Technické prostředky sebeobrany téma: Zákeřné palné zbraně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kybernetické trestné činy v českém trestním zákoníku
Advertisements

Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Způsobilost k právním a protiprávním úkonům
Prameny z.č. 418/2011 Sb., o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim z.č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů z.č.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
10. Právní odpovědnost a její druhy
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_15.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Trestní právo Trestné činy proti majetku
Správní činnosti.
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
 Snaha společností vydávajících software (Microsoft corp., aj. ) zabránit jednomu druhu protiprávního jednání (zejména neoprávněnému užívání softwaru.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Jiné správní delikty Lucia Madleňáková 2010.
Sankce a ochranná opatření v přestupkovém právu
SIK Skupina odhalování informační kriminality
Právní normy upravující celnictví
Trestní právo hmotné II.
Klamavé obchodní praktiky Mgr. Ivana Picková SOS – Sdružení obrany spotřebitelů
Chování na internetu.  S používáním nelegálního softwaru jsou spojena tato rizika:  Riziko trestního postihu za používání nelegálního softwaru  Používáním.
Obecně Lucia Madleňáková
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Sankce a ochranná opatření v přestupkovém právu Správní právo trestní Lucia Madleňáková.
Vývojová stadia trestného činu
Sankční systém trestního práva Přednáška
Tresty a ochranná opatření
Odpovědnost v právu životního prostředí
Kontrola Protokol Správní řízení Rozhodnutí o uložení pokuty
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
2. Správní trestání a správní delikty
Odpovědnost za porušení předpisů v oblasti platebního styku omezení plateb v hotovosti opatření proti „praní špinavých peněz“
Obecně Mgr. Lucia Rentková
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Právo souhrn pravidel stanovených a vynutitelných státem organizuje a řídí lidské soužití.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_14 Název materiáluPadělané.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Nástin přednášek – studijní pomůcky. Pojem správy  vedení, řízení, (ekonomická) péče o něco  záměrná činnost, sledující dosažení určitého cíle (účelu)
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Trest smrti Mgr. Marie Mikulcová.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
Zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování v roce 2009 (zbraňová amnestie)
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ §§ 293 – 308 TZ.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Správní trestání I..
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Několik problémů na startu zák. č. 250/2016 Sb.
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název vzdělávacího materiálu
Správní právo trestní JUDr. Jana Jurníková, Ph.D.
Sponzorování setkání odborníků na odborných akcích
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
(přednáška k předmětu Základy práva)
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Správní trestání Bc. Tomáš Marek CŘ Plzeň.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Trestní odpovědnost firem 1.
, Písek SPRÁVNÍ PRÁVO II. LS 2012.
TRESTNÝ ČIN A JEHO DŮSLEDKY.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Padělání a pozměnění veřejné listiny ÚO Praha venkov – ZÁPAD oddělení hospodářské kriminality 23. července 2013.
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
Transkript prezentace:

Technické prostředky sebeobrany téma: Zákeřné palné zbraně Michal Hammer učo 160542 Technické prostředky sebeobrany téma: Zákeřné palné zbraně

Zákeřné palné zbraně Jedná se zbraně, vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty. Z konstrukčního a výrobního hlediska podomácku vyrobené nebo upravené střelné zbraně dělit na: Zbraně na principu předovky a „zbraně“ bez hlavně Od základu postavené zbraně různé technické kvality od primitivních až po poměrně dokonalé Zbraně upravvené na palné, na jinou ráži nebo „uschopněné“ zbraně, které předtím nebyly uzpůsobené ke střelbě A konečně zbraně upravené nebo vyrobené ke snadnému ukrytí, utajení vzhledu, tlumiče hluku a zařízení k osvětlení cíle  

..něco z historie Výroba impozantních zbraní je záležitost pestrá, lidé se k ní především v nouzových situacích uchylovali odnepaměti, když potřebovali nástroje k boji. O nedovolené domácké výrobě střelných zbraní v dnešním smyslu však lze hovořit až od doby koncem poloviny 19. století U nás to bylo provedeno císařským zbrojním patentem z roku 1852. zákeřné zbraně, vznikají v tomto období a považované často za domácky vyrobené – jako byly chladné zbraně

Historie pušky v holi

revolvery kombinované s nožem nebo i boxerem

střílející tužky

Střílející opasek

maketa německého takku Tiger. Jedná s o funkční palnou zbraň s hlavní maketa německého takku Tiger. Jedná s o funkční palnou zbraň s hlavní .22 long rife

Současnost Italská policie v nedávné době zajistila tzv. střílející mobil

Profesionální úkryt HK MP5 Lechtivý kufřík

Takový kus umělé hmoty

…a co se z něj vyklube?

…a jak že se to nosí?

…a co na to naše právní norma? č. 119/2002 Sb., o zbraních, který je plně v  souladu s legislativou Evropské unie Tento zákon dále rozděluje zbraně a) zakázané zbraně, zakázané střelivo nebo zakázané doplňky zbraní - kategorie A …a zde se v odstavci 3 a 4 píše: vyrobené nebo upravené tak, že lze utajit jejich účel, nebo u kterých byly původní charakter a podoba změněny tak, aby se jejich použitím mohly způsobit těžší následky, anebo zbraně maskované jako jiné předměty (zákeřné zbraně), palné nevyrobené z kovů, pokud nejsou identifikovatelné jako zbraně při kontrolách osob a zavazadel pomocí detekčních a rentgenových přístrojů,

…a jaká že mě čeká sankce? trestní zákoník č. 40/2009 Sb., kde se v § 279 „Nedovolen ozbrojování“ hovoří : Kdo bez povolení vyrobí, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává střelnou zbraň nebo její hlavní části nebo díly nebo ve větším množství střelivo nebo zakázaný doplněk zbraně, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. (2) Stejně bude potrestán, kdo uvede do střelbyschopného stavu znehodnocenou zbraň nebo na ní provede konstrukční změny směřující k jejímu uvedení do střelbyschopného stavu nebo na zbrani provede konstrukční změny směřující ke zvýšení její účinnosti, nebo kdo padělá, pozmění, zahlazuje nebo odstraňuje jedinečné označení střelné zbraně, které umožňuje její identifikaci.

Přestupkové jednání Nedosahuje li jednání pachatele trestného činu, půjde zpravidla o přestupek podle §42 odst. 2 zákona o přestupcích, za který lze ve správním řízení uložit pokutu až 15000 Kč nebo v blokovém řízení do 1000Kč. Také podle zákona o přestupcích lze postihnout pouze osobu fyzickou, starší 15 let a příčetnou. Pak jsou tu ovšem správní delikty právnických a podnikajících fyzických osob, za něž hrozí pokuty mnohonásobně vyšší.

Dotazy?

Děkuji za pozornost