ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Projektový den s prvky OSV
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_590_ Svět středověkého hradu AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
OSOBNOST.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Dětská práce Lucie Pizúrová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_14.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Střední zdravotnická škola Beroun Jméno autora: Název práce: Třída: Školní rok:
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Volba povolání.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Akademie prarodičů a vnoučat Perspektiva-Pružnost-Prozíravost-Porozumění-Potřebnost Mezigenerační vzdělávací projekt společného setkávání a „ studia“ vnoučat.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Měření síly vytvoř si vlastní siloměr
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová.
REMINISCENCE v Domově pro seniory Reynkova Havlíčkův Brod Bc. Martina Moravcová, DiS.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Budoucnost a peníze Můj aktuální vztah k penězům hodnotím.
ČAS NA ZEMI. ČASOVÁ PÁSMA Země je rozdělená na 24 časových pásem a všechna místa v jednom časovém pásmu mají stejný čas!24 časových pásem Země se otočí.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Podstatná jména Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název:
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Čím chci být ,až vyrostu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Jaroslav Kudr pro OATGM
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Křížovka – opakování, manželství
Karel Hynek Mácha Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
CIRKUS od nejmenšího.
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Minulý týden jsem v televizi viděla pořad,
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název prezentace (DUMu):
Životní cíl (Volba povolání)
TÉMA: Počítačové systémy
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
16. Tolerování rozměrů na výkrese Technická dokumentace pro 1. ročník
VZPOMENEŠ SI ? ? ? ? ? Matematika 2.ročník opakování.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Vzduch a jeho využití.
Sandra Eliašová Klára Bílková Kateřina Dvořáková Volba povolání.
Švadlena HRAJEME SI NA Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH.
BRAMBORA Příroda kolem nás.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_02
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Zvuky zvířat Sluchové vnímání.
Etika – rozbor dokumentu, filmu
TÉMA: Počítačové systémy
Transkript prezentace:

ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a vzdáleném. Svůj život nakreslí jako čáru na papír do počítacího stroje (1 cm představuje 1 rok) a zachycují významné události ve svém životě. Mohou pracovat ve skupinách a diskutovat v rámci skupiny, ale praxe ukázala, že největšího efektu lze dosáhnout, když své postřehy děti sdělují celé třídě. V závěru hodiny je dobré žáky navést na otázku, zda se jejich životní osudy podobají nebo jsou každý jiný a proč.

ČÁRA MÉHO ŽIVOTA TEĎ MĚ ČEKÁ…

TEĎ MĚ ČEKÁ: Volba SŠ Volba povolání Nástup do práce Svatba Vlastní bydlení První dítě Další děti