Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Životní cíl (Volba povolání)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Životní cíl (Volba povolání)"— Transkript prezentace:

1 Životní cíl (Volba povolání)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Zamyšlení Znáte nějaké přísloví, které se váže k výběru povolání?
Zamyslete se a zapište je do pracovních listů.

3 Přísloví Uvádějte příklady zapsaných přísloví a vysvětlete jejich význam.

4 Úkol Zamyslete se nad tím, co děláte ve svém volném čase. Jak se rozvíjíte? Jaké navštěvujete kroužky a proč? Kdo žádný nenavštěvuje – čím se zabýváte ve svém volném čase? Proč nikam nechodíte? Nemáte žádné zájmy?

5 • Do výsečí v pracovním listu zapište veškeré své aktivity ve volném čase, velikost výseče může odpovídat velikosti zájmu.

6 Společná diskuze V rámci třídy nebo menší skupiny každý ukáže svůj „koláč“ a pohovoří o jeho obsahu. Spolužáci mohou klást dotazy, vyjádřit svůj názor nebo poradit.

7 Shrnutí Využívání volného času o nás něco vypovídá.
Ukazuje nám naše záliby a oblasti, v kterých se snažíme zdokonalovat. Je také vidět, zda chceme v něčem vyniknout nebo se něčemu přiučit.

8 • Zároveň ukazuje, jaké máme cíle – kdo se o nic nezajímá a ničemu se nevěnuje, jaké má cíle oproti tomu, kdo sportuje, fotografuje, hraje na hudební nástroj atd.? • Jaký vliv má rozvíjení zájmů na volbu budoucího povolání?


Stáhnout ppt "Životní cíl (Volba povolání)"

Podobné prezentace


Reklamy Google