Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Seznámení s textovými grafickými objekty, které můžeme vložit do dokumentu v programu WORD. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petr Hanáček (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaTextové pole, wordart, datum, čas, iniciála, objekt Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Textové grafické objekty Mezi textové grafické objekty patří: 1. Textové pole 2. WordArt 3. Rychlé části 4. Iniciála 5. Řádek podpisu 6. Datum a čas 7. Objekt Textové grafické objekty se do dokumentu vkládají přes kartu Vložení.

4 Textové pole Je to přesně rozměrově vymezený prostor, určený k psaní textových údajů. Textové pole se v dokumentu jeví jako obrázek, můžeme měnit jeho pozici, základní text může textové pole obtékat, překrývat, být v pozadí. V textovém poli je možné volit různé typy, velikosti a barvu písma. Pokud v textovém poli máme delší text, zobrazuje se jen část textu vymezená polem, pokud potřebujeme zobrazit celý text, je nutné vymezení pole zvětšit, nebo zmenšit velikost písma.

5 Textové pole Ve WORDU lze využít předdefinovaných typů textových polí.

6 WordArt Ozdobný text, který se využívá například k vytváření nadpisů. S použití WordArtů se celkově vylepšuje grafika textových dokumentů.

7 Iniciála Zvýraznění prvního písmene odstavce pomocí ozdobného typu písma nebo zvětšením písma a odsazením.

8 Rychlé části Do dokumentu lze rychlým způsobem najednou vložit určitou předefinovanou část textu (adresa společnosti, autor, název, e-mail …)

9 Řádek podpisu Vložení digitálního podpisu na určené místo v dokumentu. Je nutné mít podpis ověřený, musí mít přiřazené digitální ID. Datum a čas Vložení aktuálního datumu a času na určené místo v dokumentu.

10 Objekt Tímto způsobem lze do dokumentu vložit nový objekt z jiného programu nebo textové části z jiného souboru.


Stáhnout ppt "TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google