Ekokodex.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRATEGIE VIZE Kam chceme dojít? Kde jsme? Co umíme?
Advertisements

Praha.  KAPKA MEDU PRO VERUNKU Nový původní český muzikál pro všechny generace Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Slovosled Unscramble the following sentences. Vzor: nebudu bez ničemu rozumnět slovníku Bez slovníku ničemu nebudu rozumnět. *Taken from Lesson 12, pg.
Já a příroda.
PROJEKT REGION VZNIK EKOSTEZKY NA ZŠ ANEŽKY ČESKÉ ÚSTÍ NAD LABEM.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Proč je důležité studovat Principy
Velké Meziříčí 2005 Partnerství pro Vysočinu. Zdenka Švaříčková Škola obnovy a rozvoje venkova Luka nad Jihlavou.
a jeho využití u klientů po CMP
Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, který v České republice organizuje sdružení Tereza. Jeho cílem je, aby žáci zlepšili prostředí ve.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
7.
Známe to všichni. Něco, nějaký nápad se nám líbí, chceme se připojit… … a ono nic! Chybí příležitost, motivace… … ono pověstné: Budu lepší, něco udělám,
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Myšlenkové základy skautingu
Východní náboženství Petr Machala.
Klíčové kompetence - u nás Jak jsme se s KK poprali –(1) (2) (3) Jaké problémy se objevily –(1) (2) Jak budeme s KK pracovat dál.
WATCHDOG Cesta pro aktivní občany LOKÁLNÍ Tomáš Kramár.
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2211_VO8 KONFLIKT A STRES © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
V okolí rybníku se nachází spousta zajímavých živočichů Jako například: labutě,divoké kachny,srny,ptáci, žáby,brouci,hlemýždi a jiní.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
Plánování LASA & FIDO. Úvod Co je to plánování?  Čeho chceme dosáhnout?  Čeho jsme schopni dosáhnout?  Jak toho chceme dosáhnout?  Jak poznám, že.
Euroškola Strakonice SOŠ s.r.o. 1 Zahraniční stáže pravidelné 8-týdenní odborné stáže v *****hotelu Maximilian v bavorském Bad Griesbach.
Teorie motivace Adéla Furiková.
Jak se účinně na vyjednávání připravovat Co bychom si měli před každým jednáním promyslet?
Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_121_Předmět chemie AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 5.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Podnikatelský nápad, vize, mise
Prezentace určená k propagaci MGV
Vítám Vás na soukromé televizní stanici,která právě začíná.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Veronika Jordová.  První vyhledávač na českém internetu  Založeno: 1996  Zakladatel: Ivo Lukačovič  Slogan firmy: „Seznam - Najdu tam co neznám“ 
Abf- auta DaNnDy. Historie firmy Naše firma byla zložena v listopadu roku 2011 Naše firna se nachází v Korlupech, v malé vesnici v Jihomoravském kraji.
Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a ODPOČINKOVÉ MÍSTO V JOSEFOVSKÉM ÚDOLÍ Základní.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_01_Informace.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Šikanován/Obtěžován vedoucím
Žákovský parlament – I. stupeň
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Základní škola Heřmanův Městec
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
Žákovský parlament 1.stupeň
NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VYNÁŠENÍ MORANY
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
EKOŠKOLA.
Ekoškolka Program Ekoškola nabízí vytvořit
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Otázky pro průběžnou práci
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Od medicíny přes koks a železnici až na Slovensko
Vánoční odměny Tři zaměstnanci velké firmy si povídají, co udělají s vánočními odměnami.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Ekokodex

Co to je?.. Ekokodex je společným vyznáním hodnot a návodem k ohleduplnému chování k životnímu prostředí pro každého, kdo školu navštěvuje. Ekokodex by měl být výsledkem vyjednávání, co nejvíce žáků a zaměstnanců školy. Může jít o souhrn konkrétních jednání, činností a zásad, na kterých se všichni dohodli.

A jaký je náš? Snažíme se vybudovat nový tým. Proč? Protože abychom něčeho dosáhli a mohli za něčím jít, tak potřebujeme dobrý tým, který ty nápady bude vymýšlet a realizovat.

2. Pořádáme schůzky a diskutujeme. 3. Hledáme nové cesty 2. Pořádáme schůzky a diskutujeme. 3. Hledáme nové cesty. Hledáme cesty, jak pomoci zemi, přírodě a živočichům.

4. Dozvídáme se nové poznatky 4. Dozvídáme se nové poznatky. Protože se stále máme co učit a stále máme co vylepšovat v dnešní době, kdy je svět kolem nás většině lidem lhostejný.

5. Probouzíme změnu ve vás i v nás 5. Probouzíme změnu ve vás i v nás. Aby si každý uvědomil, že to, co je pro všechny samozřejmost, tak samozřejmé není a proto se to snažíme změnit.

6. Snažíme se vám mnoho říct, ale záleží na vás, jestli budete naslouchat.