Využití informací o trhu práce. Hlavní cíle aktivit v roce 2014 Čtyři hlavní oblasti: 1.Zákazníci (zaměstnavatelé a uchazeči o zaměstnání), 8 cílů 2.Aktivity,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. zkušenosti a výsledky projektu TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
příspěvek pro 5. workshop k projektu „Řemesla“
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
Nezaměstnanost.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
 Stanovení a upřesnění potřeby a to v množství, kvalitě i čase  Profil pracovního místa a profil personálu  Zmapování zdrojů uchazečů  Volba dokumentů.
Evropský sociální fond v ČR
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.
Implementace NSK do personální praxe Stálá konference předsedů SR, Eva Novotná Tým PR NSK 2.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Lidé ve službách.
Implementace systému flexibilních benefitů
Informační portál MPSV (se zřetelem na elektronické aplikace) Ing. Petr Hortlík, IT expert.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Personální řízení Cvičení 1
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Nezaměstnanost.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
1 Jak vám můžeme pomoci my?. 2 Proč se LMC angažuje v zaměstnávání OZP Chceme být opravdovým leaderem a přinášet přidanou hodnotu Portály Prace.cz a Jobs.cz.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_81 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_14_NEZAMĚSTNANOST.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY.
NABÍDKA STÁŽÍ A PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO STUDENTY A HANDICAPOVANÉ VE VZP ČR.
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
VAŠÍM ÚKOLEM BUDE: nepřetržitý pracovní režim, 8-hodinová pracovní doba obsluha výrobních linek pomocí manipulační techniky - odebírání hotové výroby z.
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Společensky odpovědného podnikání
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Prezentace obchodního plánu
Nezaměstnanost.
Transkript prezentace:

Využití informací o trhu práce

Hlavní cíle aktivit v roce 2014 Čtyři hlavní oblasti: 1.Zákazníci (zaměstnavatelé a uchazeči o zaměstnání), 8 cílů 2.Aktivity, 4 cíle 3.Zaměstnanci (personál), 2 cíle 4.Ekonomika, 3 cíle

Cíle pro uchazeče o zaměstnání a zaměstnavatele Efektivní matching 1.Pohyb z nezaměstnanosti do zaměstnání 2.Kontakty se zaměstnavateli (frekvence) Upřednostňování znevýhodněných skupin 1-6. Obrat ve znevýhodněných skupinách, např. nově příchozí cizinci, uchazeči o zaměstnání s různým druhem postižení, atd.

Cíle pro aktivity 1.Na každém setkání s uchazečem/kou o zaměstnání by měla být nabídnuta pracovní pozice. 2.Návazné sledování pracovních nabídek. 3.a 4. obrat „the guarantees” = dlouhodobých uchazečů o zaměstnání

Monitorovací cíl 1:1, příklad

Proč informace o trhu práce? Informace o trhu práce jsou nezbytné pro dobrý výsledek, bez ohledu na to, na jaké úrovni pracujete Dobrá znalost trhu práce vám dodává ve vaší práci sebevědomí Sebevědomí a dobře informovaní poradci jsou považováni za spolehlivé = vyšší hodnota pro naše klienty a naši organizaci