CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Beseda s paní spisovatelkou
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Dejmlová Karolína Příběh o dívce a jejích přátelích.
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zelený ParDoubek 2008.
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Technologie zpracovaní odpadu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Recyklační hra.
EVVO aktivity pro školy
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
VÝROBA PAPÍRU Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad nakládání s odpady a recyklace jednotlivých.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_15.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
FLL 2015/16 Hodkovice nad Mohelkou Medvíďata Nakládání s odpady ve městě Hodkovice nad Mohelkou.
Výroba Papíru Jan střída
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Waste management in our school
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Vánoční odměny Tři zaměstnanci velké firmy si povídají, co udělají s vánočními odměnami.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Odpady a příroda.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

CESTA PAPÍRU Recyklace

Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala nepotřebnou, a tak jsme ji vyhodily do koše jsme ji vyhodily do koše …samozřejmě, že na papír. …samozřejmě, že na papír.

Házíme Žoseffu do koše: Né já nechci.!!!!!

Cesta autem  Táta svázal balík s papírem (i se Žoseffínou), naložil ho do auta a odvezl do sběru do školy.

Ve sběru  Před školou jsme z auta balík i s Žoseffou vzaly a předaly jsme ho panu školníkovi.

Ve škole  Za pár dní přijelo ke škole velké auto pro sběr. Kluci pomohli panu školníkovi naložit balíky s papírem do kontejneru, a ten je odvezl do Štětí.

Ve Štětí  Toto je třídící linka, kde se plast nebo papír vytřídí. Pracuje na ní 8 žen, které například plasty dělí na tvrdý a měkký plast a také podle barev.

 Najednou se nám po Žoseffíně začalo stýskat.

 Zajely jsme proto do Štětí, kde sídlí firma Ropo Recycling, která se specializuje na třídění plastu a papíru. Chtěly jsme vidět, jak se Žoseffa má.

 Jenže ve Štětí jsme se dozvěděly, že Žoseffa už tam není. Balíky s papírem už byly vytříděné a vezly se do papírny.

Nejbližší papírna stojí v těsné blízkosti firmy Ropo Recycling. Někdy se ale papír veze i na vzdálenější místo, dokonce i do ciziny. Plasty se dostanou ještě dál, třeba až do Číny. Zbytkový odpad pak skončí na skládce.

 Žoseffínu už asi neuvidíme, ale zato jsme se dozvěděly spoustu zajímavých věcí.  Toto je lis, kde Žoseffínu zabalili do balíku a odvezli do papírny. do balíku a odvezli do papírny.

Ve Štětí si celá naše třída prohlédla firmu ROPO Recycling ……… bylo to velmi poučné. Dostali jsme žluté vesty a hurá na věc. Naši průvodci: Ing. Lukáš Kynzar a Jan Tlachna byli velmi příjemní a s prací na třídící lince nás seznámili do všech podrobností.

 Přesvědčily jsme se, že třídění má smysl. Za celou osmou třídu:  Nikola Karlíková  Nikol Majerová  Olga Klupáková

Ing.Lukáš Kynzar Jan Tlachna DĚKUJEME