Identita Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Úvod k legislativě eGovernmentu
Formáty pro zaručené elektronické podpisy Libor Dostálek.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
Zákon o eGovernmentu.
Elektronický podpis.
Vedení správního řízení
Datové schránky a konverze dokumentů
Administrativně právní metoda regulace společenských vztahů
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
© eStat.cz Prezentace eStat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Správní činnosti.
Úskalí dlouhodobého ukládání elektronických dokumentů
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
Elektronický podpis v EU a v České republice
Elektronický podpis  Zákon č. 227/2000 Sb. o elektronickém podpisu  ve vyjmenovaných případech staví elektronický dokument opatřený bezpečnostními.
Působnost soukromého práva na internetu1 Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
Zákon o elektronickém podpisu
Certifikační autorita v praxi
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Právo na informace Tereza Danielisová,
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Správní řízení J.Kožiak. Proces realizace veřejné správy Proces realizace veřejné správy –Upravuje postup správních orgánů při výkonu veřejné správy Předpis.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.
Technické řešení PostSignum QCA
BIS Elektronický podpis Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Právní procesy.
2. Správní trestání a správní delikty
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Elektronické dokumenty ve veřejné správě. Obsah přednášky Elektronický podpis ve veřejné správě Systém datových schránek Archivace Elektronických dokumentů.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_17.  obdoba klasického podpisu, jež má zaručit jednoznačnou identifikaci osoby v prostředí digitálního světa.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku Odbor koncepce a koordinace ISVS Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
e-PK aktuální stav služeb DDS
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis
Systém správy dokumentů
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Elektronický (digitální) podpis
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

Identita Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis Identifikace a geolokační technologie

Virtuální identita - koncepce formy – e-mailová adresa, avatar, IP adresa, el. podpis problém – umělé vytvoření – Šmahel: „vkládáme (projikujeme) část svého myšlení a pocitů – části svého mnohostranného já.“ Robins: „v kyberprostoru je Já znovu vytvořeno jako proměnlivá a mnohotvárná jednotka. Identity mohou být libovolně vybírány, odhazovány, jako při hře nebo představách.

Virtuální identita a identifikace subjektu Problém: přičitatelnost aktivit virtuální identity Instituty – právní jednání (realizace aktivní subjektivity protiprávní jednání (právní odpovědnost – deliktní subj.) Návrh na uzavření smlouvy Přijetí návrhu Jednostranné právní úkony Správní podání Soudní podání Soukromoprávní delikt Trestný čin Přestupek Správní delikt

Virtuální identita a identifikace subjektu – teleologie e.p. Původní záměr – právní kvalifikace el. dokumentů Širší význam než klasický podpis (nejen pro dokumentární formy jednání) Přičitatelnost jednání konkrétnímu subjektu Fixace obsahu u dokumentů Časová fixace jednání Legalizace certifikační autoritou (vyšší forma podepisování) Není možnost prokázat doručení datové zprávy

Elektronický podpis – základní legislativa Identita Elektronický podpis – základní legislativa Evropská regulace – směrnice č. 1999/93/ES Národní právní úprava – zákon č. 227/2004 Sb., o elektronickém podpisu, ve znění pozdějších předpisů – poslední úplné znění vyhl. pod č. 486/2004 Sb. Základní problémy národní právní úpravy Místy pouze přeložená směrnice Špatná legislativní technika Chaotické vazby k ostatním předpisům

Elektronický podpis – základní legislativa – 1999/93/ES Identita Elektronický podpis – základní legislativa – 1999/93/ES (8) Rychlost technického rozvoje a celosvětový rozměr internetu vyžadují přístup otevřený různým technologiím a službám, které umožňují ověřování pravosti dat elektronickou cestou. (9) Elektronické podpisy budou využívány v mnoha různých případech, což povede ke vzniku celé škály nových služeb a produktů souvisejících s elektronickými podpisy nebo je využívajících. Definice těchto produktů a služeb by neměla být omezena na vydávání a správu osvědčení, ale měla by rovněž zahrnovat ostatní služby a produkty využívající elektronické podpisy nebo s nimi související, jako jsou registrační služby, služby časových datovacích razítek, adresářové služby, výpočetní služby nebo poradenství v oblasti elektronických podpisů.

Elektronický podpis – základní legislativa – 1999/93/ES Identita Elektronický podpis – základní legislativa – 1999/93/ES (16) Tato směrnice podporuje používání a právní uznání elektronických podpisů ve Společenství. Pro elektronické podpisy používané výlučně v systémech, které vyplývají z dobrovolných dohod uzavřených podle soukromého práva mezi určeným počtem účastníků, není nezbytné vytvářet právní rámec. V mezích stanovených vnitrostátními právními předpisy je nezbytné respektovat svobodu smluvních stran sjednávat si mezi sebou podmínky uznávání elektronických podpisů. Měla by být uznána právní účinnost elektronických podpisů používaných v těchto systémech a jejich přípustnost jako důkazů v soudním řízení. (21) Aby došlo k obecnému přijetí metod elektronického ověřování pravosti, je nezbytné zajistit, aby elektronické podpisy mohly být ve všech členských státech používány jako důkazy v soudním řízení. Právní uznání elektronických podpisů by mělo být založeno na objektivních kritériích a nemělo by záviset na povolení dotčených ověřovatelů. Vnitrostátní právní předpisy vymezí právní oblasti, ve kterých lze používat elektronické dokumenty a elektronické podpisy. Touto směrnicí nejsou dotčeny pravomoci vnitrostátního soudu rozhodovat o souladu s požadavky této směrnice ani vnitrostátní předpisy o volném právním hodnocení důkazů.

Co je elektronický podpis - § 2 písm. a) Identita Co je elektronický podpis - § 2 písm. a) „údaje v elektronické podobě, které jsou připojené k datové zprávě nebo jsou s ní logicky spojené a které slouží jako metoda k jednoznačnému ověření identity podepsané osoby ve vztahu k datové zprávě“ Co je zaručený elektronický podpis - § 2 písm. b) je jednoznačně spojen s podepisující osobou, umožňuje identifikaci podepisující osoby ve vztahu k datové zprávě, byl vytvořen a připojen k datové zprávě pomocí prostředků, které podepisující osoba může udržet pod svou výhradní kontrolou, je k datové zprávě, ke které se vztahuje, připojen takovým způsobem, že je možno zjistit jakoukoliv následnou změnu dat,

Zaručený el. podpis - mechanismus Identita Zaručený el. podpis - mechanismus zpráva zaručený podpis podpis ověření (certifikát) žádost poskytovatel certifikačních služeb (držitel kvalifikovaného systémového certifikátu)

Co je elektronická značka - § 2 písm. c) Identita Co je elektronická značka - § 2 písm. c) údaje v elektronické podobě, které jsou připojené k datové zprávě nebo jsou s ní logicky spojené a které splňují následující požadavky: 1. jsou jednoznačně spojené s označující osobou a umožňují její identifikaci prostřednictvím kvalifikovaného systémového certifikátu, 2. byly vytvořeny a připojeny k datové zprávě pomocí prostředků pro vytváření elektronických značek, které označující osoba může udržet pod svou výhradní kontrolou, 3. jsou k datové zprávě, ke které se vztahují, připojeny takovým způsobem, že je možné zjistit jakoukoli následnou změnu dat,

Rozdíly – zaručený podpis x značka Identita Rozdíly – zaručený podpis x značka Podpis – na základě certifikátu autority Značka – na základě ověření držitelem systémového certifikátu Podpis – odpovědnost jen při zaviněném porušení povinností Značka – odpovědnost i bez zavinění Podpis – presumpce seznámení se s obsahem (podepsáním) Značka – presumpce neseznámení se ale projevení vůle (označením) !OZ!

Kvalifikované časové razítko - § 2 písm. r) Identita Kvalifikované časové razítko - § 2 písm. r) datová zpráva, kterou vydal kvalifikovaný poskytovatel certifikačních služeb a která důvěryhodným způsobem spojuje data v elektronické podobě s časovým okamžikem a zaručuje, že uvedená data v elektronické podobě existovala před daným časovým okamžikem

Vztah – zaručený podpis x značka x razítko Identita Vztah – zaručený podpis x značka x razítko Podpis – certifikát obsahuje i značku kval. poskytovatele (§ 12) Značka – ověření prostřednictvím značky označující osoby Razítko – razítko obsahuje značku kval. poskytovatele (§ 12b) Zaručený podpis, značka – neobsahuje čas Razítko – neobsahuje identifikaci podepisující osoby

Speciální typ zaručeného el. podpisu Identita Speciální typ zaručeného el. podpisu § 11 (1) V oblasti orgánů veřejné moci je možné za účelem podpisu používat pouze zaručené elektronické podpisy a kvalifikované certifikáty vydávané akreditovanými poskytovateli certifikačních služeb (dále jen "uznávaný elektronický podpis"). To platí i pro výkon veřejné moci vůči fyzickým a právnickým osobám. Pokud je uznávaný elektronický podpis užíván v oblasti orgánů veřejné moci, musí kvalifikovaný certifikát obsahovat takové údaje, aby osoba byla jednoznačně identifikovatelná. Strukturu údajů, na základě kterých je možné osobu jednoznačně identifikovat, stanoví ministerstvo prováděcím právním předpisem. (2) Písemnosti orgánů veřejné moci v elektronické podobě označené elektronickou značkou založenou na kvalifikovaném systémovém certifikátu vydaném akreditovaným poskytovatelem certifikačních služeb nebo podepsané uznávaným elektronickým podpisem mají stejné právní účinky jako veřejné listiny vydané těmito orgány. (3) Orgán veřejné moci přijímá a odesílá datové zprávy podle odstavce 1 prostřednictvím elektronické podatelny.

El. podpis - shrnutí El. podpis x zaručený el. Podpis Identita El. podpis - shrnutí El. podpis x zaručený el. Podpis Zaručený el. podpis x el. značka x časové razítko Kvalifikovaný certifikát x kvalifikovaný systémový certifikát Poskytovatelé služeb – kvalifikovaný x akreditovaný Průkazná přičitatelnost – zaručený podpis Odpovědnost – problematická systematika (zejména u značek v obch.)

Diskusní otázky Identifikace prostřednictvím biometrických údajů Identita Diskusní otázky Identifikace prostřednictvím biometrických údajů Geolokační technologie Subjektivita umělých bytostí