Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Setkání PS obcí a zástupců samospráv
Individuální projekt kraje
Transformuje Kraj nebo kraj ?
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Transformace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Termín semináře od 10:40 do 11:10 hodin Místo konání Hradec Králové, hotel Nové Adalbertinum Individuální.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Reforma psychiatrické péče
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Plánování sociálních služeb krajů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji“ Ostrava

Transformace pobytových sociálních služeb patří mezi priority sociální politiky v Moravskoslezském kraji – realizujeme model komunitní péče

Programové dokumenty Moravskoslezského kraje k rozvoji sociálních služeb  Koncepce kvality sociálních služeb v MSK (včetně transformace pobytových sociálních služeb)  1. akční plán realizace Koncepce kvality sociálních služeb  Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na léta 2010 – 2014  Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením na léta  Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením na léta (v pořadí již třetí)  Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta

Hlavní myšlenky změny podstatou je přechod lidí do běžného prostředí připravujeme objekty podporujeme pracovníky pracujeme s veřejností pomáháme vytvoření sítě návazných služeb

Transformace ve vazbě na související témata udržitelnost sociálních služeb vzniklých z procesu transformace podpora organizací, které se zapojí do spolupráce podpora osob s duševním postižením přístup Kraje k organizacím, které nevyhoví některému z požadavků transformace (např. umístění mimo město) apod.

Jedním z kroků transformačního procesu v kraji je realizace Individuálního projektu

Individuální projekt kraje „ Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji“ Doba realizace: od do Klíčové aktivity: Řízení a administrace projektu, technické a organizační zajištění aktivit Rozvoj struktury pracovních skupin zaměřených na proces transformace a zajištění jejich součinnosti Podpora transformačního procesu formou odborných konzultací Medializace procesu transformace Zajištění vzdělávání souvisejícího s procesem transformace

Výstupy projektu Metodika strategického plánování Souhrnná zpráva o průběhu procesu transformace Brožura „Můj život“ Soubor fotografií Uskutečnění 6 vernisáží 2 DVD dokumenty – Z ústavu do života a Na svých nohou 590 úspěšných absolventů kurzů Realizace 6 workshopů Zajištění činnosti pracovních skupin

Shrnující tabulka – dokončené akce Humanizace5 akcí227 osob Transformace11 akcí109 osob Celkem realizováno 16 akcí, s celkovou kapacitou 336 osob, ve finančním objemu 340,7 mil Kč. ve finančním objemu 340,7 mil Kč.

Shrnující tabulka Počet akcíKapacita - osobyFinanční objem Dokončené akce ,7 mil. Kč Akce v realizaci ,3 mil. Kč Plánované akce ,3 mil. Kč Souhrnné data 34 akcí 746 osob 829,3 mil. Kč

Proměny v životech uživatelů Transformace není o budovách, ale lidech.

Proměny v životech uživatelů Transformace není cíl, ale cesta.

Proměny v životech uživatelů Je nutná změna postojů – všichni jsme lidé.

Postřehy uživatelů Život venku není lehčí, chvíli je hůř a chvíli je zase lépe – v tom je jiný! V ústavu byl každý den stejný! Teď konečně vím, jaký je život ve skutečnosti. V chráněném bydlení jsem se hodně naučil. Hlavně hospodařit s penězi, vyjít z toho, co člověk má. Taky dodržovat pravidla. Až tady jsem si uvědomil, že je dobře dělat to, na čem se člověk domluví. To bylo asi pro mě to nejtěžší! Máme se dobře, s Josefem jsme se vzali a jsme šťastní, už bych se nikdy nevrátila. Co pořád dělám? Zavařuji ovoce, dělám kompoty a marmelády.

Kam dál ? 1.vazba na plánování sociálních služeb proměna stávající infrastruktury pobyt. služeb rozvoj služeb na specializované skupiny rozvoj terénních a ambulantních služeb 2.dlouhodobá podpora kvality 3. síťování, společná participace

Transformace je běh na dlouhou trať, ale my víme, že stojí za to!

Děkuji za pozornost Mgr. Daniel Rychlik vedoucí sociálního odboru Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava Tel.: