Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

Změny ve vedení účetnictví vybraných účetních jednotek od
Plánování auditu 3. cvičení.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje
Aktuálně k prováděcí vyhlášce o schvalování účetních závěrek
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zboží.
Lektor: Ing. Ivana Schneiderová
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Stavební zákon a územní plánování
Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Odbor 28 - Účetnictví a audit Rámec základních legislativních změn Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
 zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (rozpočtová pravidla),
ÚČETNICTVÍ STÁTU: ÚČETNÍ REFORMA V OBLASTI VEŘEJNÝCH FINANCÍ
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Stabilizace a rozvoj účetnictví veřejného sektoru RNDr. Ladislav Minčič, CSc., MBA 1. náměstek ministra financí.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Audit seminář CGI duben 2014.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Účetní reforma v druhém roce
Úvod do účetnictví.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Oceňování lesa jako biologických aktiv (IAS 41) a začlenění jejich hodnoty do finančního účetnictví.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Daňová teorie a politika
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ÚČETNICTVÍ 3 1. KAPITOLA : ÚČETNÍ ZÁVĚRKA – OBSAH A FORMA ÚČETNÍCH VÝKAZŮ V ČR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k účetní reformě veřejných financí David Bauer a Michal Svoboda Praha, Ministerstvo vnitra 5. března 2013.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Reforma účetnictví státu Odbor 18 Hlavního účetního a metodiky účetnictví.
Porada ředitelů a ekonomů příspěvkových organizací v sociální oblasti Téma: Reforma veřejných financí.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
DARY – BEZÚPLATNÉ PŘÍJMY 1. Osnova prezentace 1. Přijímání darů (z.č. 250/2000 Sb.) 2. Zdaňování darů (z.č. 586/1992 Sb.) 3. Ocenění darů (z.č. 586/1992.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Návrh konsolidační vyhlášky a návrh novely technické vyhlášky.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová. Úkolem účetnictví je: sledovat stav a pohyb majetku a zdrojů majetku (tj. odpovídat na otázku: Jaký majetek má účetní.
Inventarizace majetku a závazků
Problematika bezúplatných příjmů
Vodohospodářské aktuality
Financování a účetnictví základních škol
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Ministerstvo financí ČR
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
„Velká“ novela školského zákona
Rozpočetnictví a kalkulace
Finanční účetnictví RADNICE
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Účetnictví, inventarizace, dotace a rozpočty u p.o. v roce 2018
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Odbor ekonomický KÚPK Ing. Karel Hladký.
Transkript prezentace:

Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit NOVELA ZÁKONA O ÚČETNICTVÍ - zákon č. 304/2008 Sb. a jeho účinnost k 1. 1. 2009 a k 1. 1. 2010 david.bauer@mfcr.cz Ministerstvo financí Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit

Zákon č. 304/2008 Sb. Zákon č. 304/2008 Sb., kterým se mění zákon č.563/1991 Sb., o účetnictví byl vydán v souvislosti s vytvořením účetnictví státu Kroky které předcházely Akční plán Vlády ČR pro zvýšení důvěryhodnosti účetnictví a auditu z 2004 Koncepční rámec účetnictví státu 2006-2007 Usnesení Vlády ČR 561/2007 z 23.5.2007 Základní principy vzniku účetnictví státu Harmonogram prací na vytvoření účetnictví státu předložen Vládě ČR 5.9.2007

Dělená účinnost zákona č. 304/2008 Sb. Ustanovení účinná k 1. 1. 2009 - důvody Reagovat na technologický pokrok Zachytit v účetnictví majetek, který je předmětem účetnictví a přesto o něm není účtováno

Dělená účinnost zákona č. 304/2008 Sb. Ustanovení účinná k 1. 1. 2010 - důvody Zvýšit vypovídající schopnost účetních závěrek účetních jednotek v oblasti veřejných financí Sestavit konsolidované účetní výkazy za Českou republiku Shromáždit informace v Centrálním systému účetních informací státu tak, aby bylo možné snížit administrativní zátěž dotčených účetních jednotek v souvislosti s předáváním informací pro účely: Účetnictví Státního rozpočtu Statistiky Zajistit předávání informací nezbytných pro operativní řízení – oblast státního rozpočtu

2009 - Reakce na technologický pokrok Technická a smíšená forma účetního záznamu Doplnění účetního záznamu vs. Oprava účetního záznamu Přenos účetního záznamu s ohledem na průkaznost a neměnnost

2009 – Zachycení veškerého majetku v účetnictví Metoda ocenění 1 Kč: Kulturní památky Sbírky muzejní povahy Předměty kulturní hodnoty Církevní stavby pokud není známa jejich pořizovací cena. V této souvislosti připravena novela vyhlášky č.505/2002 Sb., která též zavádí povinnost provést jednoduché informativní ocenění lesních porostů v příloze účetní závěrky, a to průměrnou cenou zásoby dřeva.

2010 – Vytvoření účetnictví státu Bližší informace k účetní reformě v oblasti veřejných financí: http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/dane_ucetni_reforma_v_oblasti_vf.html

Sekce 05 - Odbor 28 Účetnictví a audit Děkuji za pozornost Sekce 05 - Odbor 28 Účetnictví a audit