Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Individuální projekt kraje „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
ohroženým domácím násilím
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Individuální projekt „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Individuální projekt kraje
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace ze sociální oblasti
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Sociální šetření a legislativa
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Plánování sociálních služeb krajů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Mgr. Daniel Rychlik 27. 11. 2012, Ostrava Podpora vzdělávání pracovníků v oblasti sociálních služeb z pohledu Moravskoslezského kraje příspěvku Mgr. Daniel Rychlik 27. 11. 2012, Ostrava

Vzdělávání – klíčové téma rozvoje sociální politiky současnost Koncepce kvality sociálních služeb v MSK (včetně transformace pobytových sociálních služeb); schváleno ZMSK červen 2008 1. akční plán realizace Koncepce kvality sociálních služeb; schváleno Radou MSK říjen 2008 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na léta 2010 – 2014; schváleno ZMSK září 2010 Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením na léta 2009- 2013 (v pořadí již třetí); schválen ZMSK září 2008

Vzdělávání – klíčové téma rozvoje sociální politiky b) kontinuita Koncepce sociálních služeb v Moravskoslezském kraji; schváleno ZMSK 2004 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2008 – 2009; schváleno ZMSK 2007

Příprava projektu Příprava projektu – 3 základní pilíře: 1. Strategické dokumenty kraje 2. Zákon o sociálních službách 3. Dotazníkové šetření - osloveno 222 poskytovatelů sociálních služeb – návratnost dotazníků 43% 30 obcí s pověřeným obecním úřadem – návratnost dotazníků 73%

Cíle projektu podpora vysoce kvalifikačního růstu pracovníků zvýšení konkurenceschopnosti kraje cílený rozvoj vybraných nových témat podpora specifických opatření navazujících na jiné strategie kraje

Klíčové aktivity projektu 1. Podpora supervize v MSK 1.1 Úvod do supervize v pomáhajících profesích 1.2 Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK 1.3 Zajištění supervize pracovníkům v sociální oblasti zařazených do úřadů v MSK 2. Podpora dalšího vzdělávání v oblasti práce s lidmi s velmi těžkým zdravotním postižením 2.1 Základ AAK 2.2 AAK a nácvik gest jazykového programu Makaton 2.3 Aktivizační techniky pro osoby s těžkým kombinovaným postižením 2.4 Bazální stimulace

Klíčové aktivity projektu 3. Podpora dalšího vzdělávání v oblasti práce se specifickou skupinou uživatelů 3.1 Specifika práce s lidmi s autismem nebo pervazivními vývojovými poruchami 3.2 Specifika práce s lidmi s demencí 3.3 Práce s klientem s rizikem v chování a pravidla šetrné sebeobrany 3.4 Základy komunikačních dovedností 4. Podpora dalšího vzdělávání v oblasti práce s rodinou a osobami, jejichž způsob života může vést ke konfliktu se společností 4.1 Úvod do mediace 4.2 Výcvik v mediaci 4.3 Krizová intervence 4.4 Facilitace v procesu řízené diskuse

Klíčové aktivity projektu 5. Podpora vzdělávání v oblasti deinstitucionalizace pobytových soc.služeb pro osoby se zdravotním postižením 5.1 Deinstitucionalizace pobytových soc.služeb 5.2 Právní způsobilost a opatrovnictví 5.3 Individuální plánování v pobytových sociálních službách 5.4 Zvládání rizika v životě uživatele sociální služby 5.5 Ochrana práv uživatele pobytových sociálních služeb 5.6 Poskytování služby chráněného bydlení 6. Podpora managementu v sociálních službách 6.1 Kurz manažerských dovedností 6.2 Strategické plánování, řízení změny rozvojového programu organizace

Zhodnocení projektu odbornost pracovníků je základní předpoklad pro poskytování kvalitní služby nezbytnost vzdělávání – strategické dokumenty kraje, zákon o soc.službách náročnost povolání v pomáhajících profesích odpověď na reálnou vzdělávací potřebu pracovníků v sociálních službách zajištění poskytování kvalitních sociálních služeb všem osobám ohroženým sociálním vyloučením

„Rozumět znamená pomáhat“ Prof. PhDr. Zdeněk Matějček, CSc. K zamyšlení „Rozumět znamená pomáhat“ Prof. PhDr. Zdeněk Matějček, CSc.

Děkuji za pozornost Mgr. Daniel Rychlik vedoucí odboru sociálních věcí Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října 117 702 18 Ostrava Tel.: 595 622 150 E-mail: daniel.rychlik@kr-moravskoslezsky.cz