE v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

METODIKA VÝUKY IAS/IFRS NA VŠ EKONOMICKÉHO ZAMĚŘENÍ
managementu znalostí podle
Studijní program Stavební inženýrství
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Charakteristika řízení
Strategie podniku v globálním světě
Znalostní management KIP/KM 3 kr. 2+1 Požadavky k zápočtu: Prezentace tématu KM na semináři Účast na seminářích Úspěšnost zápočtového testu min. 60% Závěrečná.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Audit administrativních činností
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Řízení změn Vedení změn.
Audit IT procesů ve FNOL
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT Petr Kazík
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Dokumentace systému managementu jakosti
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
graf kvadratické funkce
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Management znalostí XIII. část. Potřeba řídit znalosti (1. část) jelikož v posledním období v tradičních odvětvích o úspěchu na trhu rozhodují čím dále.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
1 O čem budeme dnes hovořit: Management MSP Marketing MSP Tvorba cen.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice. Proč znalostní ekonomika ? silná konkurence ekonomická krize efektivní výroba a prodej.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
RNDr. Josef Pitner, Ph.D. Hlavní charakteristiky trhu práce v Jihomoravském kraji EXPAK AT.CZ Slavonice
RIS JMK Vznik a vývoj Brno Východiska a specifikace zpracování RIS JMK  První RIS v ČR, konzultace zahájeny 1998  Impuls z projektu InterpRISe.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ERERI ERERI (Energy, Raw Materials and Environment - Research Infrastructure) : Výzkumná infrastruktura pro suroviny, energetiku a životní prostředí RNDr.
knowledge management, řízení znalostí, management znalostí
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
ÚVOD, MANAGEMENT, STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ
Dobré odpoledne.
Mgr. Michal Rakowski Zapojení geocachingu do výuky na škole.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Management - Organizování
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Základy managementu Ing. Alena Šafrová Drášilová
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
ČÍM BYCH CHTĚL BÝT AŽ VYROSTU?
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
I. Dvořák Zahajovací setkání
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Living Lab, ScienceShop, RRI
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Management znalostí v inovačně náročném prostředí Ludmila Mládková VŠE v Praze

Management znalostí I. etapa – práce s explicitními znalostmi II.etapa – práce s tacitními znalostmi III. etapa – systematická práce se znalostmi IV.etapa – management znalostního pracovníka

Management znalostí v inovačně náročném prostředí Organizační struktura: základní faktor ovlivňující práci organizace se znalostmi Základní typy organizačních struktur: organizační struktury shora dolů organizační struktury zdola nahoru organizační struktury kombinované hypertextová organizační struktura

Management znalostí v inovačně náročném prostředí Hypertextová organizační struktura:

Management znalostí v inovačně náročném prostředí Management znalostí musí být v souladu s potřebami organizace a jejím systémem řízení! Jinak nefunguje.

Děkuji za pozornost.