Materiálně technické předpoklady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Venkovská turistika a certifikace
Advertisements

Ivana Kůtová Tereza Navrátilová
Milan Babický Štěpán Barák
stravovacích zařízení
Formy veřejného stravování
Realizační předpoklady
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
UBYTOVACÍ ZA Ř ÍZENÍ Zpracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Socioekonomická geografie
Druhy, formy a typy cestovního ruchu, historie CR na území ČR
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
LIPNO pocity geografů z letní turistické destinace
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Kongresová a incentivní turistika, Leisure, volnočasové aktivity
CESTOVNÍ RUCH.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Management cestovního ruchu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Ondřej Beran, 8.J. ?  Geografie cestovního ruchu je věda hraniční a syntetická  Intenzita cestovního ruchu roste  Rekreační oblasti – významná střediska.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
CESTOVNÍ RUCH.
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Dostupnost objektů cestovního ruchu k síti cyklistických tras (na příkladu Olomouckého kraje v prostředí GeoMedií) Milan JINDÁČEK Vedoucí bakalářské práce:
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Geografie cestovního ruchu
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch se projevuje v různých druzích a formách. Druhy cestovního ruchu – za základ posuzování CR bereme motivaci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Číslo materiálu klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Lázně/ Heilbad ZIMNÍ SPORTY A RELAX v LÁZNÍCH JÁCHYMOV.
Služby Patří do TERCIÉRU, III. sektoru hospodářství + KVARTÉR (nevýrobní součást hospodářství. Čím větší podíl na celém hospodářství státu služby mají,
Rozdělení odbytových středisek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Prodejní a odbytová činnost ve stravovacích zařízeních
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Agroturistika a venkovská turistika
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
RESORT LUHAČOVICE.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Kategorie odbytových středisek
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Postavení CR v hospodářství
SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
ČLENĚNÍ CESTOVNÍHO RUCHU
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

Materiálně technické předpoklady Ubytovací, stravovací a sportovně rekreační zařízení Gabriela Jahnová

Ubytovací zařízení Významný předpoklad pro rozvoj CR Poskytují ubytování většímu počtu lidí

Kategorie Hotel – min. 10 pokojů + služby, 5 tříd Motel – min. 10 pokojů + služby zejména pro motoristy, v blízkosti pozemních komunikací Penzion – 5-20 pokojů, omezený počet služeb, 4 třídy Botel – trvale zakotvená osobní loď Specifická hotelová zařízení – Wellness hotel, lázeňský/spa hotel, resort/golf resort Ostatní – kemp, tábořiště, chatová osada, turistická ubytovna, ubytování v soukromí

Stravovací zařízení V cílovém místě, i během cestování Dělení podle fce: stravovací (restaurace, motorest) doplňkové stravování a občerstvení (bistro) společensko-zábavní (kavárna, bar) Stravovací zařízení stabilní X pohyblivá celoroční X sezonní

Kategorizace Restaurace restaurace pohostinství jídelní vozy motorest samoobslužná restaurace bufet bistro občerstvení, kiosek Bary denní bar lobby bar noční bar, klub, varieté vinárna kavárna espresso hostinec pivnice výčep piva

Sportovně-rekreační služby doplňková služba, i když je pro většinu účastníků tím hlavním motivem aktivní využití přírodních nebo uměle vytvořených podmínek pro rozvoj sportu, rekreace a turistiky

Sportovní cestovní ruch aktivní – pobyt ve vhodném prostředí, vykonávání sportovních aktivit za předpokladu fyzické schopnosti účastníka pasivní – diváci sportovních akcí

Rekreační cestovní ruch aktivity spojené s obnovou fyzických a duševních sil člověka ve vhodném přírodním prostředí procházky, poznávání přírody nebo památek, méně náročná sportovní činnost, chataření