prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU LIBEREC.
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Stavba výrobních strojů a zařízení
Vysoké učení technické v Brně
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Spolehlivost a diagnostika (vsd)
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Fyzikou a chemií k technice
Akustická emise Ondřej Fryč
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Měření účinnosti převodovky
Systémové navrhování technických produktů KKS/ZKM Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ 2006 Získejte znalosti, které určují směr…
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Experimentální metody (qem)
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
CAD a parametrické modelování

INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
TECHNICKÁ DIAGNOSTIKA
Katedra zbraní a munice
Analýza tamburu mykacího stroje
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Prezentace výpočtů pomocí metody konečných prvků (MKP)
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Silnoproudá elektrotechnika
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Vědecko výzkumná a tvůrčí činnost, zaměření bakalářských a diplomových prací prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D. Optické metody pro studium tenkých kapalinových filmů. Elastohydrodynamické a smíšené mazání. Velmi tenké (nanometrické) mazací filmy. Mazací filmy za vysokých kontaktních tlaků. Mazání při nestacionárních provozních podmínkách. doc. Ing. Mazal Pavel, CSc. Únavové vlastnosti materiálů a konstrukcí. Aplikace metody akustické emise doc. Ing. Křupka Ivan, Ph.D.

doc. Ing. Mazůrek Ivan, CSc. Vědecko výzkumná a tvůrčí činnost, zaměření bakalářských a diplomových prací doc. Ing. Mazůrek Ivan, CSc. Technická diagnostika Měření a analýza signálu Tribologie Ing. Brandejs Jan, CSc. Zaměření na praktická projekční a konstrukční řešení strojních zařízení, zejména pro čistírny odpadních vod (dosazovací nádrže, míchadla, mísiče, separátory, dopravníky, vozíky...) zařízení pro potravinářský průmysl (čerpadla, ventily, tlakové nádoby, zásobníky, zařízení pro vinaře....) elektrické a plynové pece a sušárny (laboratorní, velkokapacitní, průběžné....) jednoúčelové stroje a zařízení, zkušební stanice Dr. Ing. Venclík Jiří V oblasti vědy a výzkumu je zaměřen na: -teorii a stavbu čelních ozubených převodů se standardním a nestandardním evolventním ozubením -teorii a stavbu šnekových převodů

Vědecko výzkumná a tvůrčí činnost, zaměření bakalářských a diplomových prací Ing. Vrbka Martin, Ph.D. Biomechanika kyčelního kloubu člověka Tribologie - elastohydrodynamické mazání Výpočty strojních součástí pomocí MKP Ing. Paloušek David Od roku 1999 problematika využití CAx technologií v životním cyklu výrobku, specielně oblast počítačové podpory navrhování a inženýrských výpočtů. Od roku 2001 působí v oblasti virtuálního navrhování a verifikace, zaměřuje se na konstruktérské MKP programy a vizualizační nástroje. Od rokuu 1999 se pravidelně účastní grantových projektů zaměřených převážně do oblasti CA podpory ve strojírenství a školství. S využitím poznatků získaných během doktorského studia spolupracuje s předním výrobcem ortopedických protetik na vývoji a testování převážně protéz dolních končetin a diagnostických měřících přístrojů. Od roku 2005 dosud - vedoucí skupiny Konstrukce a virtuální navrhování na Ústavu konstruování

Ukázky prací studentů Jaroslav Podzemný: Frézka pro designérské účely, diplomová práce

Ukázky prací studentů Mančík Marek: Metodika návrhu automobilového světlometu v systému CATIA V5, diplomová práce

Ukázky prací studentů Roupec Jakub Jeřábová kočka semestrální projekt

Ukázky prací studentů Radek Pavlíček, Jaroslav Jurečka: Biketrialové kolo jeřábová kočka,semestrální projekt

Způsob přihlášení na obor Základním kriteriem výběru studenta je jeho vážený průměr a práce v konstrukčně zaměřených předmětech