Zpracování žádosti a projektu Grantové schéma „Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář Regionální podpora podnikání SROP 14. října 2004 Plzeň.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro žadatele IROP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Zpracování žádosti a projektu Grantové schéma „Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje“ III. výzva

BIC Plzeň Podnikatelské a inovační centrum Založeno v roce 1992 s cílem napomáhat vzniku a rozvoji inovačních a technologicky orientovaných MSP. Široké spektrum aktivit Podnikatelský inkubátor Vědeckotechnický park Euro Info Centrum (EIC) Innovation Relay Centre (IRC) Regionální kontaktní organizace a další …

BIC Plzeň Podnikatelské a inovační centrum Důvody účasti na semináři: zkušenosti se zpracováním podnikatelských projektů – poradenství, zkušenosti s implementací programů – hodnocení, kontrola (ČMZRB, RVA SOP Průmysl), příprava GS: návrh věcného vymezení, výběrových kritérií apod.

Doporučený postup Kvalitní podnikatelský záměr charakter a obsah akce Seznámení se s podmínkami programu uznatelné náklady požadované přínosy Sladění záměru s požadavky programu konzultace Zpracování žádosti (2 měsíce) formulář žádosti povinné přílohy formální náležitosti výběrová kriteria

Kvalitní podnikatelský záměr Jasná představa o tom, co chce podnikatel realizovat. Cíl musí být realizovatelný a vycházející z analýzy potřeb žadatele. Rozmyšleno časové rozvržení a finanční, technické i personální zajištění akce.

Podmínky programu MSP, uzavřena 3 účetní období, není dlužníkem Akce svým charakterem odpovídá programu rozšíření stávající produkční kapacity zavedení výroby nových výrobků (služeb) vyhovující OKEČ akce realizována v podporovaném regionu vytvoření pracovních míst Akce musí být zahájena do 6 měsíců od podpisu smlouvy o financování, maximální délka realizace je 24 měsíců. De minimis – drobní podnikatelé. Akce nesmí být financována z jiných dotačních titulů.

OKEČ 15, 17 – 37 Zpracovatelský průmysl s výjimkou výroby tabákových výrobků 45Stavebnictví 50.2 Údržba a opravy motorových vozidel kromě motocyklů 72 Činnosti v oblasti výpočetní techniky Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd Technické zkoušky a analýzy

Podporované regiony Území okresu Tachov Tachov, Planá, Bor, Stříbro, Bezdružice Spádové obvody pověřených obcí: Kašperské Hory, Sušice, Poběžovice, Kralovice, Manětín, Všeruby, Radnice

Sladění záměru s požadavky programu Vhodná konzultace (PK,CI, poradenská firma) bližší seznámení s podmínkami programu kontrola, zda akce vyhoví kritériím sladění časového rámce příprava na zvýšené administrativní nároky

Zpracování žádosti - formulář

Povinné přílohy žádosti Podrobný rozpočet akce Čestné prohlášení Podklady pro ekonomické hodnocení akce Studie proveditelnosti Doklady o právní subjektivitě žadatele Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele Doklad o prokázání vlastnických vztahů Doklad o posouzení vlivu akce na životní prostředí Územní rozhodnutí nebo sdělení stavebního úřadu o sloučení územního a stavebního řízení Projektová dokumentace Seznam příloh

Uznatelné náklady Kdy mohou vzniknout? v rámci rozhodného období = po registraci žádosti Jaká jsou kritéria uznatelnosti? Náklady mají vztah k cílům a očekávaným efektům. Jsou nezbytné pro provedení akce. Jsou vynaložené během akce. Jsou skutečně vynaloženy, zachyceny v účetnictví, jsou identifikovatelné a ověřitelné.

Rozpočet - uznatelné náklady I. Pořízení dlouhodobého majetku nákup nového i použitého strojního a technologického zařízení stavební část stavby a technologická část stavby nákup pozemku (do max. výše 10 % celkových uznatelných nákladů akce) nákup ostatních nemovitostí nákup počítačů včetně základního vybavení náklady na pořízení nehmotných aktiv (patenty, licence, know– how) nákup specifického dopravního prostředku nezbytného pro realizaci akce (kromě osobního automobilu)

Rozpočet - uznatelné náklady II. Vedlejší doplňkové náklady (max.10%) konzultační a jiné služby a činnosti (např. právní služby, poradenské služby) DPH je uznatelným nákladem jen za podmínky, že konečný uživatel není plátcem DPH a nemá nárok na odpočet DPH na vstupu !

Osnova studie proveditelnosti Titulní stránka Obsah Úvodní informace Stručná charakteristika podniku Stručná charakteristika akce Technické a technologické řešení akce Analýzy trhu, odhad poptávky, marketingová strategie a mix Management podniku a akce a řízení lidských zdrojů Harmonogram akce Podrobný rozpočet akce Zajištění investičního majetku Finanční plán plán průběhu nákladů a výnosů, plánované stavy majetku a zdrojů, plán průběhu cash flow Závěrečné shrnující hodnocení akce Přílohy

Výběrová kritéria 1. Schopnosti a zkušenosti žadatele váha 15%, max. 15 bodů Kvalita managementu, zkušenosti žadatele 2. Regionální potřeba a relevance akce váha 30%, max. 45 bodů Počet vytvořených míst, nárůst obratu, zaměření na vnější trhy, inovace, závislost na zákaznících 3. Kvalita a proveditelnost akce váha 45%, max. 40 bodů Fin. hodnocení žadatele a akce, proveditelnost a udržitelnost 4. Horizontální kritéria váha 10%, max. 20 bodů Udrž. rozvoj, rovné příležitosti, inf. společnost, diverzifikace ekonomické základny v regionu, sociální integrace

Na co se připravit? Vedení oddělené účetní evidence Výběr dodavatelů dle předepsaného postupu Splnění závazných indikátorů Dotace po dokončení akce spolufinancování vlastními zdroji nebo úvěrem Publicita akce Kontroly

Poradenství při přípravě žádosti (seznam poradenských firem na internet. stránkách PK) Koordinace prací dohled na formální i obsahovou správnost žádosti formulace studie proveditelnosti sestavení finančního plánu obsahové sjednocení akce s ohledem na cíle programu předběžné projednání akce se zástupci CI, kraje nelze provádět „na klíč“ klade vždy nároky na čas a práci žadatele koordinace práce na přípravě akce rozdělení práce mezi BIC a žadatele

Diskuse BIC Plzeň Riegrova 1, Plzeň tel.: Ing. Petr Hofman