Systém kvality a inovací v cestovním ruchu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Národní soustava kvalifikací
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Dobré jméno České republiky jako zajímavé turistické destinace nemůžeme tvořit jinak než-li společně.
CK – činnosti touroperátora
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Zvyšování kvality v cestovním ruchu prostřednictvím IOP: Vytvoření národního systému kvality služeb v cestovním ruchu Členské fórum ATIC Polička lll.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
MARKETINGOVÝ MIX.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prioritní oblast 4: Národní podpora cestovního ruchu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
20 let
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Systém kvality a inovací v cestovním ruchu leden 2010 CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Hlavní cíle: zlepšování kvality a podpora rozvoje cestovního ruchu zajištění rovných kritérií hodnocení kvality v cestovním ruchu vytvoření rovných podmínek na trhu cestovního ruchu zavedení důkladnější kontroly a důsledné vymáhání práva posílení ochrany spotřebitele zvýšení transparentnosti služeb a zlepšení orientace na trhu CR CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Dotčené oblasti: finance – informace pro spotřebitele o ekonomické situaci a finanční důvěryhodnosti firem legislativa - zajištění dohledu a kontroly, vymahatelnost práva certifikace - zlepšení orientace na trhu, transparentnost služeb inovace - zvýšení kvality a vytváření podmínek pro rozvoj cestovního ruchu vzdělávání - zvyšování vzdělanosti a kvalifikace CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Vybrané aktivity v oblasti kvality a inovací: realizace projektů OCR a CzechTourism v rámci IOP KVALITA: - budou nastaveny závazné standardy poskytovaných služeb ve vybraných sektorech cestovního ruchu (ubytovací a stravovací zařízení, CK a CA, průvodci, TIC, wellness zařízení, destinace, trasy pro pěší a hippoturistiku, kempy apod.) - bude probíhat certifikace dle nastavených standardů INOVACE: - bude vytvořen celostátní informační a rezervační systém - bude systematicky obsahově zvyšována kvalita statistických dat CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Důvody pro zavedení standardů kvality služeb zvýšení konkurenceschopnosti a efektivní rozvoj cestovního ruchu integrace do již existujících evropských systémů systematické zvyšování kvality služeb zajištění rovných kritérií hodnocení poskytovaných služeb vytvoření rovných podmínek na trhu vyšší důvěra zákazníků, vyvolání zájmu o kvalitní služby u koncových uživatelů záruka kvality poskytovaných služeb snazší orientace koncových uživatelů při výběru služeb CR zvyšování motivace personálu ve službách CR možnost získávání zpětné vazby, např. formou dotazníkových šetření možnost zavedení důkladnější kontroly efekty/benefity pro koncového uživatele služeb i pro poskytovatele certifikované služby CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Znázornění provázanosti projektů CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu Propagace propagace projektu vůči poskytovatelům služeb – kontinuálně zvyšovat zájem o certifikaci, stanovení benefitů pro certifikované služby (resp. pro jejich poskytovatele) propagace certifikovaných služeb vůči koncovým uživatelům prostřednictvím elektronických i tištěných médií, brožur apod. účast CzechTourism, profesních sdružení, asociací, autonomních organizací cestovního ruchu CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

CzechQuint – kvalita a inovace v cestovním ruchu LOGO CZECHQUINT = ZÁRUKA KVALITY CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice

www.mmr.cz Ing. Rostislav Vondruška Ministr pro místní rozvoj ČR Staroměstské nám. 6 110 15 Praha 1 www.mmr.cz CZECHQUINT - Systém kvality a inovací v cestovním ruchu v České republice