Autoevaluace dnes a zítra Procházková Lucie Výzkumný ústav pedagogický v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Autoevaluace školy z pohledu poradce
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Cesta ke kvalitě v praxi
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Etická výchova a Finanční gramotnost
Vlastní hodnocení školy
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Zpracoval: Ing. Petr Hajný, ředitel školy
Autoevaluační nástroje na naší škole
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Stanislava Krčková Podpora gymnázií AŘG
Implementace EQAVET v ČR
Rámcový vzdělávací program 15. října Malé ohlédnutí – pohled do historie RVP pro gymnázia r materiál k diskusi – r –setkání autorů.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vzájemná poloha dvou kružnic
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Rámcové a školní vzdělávací programy
AUTOEVALUACE KVALITA A EFEKTIVITA VÝUKY
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Evaluace v mateřských školách
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Plánování prvních kroků
Psychologie ve školní praxi - seminář
Komplexní systém hodnocení
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Evaluace v mateřských školách
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
První zkušenosti s evaluací
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Transkript prezentace:

Autoevaluace dnes a zítra Procházková Lucie Výzkumný ústav pedagogický v Praze

Metodická podpora školám Metodický portál Metodický portál Příručka dobré praxe z Pilotu Z Příručka dobré praxe z Pilotu Z Příručka dobré praxe z Pilotu G Příručka dobré praxe z Pilotu G Metodická příručka k autoevaluaci škol Metodická příručka k autoevaluaci škol „Nový“ projekt Kvalita II „Nový“ projekt Kvalita II

Příručka dobré praxe – Pilot Z duben 2007 duben příkladů dobré praxe z evaluace a autoevaluace 11 příkladů dobré praxe z evaluace a autoevaluace to nejzajímavější, co pilotní školy samy vytvořily to nejzajímavější, co pilotní školy samy vytvořily konkrétní metody hodnocení žáků a autoevaluační nástroje konkrétní metody hodnocení žáků a autoevaluační nástroje

Příručka dobré praxe – Pilot G podzim 2006 – podzim 2008 podzim 2006 – podzim 2008 autoevaluační nástroje nejen z pilotních gymnázií – otevřeli jsme se i jiným typům škol, pro inspiraci zabrousíme i do zahraničí autoevaluační nástroje nejen z pilotních gymnázií – otevřeli jsme se i jiným typům škol, pro inspiraci zabrousíme i do zahraničí dotazníky, žákovské deníky, koláže, práce s focus groups… dotazníky, žákovské deníky, koláže, práce s focus groups…

Metodická příručka k autoevaluaci škol co školy potřebují? co školy potřebují? tvorba ve spolupráci s řediteli škol tvorba ve spolupráci s řediteli škol neuzavřená forma – pořadač, který je možno průběžně rozšiřovat a aktualizovat neuzavřená forma – pořadač, který je možno průběžně rozšiřovat a aktualizovat

„Nový“ projekt Kvalita II cíl: systematická metodická podpora školám – nejen nabídnout hotové nástroje, ale pomoci školám klást si otázky v průběhu AE procesu (workshopy, kritický přítel, prostor pro vzájemné předávání zkušeností apod.) cíl: systematická metodická podpora školám – nejen nabídnout hotové nástroje, ale pomoci školám klást si otázky v průběhu AE procesu (workshopy, kritický přítel, prostor pro vzájemné předávání zkušeností apod.) nový obsah se teprve vytváří nový obsah se teprve vytváří projekt pro všechny typy škol, 2007–2013 projekt pro všechny typy škol, 2007–2013 univerzity, PŘO, MŠMT univerzity, PŘO, MŠMT

Těším se na Vaše podněty a ohlasy!