Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"— Transkript prezentace:

1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Šrejtrová Marie Název: VY_32_INOVACE_11B_14_PRACOVNÍ ČINNOSTI Téma: PLASTY- STOJÁNEK N A TUŽKY Datum ověření: VM ověřen dne v 7.B Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: DUM je určen jako návod k výrobě jednoduchého výrobku z plastu. Obsahuje pracovní postup a technický výkres. Žáci mohou nejprve sami navrhovat postup výroby podle obrázku či demonstračního výrobku. Provedou si kontrolu technického výkresu.

2 PLASTY – stojánek na tužky
Výrobek z plastu. Jaké pracovní operace budeme provádět při výrobě a s jakým nářadím budeme pracovat?

3 PLASTY – stojánek na tužky
Výrobek z plastu. Jaké pracovní operace budeme provádět při výrobě a s jakým nářadím budeme pracovat? Měření a orýsování Tužka a pravítko Pilování a broušení Pilník, brusný papír Řezání Pilka Důlčík, kladívko a vrtačka Důlčíkování a vrtání Lepení Lepidlo Tepelné tvarování Zdroj tepla a šablona

4 PLASTY – stojánek na tužky
Seřaď pracovní operace tak, jak je budeš provádět za sebou. Vytvoř pracovní postup. 1. Měření a orýsování základních částí 2. Uříznutí těla držáku a nožiček 3. Opilování základních částí 4. Obroušení hran všech částí 5. Rozměření a odůlčíkování horních průchozích otvorů 6. Vrtání otvorů 7. Tepelné tvarování držáku 8. Rozměření a označení středů důlků pod horními otvory 9. Vyvrtání důlků 10. Rozměření a orýsování nožiček pro lepení 11. Přilepení nožiček

5 PLASTY – stojánek na tužky
Doplň chybějící údaje na technickém výkresu. Šipky, kóty, rohové razítko. Co je to kóta? Kóta je číselný údaj o rozměru a na technickém výkresu se udává v milimetrech. Co udává měřítko na technickém výkresu? Měřítko na technickém výkresu udává, zda je výkres narýsován ve stejné velikosti jako hotový výrobek (M 1:1), ve zmenšené velikosti oproti realitě (M 1 : 2) a nebo ve zvětšené velikosti (M 5 : 1). V jakém měřítku je rýsován náš technický výkres? Pode čeho se to pozná? Náš výkres je v měřítku 1:1, neboť rozměr udaný na výkresu je opravdu 80 mm. Zapsané kóty musí odpovídat skutečnosti.

6 PLASTY – stojánek na tužky
Doplněný technický výkres. Zkontroluj si. Při výrobě dodržuj všechna pravidla pro práci s ručním nářadím.

7 PLASTY – stojánek na tužky
A je to.

8 PLASTY – stojánek na tužky
A je to.

9 PLASTY – stojánek na tužky
A je to.

10 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Použití zdroje: Naskenovaný technický výkres. Pracovní postup. Citace: Obrázky vlastní fotografie Anotace: DUM je určen jako návod k výrobě jednoduchého výrobku z plastu. Obsahuje pracovní postup a technický výkres. Žáci mohou nejprve sami navrhovat postup výroby podle obrázku či demonstračního výrobku. Provedou si kontrolu technického výkresu.


Stáhnout ppt "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"

Podobné prezentace


Reklamy Google