Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT www.a-hra.cz Petr Kazík 28. 1. 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT www.a-hra.cz Petr Kazík 28. 1. 2015."— Transkript prezentace:

1 Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT www.a-hra.cz Petr Kazík 28. 1. 2015

2 Obsah www.a-hra.cz Jaké efekty může přinést řízení znalostí v organizacích? Proč se jimi zabývat? Které metody jsme v projektu zkoušeli a vyvinuli?

3 Knowledge management www.a-hra.cz Řízení znalostí (angl. knowledge management) je efektivní propojení těch, kteří vědí, s těmi, kteří vědět potřebují, a to přeměnou osobních (převážně skrytých čili tacitních) znalostí na znalosti organizační (převážně explicitní), neboli formální, a to formou komunikace, zapojení a sdílení.

4 Jaké efekty může přinést řízení znalostí v organizacích? www.a-hra.cz Ztráty knowhow s odchodem zkušených zaměstnanců Snížení nákladů spojených s fluktuací Zefektivnění zácviku nových nezkušených zaměstnanců Mapování nestandardních řešení

5 www.a-hra.cz Zastupitelnost specializovaných zaměstnanců Zjednodušení sdílení informací v časovém presu Nemuset znát vše, ale vědět kde to najdu Jaké efekty může přinést řízení znalostí v organizacích? Vytváření a sdílení znalostí jako ve wikipedii – tvorba Firmopedie

6 Proč se jimi zabývat? www.a-hra.cz Průměrné náklady na vzdělávání zaměstnance 300,- Kč/hod. Návratnost 20 %60,- Kč/hod. Průměrné náklady na sebevzdělávání zaměstnance 150,- Kč/hod. Návratnost 90 %135,- Kč/hod.

7 Které metody jsme v projektu zkoušeli a vyvinuli? www.a-hra.cz Metody Tvorba případových studií Evaluace úrovně kompetencí Development centrum Vzorové modely komunikace Testy znalostí Průvodce dovedností Metodiky Vzdělávací moduly

8 GSM: +420 721 346 877 Tel.: +250 558 624 116 E-mail: a-hra@a-hra.cz AHRA – Human Resource agency, s.r.o. Zámecké nám. 44, 738 01 Frýdek-Místek AHRA - Consulting, s.r.o. učme se zkušeností a hrou www.a-hra.cz Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Název prezentace KNOWLEDGE MANAGEMENT www.a-hra.cz Petr Kazík 28. 1. 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google