Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších."— Transkript prezentace:

1

2 TEST

3 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších novin? 4. Které seriózní noviny jsou u nás nejčtenější? 5. Uveďte alespoň jeden formát novin. 6. Vycházejí noviny v celé Africe? 7. Kdo platí vydávání novin? 1. …. 2. …. 8. Kde se setkáme s nejstarší reklamou? 9. Kde najdeme nejstarší reklamu v naší literatuře? 10. Vytvořte reklamní slogan na jogurt.

4 O DPOVĚDI 1. 59 př. n. l., Egypt, upoutávka na zboží 2. Francie, Gazette 1631, Švédsko, Anglie 1645, 1702 3. Volná odpověď, např. El Pais, Le Monde, The New York Times… 4. Nejčtenější je MF Dnes 5. Dnes je snaha zmenšovat formáty novin, největší se jmenuje broadsheet (The New York Times) 6. Vycházejí jen ve velkých městech 7. Prodej novin, reklama 8. Např. v Egyptě 9. Ve hře Mastičkář

5 1. Co je Guerillový marketing? 2. Zkuste vymyslet guerillovou reklamu na Den otevřených dveří naší školy. 3. Jak se má vést rozhovor se slavnou osobností pro tisk? 4. Vymyslete název do tisku pro exkurzi se svou třídou do Muzea naftového dobývání a geologie v Hodoníně. 5. Odkud pochází název paparazzo? 6. Jak se jmenují naše nejčtenější bulvární noviny? 7. Posuďte, který z možných názvů článků týkajících se voleb prezidenta se nachází v seriózním tisku, který v bulváru: Odhalena tajemná minulost kandidáta XX. Občané rozhodovali o svém budoucím prezidentovi.

6 O DPOVĚDI 1. Nekonvenční reklama, za cíl má vzbuzení zájmu, humor, omezený rozpočet. 2. Volná odpověď, porovnejte navzájem a posuďte 3. Maximální informovanost redaktora, zhodnotit zajímavé momenty života osobnosti, autorizace rozhovoru 4. Volná odpověď, porovnejte, zhodnoťte zajímavost nápadu 5. Film F. Felliniho Sladký život, podle postavy Tazia Secchiaroliho, slavného fotografa celebrit v Římě 60. let 6. Blesk 7. Bulvár, seriózní

7 1. Která osobnost zemřela díky pronásledování paparazziů? 2. Jak byste vlastně charakterizovali média? 3. Co víte o ceně Zlatý glóbus? 4. Jaký význam má reportážní fotografie? 5. Co to je Světová asociace novin? 6. Mají noviny pevnou strukturu? 7. Co je to ofset? 8. Popište, jak vypadá soška Zlatý glóbus. 9. Jak se jmenují nejstarší nositelé ceny Zlatý glóbus za herectví? 10. Znáte některé české spisovatele, kteří jsou známí ze sportovní publicistiky?

8 O DPOVĚDI 1. Nejznámější je princezna Diana 2. Přinášejí důležité zprávy, novinky z kultury, ze sportu, bulvární zprávy, komentáře ekonomiky, dění v politice… 3. Udělována Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, celá řada kategorií, nejznámější jsou ceny za herecké výkony 4. Dodává autenticitu, atmosféru a dokládá důvěryhodnost 5. Organizace zahraničních novinářů sdružených v Hollywoodu pracujících pro filmový průmysl 6. Ano, úvodníky, komentáře, reportáže, soudničky,ale především zprávy o nejnovějším dění 7. Jeden z modernějších přístrojů na tištění novin 8. Tvar zeměkoule omotané svitkem negativu 9. Jennifer Jones, Paul Lukas 10. Nejznámější je Ota Pavel


Stáhnout ppt "TEST 1. Kdo byl předchůdcem novin a kdy? 2. Které noviny patří k nejstarším v Evropě? 3. Zapamatovali jste si alespoň tři názvy dnešních nejvýznamnějších."

Podobné prezentace


Reklamy Google