Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MEDIÁLNÍ VÝCHOVA VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový."— Transkript prezentace:

1

2 MEDIÁLNÍ VÝCHOVA

3 VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový sdělovací prostředek medium- kulinářství, výborná kuchyně (středně propečený steak)

4 MASOVÁ MÉDIA- PROSTŘEDKY MASOVÉ INFORMACE Patří sem: o tisk o rozhlas o televize o internet Jedním z úkolů je přenos informací. Zkuste si dvě hry o tom, jak se přenášejí informace.

5 MASOVÁ MÉDIA- PROSTŘEDKY MASOVÉ INFORMACE 1. Utvořte trojčlenné skupiny. Dva členové z každé skupiny odejdou za dveře. Zbylý člen vymyslí sdělení nejméně o čtyřech větách. Potom se jeden člen z každé skupiny vrátí ke své skupině a sdělení si přečte a snaží se ho zapamatovat. Poslední člen skupiny se vrátí také, přečte si sdělení, prostřední člen skupiny mu zopakuje to, co si zapamatoval. Jednotlivé skupiny pak vyhodnotí přesnost předání informace. Na závěr určete nejlepší skupinu. Jak podle vás funguje přenos informací v médiích?

6 MASOVÁ MÉDIA- PROSTŘEDKY MASOVÉ INFORMACE 2. Určujte, jaké informace přinášejí texty v novinách s těmito názvy: o Psychiatři mají nával. o Je tu hodně lidí. Udělejte průlet. o V říjnu začne nové porcování trhu s mobily. o Jsme evropská Čína. o Porodnice čeká boj. o Převálcovat lidi, nebo raději vyjednávat? Diskutujte o svých názorech, porovnejte.

7 KAŽDÁ ZEMĚ MÁ SVÉ PRESTIŽNÍ NOVINY Zkus poznat, v jakých jazycích vycházejí tyto deníky: o The New York Times o The Washington Post o Le Monde o Le Figaro o Frankfurter Zeitung o El Pais o The Sun o Vnu Holland o Merkuriusz Polski Ordynarijny

8 KAŽDÁ ZEMĚ MÁ SVÉ PRESTIŽNÍ NOVINY Správné odpovědi: o angličtina o francouzština o němčina o španělština o angličtina o holandština o polština

9 TITULNÍ STRANY NĚKTERÝCH PRESTIŽNÍCH NOVIN

10

11 ZDROJE www.wikipedie.cz www.kiosko.net www.google.cz Slovník spisovné češtiny, Academia Praha 2000 MF Dnes 3. 10. 2011 Papír snese všechno aneb Jak na mediální výchovu, Akreditovaný seminář 8265/2009-25- 125, lektor Mgr. Ivan Bauer, 13. 1. 2010 Břeclav


Stáhnout ppt "MEDIÁLNÍ VÝCHOVA VÝZNAM SLOVA MÉDIUM ZNÁŠ VÝZNAM TOHOTO SLOVA? zprostředkující činitel, prostředí osoba zprostředkující spiritistickou informaci masový."

Podobné prezentace


Reklamy Google