ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
ECVET v Programu celoživotního učení
Interaktivní Evropa děti pro děti
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
WBL – principy, nástroje a evropské modely Mgr. Jasmin Muhič
Autoevaluační nástroje na naší škole
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Úvod do eTwinningu Datum. Koncepce eTwinningu Co je to „komunita“?
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Rámcové a školní vzdělávací programy
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Role KOUS Vysočina v projektu
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Mentoring Technology Enhanced Pedagogy (MENTEP)
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Centrum kolegiální podpory CKP
Vítejte na třetí místní konferenci
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

eTwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“

eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

Lektoři: Ivana Brabcová Pavla Sedlářová Národní podpůrné středisko

Předchozí webináře 2.kolo eTwinningových webinářů: březen – červen Témata : Začínáme s eTwinningem, Kvalitní projekt, Spolupracujeme v týmu, Video a jiné nástroje na TwinSpace, Promluvme si fotkou, Videokonference, TwinSpace, Comenius a eTwinning, Harmonogram a termíny v projektu, Publikujeme výsledky Jak na QL - poslední webinář tohoto školního roku V říjnu opět pokračujeme již třetím kolem webinářů!

Co se naučíme dnes? Co je to Quality Label Proč je dobré zažádat a získat Quality Label? Kdo … Kde … Dokdy … Jak … může zažádat? Formulář žádosti - administrace Hlavní evropská kritéria žádosti

QUALITY LABEL = CERTIFIKÁT KVALITY

Co je to Quality Label Udělován učitelům za realizaci kvalitního eTwinningového projektu na dvou úrovních – národní a celoevropské. QL je konkrétním oceněním skvělé a kvalitní mezinárodní projektové práce, motivací, uznáním. Národní QL – info na Certifikáty udělují NSS pro eTwinning. Učitel vyplní přes Desktop žádost o udělení certifikátu v rodném jazyce (2 projekty = 2 žádosti). Každý zapojený učitel žádá sám za sebe. V ČR žádost hodnotí komise odborníků dle předem stanovených kritérií, termín podání: do hodnotí komise odborníků

Evropský QL Uděluje jej CSS pro eTwinning jednou ročně. Učitel nežádá! Je udělen projektům, které obdrží Národní certifikáty kvality v minimálně dvou zapojených zemích a které navrhne minimálně jedno NSS. Podmínkou účasti v soutěži o Evropské eTwinningové ceny je získání Evropského certifikátu kvality.

ŽÁDOST O QUALITY LABEL

Jak na Quality Label - první tipy O QL můžete zažádat nejen po dokončení projektu, ale i v jeho průběhu. Žádost vyplňuje každý ze zúčastněných učitelů sám za sebe. Žádost si napište předem do textového editoru – k vyplnění je přidělena časová dotace 30 minut. Předem připravenou žádost ji můžete zkontrolovat, přepsat, doplnit informace atd. Pište v českém jazyce. Dejte pozor na omezený počet slov – diakritika počet ještě sníží. Aby měli hodnotitelé šanci nahlédnout do vašeho projektu, zveřejněte co nejvíce výstupů či hodnotitelům přidělte přihlašovací jméno a heslo vašeho TwinSpace. Využijte Deníku projektu.

Kde naleznete formulář žádosti? Pracovní plocha pro učitele – Desktop v sekci Projekty

HLAVNÍ EVROPSKÁ KRITÉRIA

Pedagogická inovace a tvořivost Jaké nové pedagogické metody a postupy jste při projektové práci používali? -shromažďování informací, porovnávání, výzkum, analýza, problémové učení, … -samostatná, skupinová práce, mezinárodní týmy, … Jaké nové rozměry přinesl projekt do výuky? Do jaké míry byli pedagogové a žáci tvořiví? Jak byli do projektu motivování žáci?

Začlenění do učebního plánu Jak jste projekt začlenili do vzdělávacího plánu? V jakých předmětech žáci na projektu pracovali? Jaké učivo jste v projektu probírali? Které kompetence projekt u dětí rozvíjel? Vytvářeli jste vlastní studijní materiály? Hodnotili jste jednotlivé aktivity žáků?

Komunikace a výměna informací mezi partnerskými školami Jak jste v projektu učitelé i žáci komunikovali? (nástroje – , chat, diskusní fóra, wiki, blog, videokonference, aj.) Připravili jste komunikační aktivity a začlenili interaktivitu? Jak jste si vyměňovali dokumenty? Kde sdílíte výstupy?

Spolupráce partnerských škol Jak jste s partnery spolupracovali? Jak jste postupovali při plnění aktivit, úkolů? Které úkoly plnili či vymýšleli vaši žáci? Pracovali žáci sami, ve skupinách či mezinárodních skupinkách? Jaké se žáci podíleli na výstupech z projektu?

Využití moderních technologií Jaké nástroje a technologie jste v různých fázích projektu využívali? Jaké nástroje jste využívali ke komunikaci, k tvorbě výstupů, ke spolupráci, ke sdílení, k prezentaci? Které nástroje byly pro vás inovativní a jaké způsoby práce s ICT považujete ve vašem projektu za tvůrčí? Pracovali jste s nástroji s ohledem na eBezpečnost a copyright?

Výsledky, přínos a dokumentace Co pro Vás a Vaše žáky bylo přínosem? Čeho si na výsledcích projektu ceníte nejvíce? Je váš projekt i dále přenositelný? Dosáhli jste předem stanovených cílů? Mohou být vaše výstupy a materiály využity i ostatními? Prezentovali jste vaše výstupy? Kde?

Další ocenění, náhled Pokud jste za projekt již získali nějaké ocenění, nebuďte skromní a napište o nich. Přečtěte si ještě jednou vyplněný formulář a odešlete ho.

PŘEDÁVÁNÍ CERTIFIKÁTŮ

… a to nejlepší nakonec Národní konference eTwinning, říjen 2014 Předávání Certifikátů kvality Udělování Národních cen eTwinning Výstava výstupů z nejlepších projektů, workshopy …

Děkujeme za pozornost.