Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů vařených moučníků – ostatní výrobky. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/2-25-5 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 V AŘENÉ MOUČNÍKY 3. Ostatní výrobky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:T%C5%99 i_ovocn%C3%A9_knedl%C3%ADky.JPG?uselang= cs Autor: Juan de Vojníkov

3 T VAROHOVÉ KNEDLÍKY OBALOVANÉ VE STROUHANÉ HOUSCE Suroviny měkký tvaroh, žemle, mléko, sůl, vejce, hrubá mouka, strouhanka, moučkový cukr, máslo Výrobní postup oloupané žemle nakrájíme na kostičky a provlhčíme mlékem přidáme vejce, hrubou mouku, sůl, propasírovaný tvaroh a propracujeme v tužší těsto tvoříme knedlíčky o hmotnosti 36g a vaříme asi 5 minut poté obalujeme v pražené strouhance, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem

4 B RAMBOROVÉ TAŠTIČKY Výrobní postup bramborové těsto rozválíme na plát (3mm) vypichujeme kolečka o  6 cm a do středu naneseme povidla kolečko přehneme a okraje přitiskneme vaříme v osolené vodě asi 8 minut obalujeme ve strouhance, sypeme mletým cukrem, přelijeme máslem

5 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:05431_Dumplings_with_buckwheat,_Sanok_2011.jpg?uselang=cs Autor: Silar

6 B RAMBOROVÉ ŠIŠKY Výrobní postup tužší bramborové těsto vyválíme na pramen, který rozdělíme na dílky vytvarujeme 3 - 4 cm dlouhé šišky vaříme v osolené vroucí vodě asi 7 minut sypeme strouhankou, mletým cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.

7 K YNUTÉ POVIDLOVÉ KNEDLÍKY Výrobní postup kynuté těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 1cm rozkrájíme na čtverečky o hmotnosti 35g sáčkem s hladkou trubičkou naneseme 15g povidel dobře uzavřeme a vytvarujeme knedlíky, necháme vykynout vaříme v osolené vroucí vodě 10 - 12 minut poté vyjmeme a propíchneme sypeme skořicí, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem

8 C EZENÉ NUDLE S PERNÍKEM Výrobní postup do osolené vařící vody vložíme široké nudle a uvaříme do měkka poté scedíme a propláchneme nejprve studenou po té vařící vodou okapané prolijeme 1/3 rozpuštěného másla podáváme na dezertním talířku, sypané moučkovým cukrem se strouhaným perníkem a přelité zbytkem másla

9 ZÁPIS Vařené moučníky - ostatní výrobky Tvarohové knedlíky obalované ve strouhané housce Bramborové taštičky Bramborové šišky Kynuté povidlové knedlíky Cezené nudle s perníkem

10 P OUŽITÉ ZDROJE http://commons.wikimedia.org/wiki/File:T%C5%99i_ovocn% C3%A9_knedl%C3%ADky.JPG?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:05431_Dumplings_ with_buckwheat,_Sanok_2011.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google