20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného mléka 1 polévková lžíce rumu
moučkový cukr na vysypání formiček celé piškoty na podstavu Postup: V misce utřeme máslo s cukrem a lehce vyšleháme s rumem, případně vaječným koňakem a kakaem. Přidáme nastrouhané piškoty a promícháme se směsí. Podle hustoty těsto zvlhčíme svařeným mlékem a necháme
Postup: V misce utřeme máslo s cukrem a lehce vyšleháme s rumem, případně vaječným koňakem a kakaem. Přidáme nastrouhané piškoty a promícháme se směsí. Podle hustoty těsto zvlhčíme svařeným mlékem a necháme odpočinout vchladu. Krém utřeme ze změklého másla a cukru, dle chuti a hustoty krému přidáme rum nebo vaječný koňak Formičku na vosí úly vysypeme moučkovým cukrem. Vtlačíme do ní část piškotového těsta, vytvoříme důlek (např. koncem vařečky) a naplníme krémem. Formičku ucpeme piškotem, obráceným vypouklou stranou dovnitř a následně úl z formičky vyklepneme. Hotové včelí úly necháme uležet přibližně tři dny na chladném místě.