Reporting.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sedm základních nástrojů managementu jakosti
Advertisements

Pojem a význam controllingu Funkce a cíle controllingu
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Systém včasného varování pro odhalení symptomů krize stavebního projektu Ing. Michal Vondruška K126.
Procesy Informační proces
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Nabídka personálních služeb
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Analýzy administrativních procesů. Analýzy ve 2 krocích Analýza dokumentů Analýza administrativních procesů.
Audit administrativních činností
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A7 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníŘíjen.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Geo-informační systémy
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Struktura personální směrnice
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
VY_32_INOVACE_EKO_06 MARKETINGOVÝ VÝZKUM I. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Příprava tvorby reportingu
Administrativní technika. Struktura předmětu Přednášky: –Úvod, struktura předmětu –Procesy v organizaci, jejich charakteristika –Administrativní procesy,
Jako součást informačního systému podniku
Rozhodovací procesy.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE
Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Návrh struktury personálního spisu
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1. Charakteristika IS Informační systém je soubor lidí, technických prostředků a metod, zabezpečujících sběr, přenos, uchování a zpracování dat za účelem.
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Téma 13: Finanční plánování
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty N_SD, tematický blok č. 6.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Ekonomika malých a středních podniků
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Vědeckovýzkumný informační systém
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Management a řízení hotelu
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Transkript prezentace:

Reporting

Charakteristika reportingu reporting je obvykle chápán jako relativně samostatná součást IS, která zahrnuje výběr, zpracování, formální úpravu a distribuci informací o podniku určených pro nejrůznější skupiny uživatelů reporting je tedy systém řízené zprávy poskytuje komplexní informace o aktivitách podniků, o které se uživatelé zajímají je součástí controllingu Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Charakteristika reportingu reporting lze členit z časového hlediska, z hlediska zaměření a prostředí z časového hlediska na: Reporting retrospektivní reporting s orientací na budoucnost z hlediska zaměření: Reporting dílčí Reporting souhrnný z hlediska prostředí: Reporting hodnotící vnější prostředí Reporting hodnotící vnitřní prostředí Reporting kombinovaný Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Jak se reporting zpracovává? pro vytvoření reportingu musíme zjistit potřebné údaje, které můžeme zjistit pomocí vnitřního informačního systému (např. statistiky a účetnictví) nebo vnějšího (např. zákazníci, odbytové cesty) výstupem je tedy předem obsahově koncipovaný formulář (šablona), do kterého se vkládají zpracované informace reporting by se měl psát v rozsahu potřeby pro jednotlivé uživatele – manažery nebo řídící úrovně Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Jak se reporting zpracovává? reporting se skládá ze tří složek zpracování, což je proces, zpracovatel a pravidla proces – příprava souboru informací, které budeme zpracovávat a posléze dokumentovat Součástí přípravy je také určení forem a techniky zpracování zpracovatel – zaměstnanec podniku, který má odpovědnost za zpracování sledované činnosti s využitím podkladových a výstupních informací (např. hlavní účetní nebo personalista) pravidla – dodržení posloupnosti zpracování a předávání informací (tzv. tras) organizaci pro konečné vyhotovení reportingu Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Charakteristika jednotlivých kroků při zpracování reportingu sběr údajů – shromažďování údajů k předem stanovenému datu a jsou zpracovány pro potřeby jednotlivých částí reportingu zpracování informací – snahou je zpracovat informace do uceleného obrazu hodnoceného procesu s pomocí stanovených strukturovaných formulářů přenos informací – májí písemnou nebo elektronickou podobu a jsou určeny jen pro určité zaměstance kvalitní úroveň – přispívá manažerům k aktuální informovanosti k danému procesu – je to tzv. uživatelská databanka Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Komu tyto informace poskytuje? abychom správně pochopili význam reportingu, musíme analyzovat potencionální uživatele zpráv a jejich požadavky uživatele můžeme v podstatě dělit na interní uživatelé a externí adresáty interní uživatelé jsou především vlastníci mající rozhodovací pravomoci a jsou odpovědni za výsledky podnikových činností externí adresáti zaujímají široké spektrum kontrolních orgánů, zájmových skupin i jednotlivců Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Jaké jsou úrovně řízení? Zpracování reportingu Úroveň řízení Operační Taktická Strategická zdroj informací převážně interní interní a externí rozsah informací přesně definován a aktualizován podrobnost informací analytické informace kombinované informace syntetické informace časové období operativní informace operativní informace s charakteristikou budoucího vývoje souhrnné informace (časové řady) s charakteristikou budoucího vývoje frekvence využití informací pravidelné, dané systémem zpracování reportingu typ informace převážně kvantitativní převážně kvantitativní s naznačeným vývojem převážně kvalitativní, vývojové, predikativní Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Vztah reportingu a IS při navrhování systému podnikového reportingu by se měly dodržovat tyto zásady: identifikovat uživatele zpráv a analyzovat jejich požadavky různorodost obsahu zpráv podle potřeb interních a externích uživatelů vhodná forma poskytovaných reportů jednotný design zpráv vhodný způsob distribuce zpráv, oddělení důvěrných informací od ostatních zpráv a jejich ochranu využívat zpětnou vazbu na adresáty a zjišťovat jejich připomínky a návrhy ke zlepšování reportingu Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh

Literatura Kříž J., Zuzák R.: Administrativní technika. Skripta. Česká zemědělská univerzita v Praze, 2006. ISBN 978-80-213-1158-9 http://www.systemonline.cz/clanky/reporting.htm, Machač O.: Článek z časopisu IT SYSTÉM 12/2003 – Reporting jako součást informačního systému podniku. Univerzita Pardubice. Zpracovali: Fatková Tereza, Komínková Zuzana a Severová Petra, VSRR - 4.kruh