Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"— Transkript prezentace:

1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Šrejtrová Marie Název: VY_32_INOVACE_11B_11_PRACOVNÍ ČINNOSTI Téma: PLAST – KAM S NÍM? Datum ověření: VM ověřen dne v 7.A Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: DUM je určen k výkladu učiva. Žáci si připomenou základní pravidla nakládání s plastovým odpadem a jejich ekologickou likvidací.

2 PLAST – kam s ním? V současnou době je opět velmi aktuální Nerudova otázka „KAM S NÍM?“ Tentokrát však ne se slamníkem, ale s plastem. Jak už víme, jeho výbornou vlastností je, že odolává přírodním vlivům, nepodléhá korozi a má dlouhou životnost. Spotřeba plastických hmot je obrovská . V roce 2010 se spotřebovalo 265 milionů tun plastů a v Evropě se za stejnou dobu vyprodukovalo kolem 25 milionů tun plastových odpadů. Kam tedy s ním?

3 PLAST – kam s ním? TŘÍDIT!!! RECYKLOVAT!!!

4 PLAST – kam s ním? Plasty patří do žlutých kontejnerů. Většinou bývají opatřeny samolepkou, která dává návod, který z plastů tam patří.

5 Recyklace plastů je proces renovace zbytkových nebo odpadních plastů,
PLAST – kam s ním? Toto je symbol pro recyklaci. Co to je recyklace? Recyklace plastů je proces renovace zbytkových nebo odpadních plastů, je to výraz pro nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití.

6 PLAST – kam s ním? A jak to při recyklaci vypadá?

7 PLAST – kam s ním? Linka na zpracování plastového odpadu.

8 PLAST – kam s ním? ZOPAKUJ SI!!!
1. Jaké vlastnosti nám na plastech trochu vadí? 1. Odolávají přírodním vlivům a mají dlouhou životnost. 2. Jakou barvu má kontejner na třídění plastů? 2. Kontejner na plasty je obvykle žlutý. 3. Co je to recyklace? 3. Recyklace plastů je proces renovace. 4. Jak vypadá symbol pro recyklaci? 4. Symbol pro recyklaci.

9 PLAST – kam s ním?

10 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Použití zdroje: MOŠNA, CSc, Doc.Ing. František a kolektiv. Praktické činnosti pro ročník základních škol – Práce s technickými materiály. Praha: FORTUNA nakladatelství učebnic, 1997, ISBN Citace: Anotace: DUM je určen k výkladu učiva. Žáci si připomenou základní pravidla nakládání s plastovým odpadem a jejich ekologickou likvidací.


Stáhnout ppt "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"

Podobné prezentace


Reklamy Google