Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky
Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna vaříme (aby se nevytvořily hrudky) Po zhoustnutí kaši nalijeme na talíře Sypeme cukrem se skořicí nebo cukrem s kakaem či strouhanou čokoládou Přeléváme rozpuštěným máslem Moučníková porce má hmotnost 125 g
Rýžová kaše Rýži uvaříme v mléce doměkka Přidáme špetku soli, cukr a máslo Na talíři zdobíme skořicí s cukrem Přelijeme rozpuštěným máslem Moučníková porce má hmotnost 125 g
Vločková kaše Ovesné nebo pšeničné vločky namočíme do mléka (15 – 30 min.) Pak vaříme v mléce se špetkou soli asi 5 min. Na talíři zdobíme skořicí, kakaem nebo strouhanou čokoládou Sladíme medem Doplníme rozpuštěným máslem Moučníková porce má hmotnost 125 g zpět