DOPING.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_TMM20160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám   Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/   Název projektu:
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Metodický list Podíl masově sdělovacích prostředků ve svobodné společnosti na utváření její názorové hladiny je velmi podstatný. Platí to samozřejmě i.
Doping- metody, omezení, negativní účinky a budoucnost
Atletický klub A.C. Sparta Praha
TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.
Metodický list Každý člověk, který vnímá sport třeba jen okrajově, má aspoň intuitivní představu o pojmu doping. Pro ty, kterých se sport týká bezprostředně.
Velikonoční nohejbalový turnaj v restauraci Roubenka u Rybníka ( dne I. ročník.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Globální oteplovaní.
K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové
TVL prohlídky K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
ABY ŠPORT NEBOLEL Bratislava,  Výživa bude efektivní pouze ve spojení s kvalitní tréninkovou přípravou sportovce  Výživa je závislá na typu.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Řešení protisouztěžních opatření orgánů.
„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“
Komunikace a stimulování prodeje
Potravinové doplňky v současném sportu
Strategické plánování cílem strategického plánování je vytvářet a přetvářet obchody a výrobky firmy, tak aby jejich kombinace zabezpečovala uspokojivé.
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Obrana organismu proti infekci. Obrana organismu proti infekci Od proniknutí choroboplodných zárodků do těla, po projevy onemocnění uplyne kratší či delší.
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
Doping.
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
Vítám Vás na další hodině firemních financí. Pokud jste v průběhu našich cvičení došly k některým otázkám, které je nutné objasnit – neváhejte a vneste.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Jsme  Webový portál+ herní servery  Návštěvnost i přes 4900/den (statistiky toplist)  Na našich serverech se hraje jedna z nejoblíbenější internetových.
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
Hemodialýza X33BMI Peter Kováč.
Doping ve sportu David Keňa 9.A 2011/12.
HOD OŠTĚPEM.
Průběh dopingové zkoušky Nejčastější využívané dopingové látky
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Doping ve sportu Školení trenérů licence A
Doping- látky zakázané
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Doping Michael Vojtášek.
Dopingová kontrola Mgr. Jan Zimmer 15. března 2005, FSpS MU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
DOPING Něco málo na úvod
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Sport – v zdravém těle zdravý duch
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
Antidopingová politika 15. Března 2005 FSpS MU, Brno PhDr
Přetížení a přetrénování Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
PROPAGACE REKLAMA Brigita STLOUKALOVÁ. Reklama = placená forma neosobní prezentace výrobků, služeb, myšlenek prostřednictvím médií  reklama se sportovními.
Time management.
PŘEDNÁŠKA Č. 6 POUŽÍVÁNÍ CIZÍ KOLIZNÍ NORMY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Doping ve sportu Mirka Kozáková.
Doping ve sportu Jindřiška Jelínková Lucie Coufalová.
Tiskový mluvčí v media relations Duben 2011: vláda chtěla ušetřit 6 mld Kč na stavebním spoření zavedením zvláštní 50% sazby daně z poskytnuté zálohy státní.
Antidopingová prevence
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
ÚSPĚŠNÁ REKLAMA ZNAMENÁ NEETICKÁ REKLAMA Radek Myslín.
EU_62_A_sada 1_07_M_Reklama_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák DROGY Co je vlastně droga? Měkká droga - proč? Může být doping droga? Tvrdá.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Autodestruktivní závislosti - doping
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
DOPING Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_26.
Jak na PR (absolutní základ)
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Antidopingová politika 15. Března 2005 FSpS MU, Brno PhDr
Zakázané látky Fyziologie sportu Doplňky stravy Dopingové metody 1000
Doping Chemie ohrožuje užívání zakázaných látek nebo metod ve sportu
Transkript prezentace:

DOPING

Co je to doping? Jako doping se ve sportu označuje používání pravidly zakázaných podpůrných látek a prostředků. Jejich efektem je zlepšení výkonu, snížení únavy nebo pocitu únavy a povzbuzení k dalším výkonům. Kvůli možnému dopingu jsou vrcholoví sportovci povinni ihned po skončení soutěží odevzdávat vzorky moči k analýze, případný pozitivní výsledek testu vede zpravidla k diskvalifikaci sportovce ze soutěže a k odebrání medaile a jiných ocenění. http://cs.wikipedia.org/wiki/Doping

Druhy dopingových látek. stimulancia narkotika anabolické steroidy diuretika peptidy glykoprteinové hormony krevní doping farmakologické, chemické a fyzikální manipulace alkohol cannabinoidy lokální anestetika kortikosteroidy beta-blokátory EPO (erythropoietin) THG (tetrahydrogestrinone) http://doping.navajo.cz/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Doping

Něco z historie. Doping se vyskytoval již od starověku (např. gladiátoři používali směs medu a alkoholu). Ve vrcholných sportovních soutěžích je intenzívně sledován od poslední čtvrtiny 20.století a bývá pravidelně příčinou řady skandálů. http://cs.wikipedia.org/wiki/Doping

Názor tisku! Doping Petr Wagner http://www.blisty.cz/art/35440.html Kdo zná trochu dění kolem cyklistiky, asi je mu jasné, že informace o dopingu unikají do medií zcela řízeně. Nejde již o klasiku ze Soulu a souboje Ben Johnson versus Carl Lewis, kde šlo o olympijské zlato. Zde jde o sledovanost medií, a tak příjem z reklam. Tour se trochu vyčerpala. Ale „dopingové skandály“ jí opět zcela nedostižně dostanou na první stránky medií. A tak je potřeba někoho obětovat. Dnes je to Vinokurov. Vrcholový sport si žádá mnohé. Jak stran metabolické modulace a podpory, tak stran peněz. A ty přináší jenom reklama. A ta se prodává dle sledovanosti. A tam jde o rekordy nebo alespoň o skandály. Úvahy velkých firem, že zruší reklamní podporu kvůli „dopingovým“ skandálům, jsou vysloveně pokrytecké. Naopak tyto skandály jsou pro ně extrémně zajímavé. Zvyšují sledovanost a tak efektivitu reklamy. Rovněž tak pro obrovský tým lidí sledujících „čistotu“ sportu. Máte představu co stojí jedno takové „antidopingové“ vyšetření? Jde o desítky tisíc eur. Je mi smutno z toho, že naše media se věnují jenom vrcholovým výkonům. Doping byl a je realitou současného, bohužel nejenom vrcholového sportu. To pokrytectví o „čistotě a nepodvádění“ by už mělo skončit. Na tom ovšem zájem nikdo nemá. Víte jak asi zvedne sledovanost aféra o „přistižení“ vrcholového sportovce? A o tom to bohužel je. Na zdraví a informovanost sportovců držitelé a dárci peněz z vysoka ....... kašlou. http://www.blisty.cz/art/35440.html