GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
Procentový počet Prezentace_12
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Ing. Hana Kročová EKONOMIKA Anotace Materiál seznamuje se základními pojmy nabídka, faktory ovlivňující nabídku, cena. Musí být doplněn.
EKONOMIKA TRH Ing. Hana Kročová
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
ÚVOD DO ELEKTROTECHNICKÉHO MĚŘENÍ
Hydromechanika Hydrostatický paradox 09
Statika Vazbové síly na páce 11
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Programovatelné automaty AD převodníky 11
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Rozdělovací počet Prezentace_14
PRESENT PERFECT AFFIRMATIVE_07 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
MS OFFICE - WORD POZADÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček
Aritmetický průměr Prezentace_18
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Hydromechanika Měření přetlaku a podtlaku 13
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV OBRAZOVKY 05 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
Statika Moment silové soustavy, nahrazení síly silou 07
Hydromechanika Hydrostatický tlak, síla na dno nádrže 05
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV RS 09 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH - OBLIGACE Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
PRESENT SIMPLE AFFIRMATIVE_05 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Poměr, přímá a nepřímá úměrnost Prezentace_11
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
Hydromechanika Tlak na boční stěnu nádrže 11
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Transkript prezentace:

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates

Anotace. Materiál poukazuje na zásady při výzdobě Anotace Materiál poukazuje na zásady při výzdobě tabulí tvary tabulí používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova výzdoba tabulí, zásady Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 17 - 19 let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

VÝZDOBA TABULÍ dekorace tabule by měla mít své zaměření, vystihnout příležitost, zkrášlit prostředí kvalita výzdoby není závislá na množství předmětů,ale na jejich vkusném a nápaditém uspořádání má být originální, nepřemrštěná používáme čerstvě řezané květiny, ne příliš aromatické a květináče

VÝZDOBA TABULÍ používáme květinové soubory aranžovaných ikeban květinová výzdoba nesmí být příliš chudá ani přemrštěná dekorační předměty používáme z klasických materiálů (dřevo, sklo, keramika..) nepoužíváme plast, syntetické tkaniny

VÝZDOBA TABULÍ centrum výzdoby má být v blízkosti čestných míst, na velkých tabulích mohou být v přiměřených vzdálenostech další menší centra výzdoby šířka výzdoby by neměla být větší než střední třetina tabule výška výzdoby nemá přesahovat úroveň pohledu proti sobě sedících hostů součásti výzdoby nemají zasahovat do založeného inventáře

VÝZDOBA TABULÍ na volných čelech může výzdoba splývat přes okraj stolu, nesmí přesahovat délku ubrusu (šerpa) ubrousky a převisy ubrusu nezdobíme a k výzdobě nepoužíváme potraviny

VÝZDOBA TABULÍ dorty, ovoce slouží k výzdobě dekoračních stolů svícny stavíme do středu stolu mezi 2 hosty

VÝZDOBA TABULÍ

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.