© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Celostátní síť pro venkov
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Mgr. Jana Brabcová jednatelka Grafia, s.r.o. Konference KONCEPCE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, 13. června 2012.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena Informačně poradenský systém PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Markéta Pencová, Zbyšek Mohaupt, NVF, Středisko podpory poradenských služeb

2 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PROJEKT IPSYS: INFORMAČNĚ-PORADENSKÝ SYSTÉM pro další profesní vzdělávání (IPSYS) Projekt MPSV, financován z ESF a státního rozpočtu ČR, realizace březen 2007 – červenec 2008 Cílem je vytvořit systémový nástroj pro podporu DPV,usnadnit orientaci v nabídce, zlepšit podmínky pro poradenství v této oblasti

3 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. REALIZÁTOŘI PROJEKTU: Konsorcium pro Informačně poradenský systém - KPMG Česká republika, s.r.o. - Gradua-CEGOS, s.r.o. - OKsystem s.r.o. - Národní vzdělávací fond, o.p.s. (subdodavatel)

4 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. 3 PILÍŘE SYSTÉMU IPSYS: Akademie poradců Internetový portál Síť poradců

5 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SLUŽBY PORTÁLU: Scénáře = typy životních situací klienta – Chci se rozvíjet ve své profesi. – Hledám podobnou profesi. – Vím, jakou profesi bych chtěl zastávat. – Hledám vhodnou profesi. – Chci znát požadavky na zvolenou profesi. – Chci najít poskytovatele vzdělávání. – Chci najít poskytovatele poradenství. – Chci najít kurs dostupný na internetu.

6 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. ZDROJE PORTÁLU: PROFESE KVALIFIKAČNÍ POŽADAVKY VZDĚLÁNÍ X X X X XX O O O O O

7 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. AKADEMIE PORADCŮ: -Modulové vzdělávání poradců (10) -Propojení znalostí ze světa práce a světa vzdělávání -Rozvoj praktických poradenských dovedností -Zakončeno certifikátem „Kmenového poradce systému IPSYS“ (návrh)

8 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. AKADEMIE PORADCŮ: IPSYS ICT a práce s info Poradenský proces Komunikace a motivace Trh práce a politika zam. Rozvoj osobnosti por. Stres management Služby na trhu práce Profesní a kariérní dgn.Celoživotní a prof. vzděl.

9 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SÍŤ PORADCŮ PRO DPV: = odborná komunita uživatelů = kvalifikovaně využívá internetový portál pro poradce (vaseprofese.cz) = užíváním udržuje nástroj v aktivní podobě = během užívání ho rozvíjí, dotváří, doplňuje = sdílí zkušenosti s poradenstvím pro DPV = rozvíjí další odborné aktivity v oboru DPV

10 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SÍŤ PORADCŮ PRO DPV: Zdroje sítě (zejména) - úřady práce - školy (SŠ, VOŠ, VŠ) - další vzdělávací instituce - personální agentury - poradenská zařízení (APC, ICM, OP, IPPP…) - personalisté a management RLZ - neziskový sektor…

11 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SÍŤ PORADCŮ PRO DPV: SYSTÉM IPSYS Klub studijních a profesních poradců Registrovaný partner systému IPSYS Kmenový poradce systému IPSYS

12 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SÍŤ PORADCŮ – AKTUÁLNĚ: - V databázi nyní registrujeme cca 160 zájemců o členství v síti poradců pro DPV – v 6ti „sekcích“: úřady práce, školy, další vzdělávací instituce, personální agentury, poradenské instituce a útvary RLZ v organizacích. - Většina registrovaných zájemců má zájem o členství v profesní asociaci („Klubu studijních a profesních poradců“), pokud vznikne. - Řešíme způsob předběžné certifikace poradců.

13 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. SÍŤ PORADCŮ – VÝHLED: V době trvání projektu pouze návrh fungování a organizace sítě (tj. do konce července 2008) Příprava databáze zájemců o členství v síti poradců systému IPSYS (tj. nikoli řádné členství) Další podoba existence sítě dle záměru MPSV, případně dle navazujícího projektu (IPSYS II.?) Paralelně s budováním sítě poradců systému IPSYS iniciace vzniku profesní organizace

14 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. VÍCE INFORMACÍ: Na portále MPSV

15 © 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmiKPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva vyhrazena. IPSYS Děkujeme Vám za pozornost a přejeme Vám příjemný den. Národní vzdělávací fond, o.p.s., Středisko podpory poradenských služeb