THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie Členové Diskografie Filmografie Nejznámější hity Galerie Vypracovali.
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_22_INOVACE_J-A-36 The Beatles- legenda Aj pro 4.-5.r. Reálie.
The Beatles Beatles Členové skupiny Historie skupiny Diskografie
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Jana Páclová 8.A. INFO o GCH Vznik v roce 1996 Pochází z Kalifornie Jejich název je převzatý z dětské knížky the Girls of Good day Orpanage V češtině.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
The Rolling Stones.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Linkin Park.
Nyní má kapela čtyři členy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Tereza Látalová.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
VYPRACOVAL: Filip Olejník
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
TŘI SESTRY.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
hrající široké spektrum žánrů pro pobavení posluchačů každého věku
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Funk Denisa Zouharová.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Lukáš Chromý Gymnázium Židlochovice Prima 2014/2015
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Daniel Landa.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
MADONNA GPJP Klára Šturmová 2.C.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
One Direction One direction je britsko-irská chlapecká skupina, tvoří je:Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson nejdřív,
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The Beatles Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová MUSIC REGGAE RAP PUNK FOLK ROCK ´N ROLL DRUMS ELECTIC GUITAR FLUTE TRUMPET.
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Led Zeppelin AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Michal Brabec.
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Katy Perry.
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

THE BEATLES

The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu Členové: Členové: John LennonJohn Lennon (zpěv, doprovodná kytara) John Lennon Paul McCartneyPaul McCartney (zpěv, basová kytara) Paul McCartney George HarrisonGeorge Harrison (sólová kytara, zpěv) George Harrison Ringo StarrRingo Starr (bicí, příležitostně zpěv) Ringo Starr Patří mezi nejúspěšnější a kritiky nejuznávanější kapely v historii populární hudby. Patří mezi nejúspěšnější a kritiky nejuznávanější kapely v historii populární hudby. Manažer: Brian Epstein Manažer: Brian EpsteinBrian EpsteinBrian Epstein Producent: George Martin Producent: George MartinGeorge MartinGeorge Martin

Historie vzniku skupiny R.1957 založil John Lennon během své docházky do gymnázia v Liverpoolu skifflovou skupinu The Quarrymen. 6.července téhož roku se Lennon a The Quarrymen setkali na wooltonské zahradní slavnosti u kostela Sv. Petra s Paulem McCartneyem. R.1957 založil John Lennon během své docházky do gymnázia v Liverpoolu skifflovou skupinu The Quarrymen. 6.července téhož roku se Lennon a The Quarrymen setkali na wooltonské zahradní slavnosti u kostela Sv. Petra s Paulem McCartneyem.1957 R přibyl George Harrison R přibyl George Harrison R skupina poprve vyrazila do zahraničí – hraje v německém Hamburku jako doprovodná kapela zpěváka Johnnyho Gentla, hrají v nočních klubech, koncertují střídavě v Hanburhu a Liverpoolu R skupina poprve vyrazila do zahraničí – hraje v německém Hamburku jako doprovodná kapela zpěváka Johnnyho Gentla, hrají v nočních klubech, koncertují střídavě v Hanburhu a Liverpoolu

R mění image – nové účesy, jednotný styl oblékání)Bílá košile, oblek) R mění image – nové účesy, jednotný styl oblékání)Bílá košile, oblek) roku 1962 Beatles potřetí a naposledy odjíždějí do Hamburku a působí ve Star Clubu. V září se vracejí zpět do Británie, loučí se s Petem Bestem a na post bubeníka přichází Ringo Starr roku 1962 Beatles potřetí a naposledy odjíždějí do Hamburku a působí ve Star Clubu. V září se vracejí zpět do Británie, loučí se s Petem Bestem a na post bubeníka přichází Ringo Starr1962 HamburkuBritánieRingo Starr1962 HamburkuBritánieRingo Starr

Začátek popularity Hudeb. Vydavatelství Polydor v Německu vydává My Bonnie – první známý hit Hudeb. Vydavatelství Polydor v Německu vydává My Bonnie – první známý hit Během dovolené v Paříži John a Paul mění sestřih, který později vejde ve známost jako "Beatle účes" nebo "mop top" Během dovolené v Paříži John a Paul mění sestřih, který později vejde ve známost jako "Beatle účes" nebo "mop top" R.1961 Brian Epstein poprvé slyšel Beatles na návštěvě v Cavern klubu. R.1961 Brian Epstein poprvé slyšel Beatles na návštěvě v Cavern klubu.

Kapela nahrává demosnímek patnácti písní Kapela nahrává demosnímek patnácti písní Beatles podepisují smlouvu s manažerem Brianem Epsteinem. Beatles podepisují smlouvu s manažerem Brianem Epsteinem. 18. srpna se k Beatles přidává Ringo Starr. Kapela hraje první koncert v sestavě John, Paul, George a Ringo 18. srpna se k Beatles přidává Ringo Starr. Kapela hraje první koncert v sestavě John, Paul, George a Ringo 5. října 1962 v Británii vychází první singl Beatles Love Me Do. 5. října 1962 v Británii vychází první singl Beatles Love Me Do Beatles vyjíždějí na své první britské turné jako předkapela šestnáctileté Helen Shapirové Beatles vyjíždějí na své první britské turné jako předkapela šestnáctileté Helen Shapirové. Za pouhých devět hodin je natočeno jejich první album Please Please Me. Za pouhých devět hodin je natočeno jejich první album Please Please Me.

BEATLEMANIE R To co následovalo lze označit jediným slovem: "BEATLEMANIE„ - Ječící zástupy dívek, první místa žebříčků, rekordní prodeje (2,5 milionu prodaných desek za rok). R To co následovalo lze označit jediným slovem: "BEATLEMANIE„ - Ječící zástupy dívek, první místa žebříčků, rekordní prodeje (2,5 milionu prodaných desek za rok). v roce 1964 a odjeli na první turné do USA( na letišti je vítaly 3000 fanoušků) v roce 1964 a odjeli na první turné do USA( na letišti je vítaly 3000 fanoušků) Popularita Beatles se od tohoto roku již nedala zastavit.Sama britská královna je ocenila řádem Britského impéria. Popularita Beatles se od tohoto roku již nedala zastavit.Sama britská královna je ocenila řádem Britského impéria.