Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE 28.2.2012 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE 28.2.2012 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva."— Transkript prezentace:

1 VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE 28.2.2012 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o bezpečném používání počítače.

2 Bezpečnost práce u počítače Nezasahuj do nepřístupných částí počítače

3 Pokud jsou z počítače vytažené kabely, nesnaž se je sám připojit.

4 Nezakrývej počítač – nepokládej na něj papíry, sešity, časopisy, krabice….může dojít k přehřátí a zničení. POZOR – může dojít i k požáru!!

5 Veškerou manipulaci s elektroinstalaci by měla provádět pouze oprávněná osoba.

6 Počítač nikdy nehaste vodou!

7 PRAVIDLA CHOVÁNO V POČÍTAČOVÉ UČEBNĚ Žáci se řídí pokyny přítomného učitele.  Pro skupiny, které navštěvují učebnu pravidelně, je stanoven zasedací pořádek. Žáci jsou povinni jej dodržovat.  Při jakékoli závadě nebo problému (nejde monitor, počítač „zamrzne“, apod.) žáci informují vyučujícího, který rozhodne o dalším postupu.  Po skončení práce žáci uklidí své pracoviště.  Při práci na počítačích je žákům zakázáno: - používat jakékoliv vlastní CD ( pro ukládání dat mají žáci přidělen prostor na serveru, případně na některé z pracovních stanic). - pracovat na serveru sítě.

8 - přenášet jakékoli součásti počítačů z jednoho pracoviště na jiné ( klávesnice, myši, monitory,....). -otvírat počítač a jakýmkoli způsobem manipulovat s vnitřkem počítače. -otvírat tunel za počítačem a měnit zapojení kabelů, či připojovat další kabely. -jakkoli zasahovat do SETUPu počítačů – změny mohou provádět pouze správce sítě nebo učebny. -používat tiskárny a skener bez svolení učitele. -provádět jakékoli změny v nastavení systému Windows. -svévolně vytvářet, mazat, přesouvat, přejmenovávat a kopírovat adresáře. -zasahovat do cizích souborů ( instalované programy, data ostatních žáků), přesouvat je, přejmenovávat a mazat. -měnit nastavení systémového data a času. -jíst a pít v prostorách učebny, donášet do učebny potraviny a nápoje

9 NORMAL ROGERS,. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Stripped-computer-case.JPG

10


Stáhnout ppt "VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE 28.2.2012 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva."

Podobné prezentace


Reklamy Google