Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10,110 00 Praha 1 E-mail:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
Advertisements

MAPA ÚSPĚCHU.
Seminář Mediální archiv. Obsah semináře Představení NEWTON Media Jak se monitorují média Co umíme s mediálními daty  Cílem prezentace je seznámení s.
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
ANOPRESS IT Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Kategorizace internetu aneb členění online médií AliaWeb, spol. s r.o. – Kurzy.cz, 2006 Klubový večer SPIRu
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Mediální komunikace ČD
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
MÉDIA II Mediální trh. Tiskový trh Je regulován velmi volně, k vydávání je potřebná pouze registrace. Vývoj deníků směřoval k postupnému grafickému zpřehlednění,
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
INSPIRING CONFIDENCE Creditinfo Czech Republic Insolvence a jak jim předcházet 12. května 2011.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Komplexní agenturní informace o EU V Hradci Králové dne Přemysl Cenkl obchodní ředitel Česká tisková kancelář.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Sport a psaná média redakční praxe v moderním newsroomu.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Jak efektivně využívat nástroje monitoringu médií.
Události Aktuality Občanská výchova.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
Elektronická publikace
DISTRIBUCE TISKOVÝCH SDĚLENÍ MÉDIÍM PROTEXT ČTK.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Reporting.
Efektivní využití informací z médií. Výběr relevantních zpráv podle klientem definovaných témat Monitoring médií.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
1 Bibliografická a rešeršní činnost EBSCO, ProQuest, Eric Manuscriptorium, Monasterium Česká elektronická knihovna poezie Anopress, ČTK.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Ekonomika veřejného sektoru
Služby ČTK pro veřejnou správu V Hradci Králové dne
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
 Vztahy s veřejností můžeme zaznamenat už v dávné historii. V Mezopotámii, Asýrii, Persii a Egyptě, stejně jako v antickém Řecku a Římě se používalo.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Informační prameny I. část
Projekt GDA návrh PR podpory etapa: červen – srpen
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Tiskový mluvčí ZUR 295 Tereza Fojtová, tisková mluvčí MU
Základní pojmy při používání Internetu
Ekonomika veřejného sektoru
Informace na dosah ruky
Obecná část rozpočtového práva III
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10, Praha 1 Web: Tel.:

2 Základní schéma monitoringu médií Internet Rozhlas Televize Tisk Zdroje zpráv Jednotné zpracování dat Distribuce Mediální analýzy Individuální výběr zpráv Mediální archiv Komerční sféra (banky, průmyslové podniky, PR agentury,...) Komerční sféra (banky, průmyslové podniky, PR agentury,...) Státní správa (ministerstva, parlament, centrální úřady, veřejná správa) Státní správa (ministerstva, parlament, centrální úřady, veřejná správa) Agenturní zpravodajství Agenturní zpravodajství Tisková oddělení, marketing, PR, Top managenent,...

3 Co skrývá pojem MEDIA MONITOR a co může přinést? Pravidelné či jednorázové sledování všech nebo jen vybraných mediálních zdrojů (tisk, rozhlas, televize, agenturní zpravodajství, Internet) vyhodnocování získaných informací, jejich další zpracování a následnou distribuci ke spotřebiteli, a to v přehledné, ucelené a dnes především elektronické podobě. Nejběžnější model vypadá takto: Základem je výběr monitorovaných médií. Pro každý subjekt či sledovanou problematiku si vytvoříme jakési tematické celky (témata), které lze specifikovat tzv. klíčovými slovy. Jsou to pojmy, fráze, jména, názvy či jiná slovní spojení, která se mohou vyskytovat v tom kterém článku či rozhlasové a televizní zprávě a jednoznačně identifikovat příspěvek pojednávající o daném tématu. S volbou správného počtu a tvaru klíčových slov by měla pomoci společnost, která Media monitor zpracovává, respektive její vyškolení analytičtí pracovníci s dostatkem zkušeností.

4 Výběr zdrojů - důležitý parametr mmonitoringu médií S ohledem na význam tématu (regionální, celoplošný) a účel monitoringu, je nezbytné, vybrat ta z nejdůležitější médií, kde se dá s největší pravděpodobností očekávat výskyt sledovaných příspěvků. Z čeho lze vybírat: celostátní deníky (včetně regionálních příloh) regionální deníky ostatní tištěná periodika doslovné přepisy televizních a rozhlasových pořadů internetové servery agenturní zpravodajství zahraniční periodika

5 Jakým způsobem se data pro Media monitor získávají. Minulostí se pomalu stává leckde ještě praktikovaný, pracný a nespolehlivý "ruční" způsob výroby s vystřihováním článků. Je-li zajišťován vlastními silami, může být rychlejší a operativnější, s rostoucím počtem periodik a klesající pozorností však rapidně vzrůstá jak procento nezachycených článků, tak čas potřebný k jejich vyhledávání. Postupem času se přešlo z přepisování na modernější převod naskenovaných obrazů článku do textové podoby. Jako nejefektivnější technologie se však v současné době jeví využití speciálního programového vybavení pro převod článků přímo z digitální podoby, tj. z definitivní počítačové sazby získávané přímo z jednotlivých redakcí. Hlavním efektem je rychlost zpracování a možnost sledování daného periodika v celém rozsahu.

6 NEWTON IT – váš partner pro monitoring médii Společnost NEWTON I.T. vytváří a spravuje elektronický archiv zpráv z domácích i zahraničních tištěných médií, plných přepisů zpravodajských, publicistických i diskusních pořadů z televize a rozhlasu, agenturního zpravodajství ČTK a zpravodajských internetových serverů. Plné texty z jednotlivých médií získáváme přímo od redakcí a vydavatelů na smluvním základě, a zpracováváme na jednotnou platformu – archiv. Z tohoto denně aktualizovaného elektronického archivu v dohodnuté periodicitě připravujeme pro jednotlivé klienty individuální výběry relevantních zpráv, tzv. monitory. Jednorázově se pro klienty připravuje i monitoring z historických dat. Jejich retrospektiva sahá podle typu sledovaných médií až do roku Čas poskytování monitorů i jejich formu si klient volí plně podle svých potřeb. Aktuální data jsou k dispozici denně od 7:30 hod. Naše služby využívají nejen komerční subjekty ale i většina institucí veřejné zprávy jako jsou ministerstva, Úřad vlády, Parlament, Kancelář prezidenta republiky a další. V rámci Konference Internet ve státní správě a samosprávě 2003 nabízíme pro všechny instituce veřejné správy možnost 14denního zkušebního provozu našich služeb zdarma.

7 NEWTON IT – váš partner pro monitoring médii