FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
OP VaVpI – Pracovní skupiny Sněm RVŠ dne 21. února 2008.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Obnova vozového parku v České republice
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
FRVŠ 2004 TO E V tomto okruhu je možné podat jen jeden projekt za školu. a/využití moderních informačních technologií pro nové systémy zpřístupňování informačních.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2013 doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Květen 2012.
Hodnocení výsledků projektů FRVŠ řešených v roce 2006 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Březen 2007.
FRVŠ. Stabilizovaná práce OK, oponentů, hodnotící kritéria,...
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2007.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Hodnocení výsledků projektů FRVŠ řešených v roce 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Březen 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
FRVŠ 2007– Oborová komise E Helena Landová. Projekty na rok projektů z 27 vysokých škol ( , ) 7 ve specifikaci „a“: Využití moderních.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Finance obecně Soukromé Soukromé Peníze soukromých osob, institucí Peníze soukromých osob, institucí Peníze obvykle.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Fond rozvoje sdružení CESNET
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Poskytovatelé ambulantních gynekologických služeb Dohodovací řízení pro rok 2019 Společný návrh ZP
Pracovní setkání středních škol
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E

Hodnocení z pohledu OK E Podáno 18 projektů Specifikace a/ IT - 12 projektů b/ DK - 4 projekty c/ OS - 2 projekty Hodnocení podle stanovených kritérií

Hodnotící kritéria binární A/N Je dotace určena pouze pro vzdělávací účely? Má projekt rozvojový charakter? Splňuje projekt zadání okruhu a patří do něj? Jsou nárokované finanční prostředky přiměřené?

Hodnocení z pohledu OK E Podáno 18 projektů – tis. Specifikace a/ IT - 12 projektů b/ DK - 4 projekty c/ OS - 2 projekty Skutečnost: 14 projektů k projednání – 6 285tis. 4 projektů k zamítnutí bodové rozpětí 99 – 39 Hodnocení: 4 projekty bez problémů 4 projekty – navrženo krácení 8 projektů bodový rozdíl oponentů

Závěry a návrhy komise 14 projektů navrženo k financování Nové téma – Obnova zastaralého počítačového vybavení Změna v počtu projektů – návrh - 1 projekt za fakultu Změna v bodovém hodnocení projektů Výjimka u specifikace c - neomezovat dotaci na služby

Závěry a návrhy komise Podíl dotace na služby u specifikace c Změna v bodovém hodnocení projektů Nové téma – Obnova zastaralého počítačového vybavení knihoven jako nezbytné podpory rozvoje knihovnicko-informačních služeb Změna v počtu projektů – návrh na rozšíření - 1 projekt za fakultu 14 projektů navrženo k financování Skutečnost: Výběrové řízení FRVŠ 2004 Specifikace c – dotace na služby nebude omezena 1/3 celkových nákladů Příprava nových kritérií Nové téma – zamítnuto Počet projektů v TO E – zůstává 1 Financovat 40-45% projektů

Hodnocení Výběrového řízení FRVŠ Pro rok podaných 85 projektů v TO E E1 investiční náklady - 36 projektů tis. E2 běžné náklady - 49 projektů tis. Skutečnost: přijatých 25 projektů – tis. E1 12 projektů tis. E2 13 projektů tis.

Hodnocení Výběrového řízení FRVŠ Pro rok podaných 17 projektů v TO E. E - běžné náklady tis. Návrh komise - 9 projektů k financování Skutečnost: přijatých 9 projektů tis. TO A: 4 projekty tis.

Hodnocení Výběrového řízení FRVŠ Pro rok podaných 18 projektů v TO E. E - běžné náklady tis. Návrh komise - 14 projektů k financování tis. Skutečnost: přijatých 6 projektů – 2 156tis. = 42% Po projednání přislíbeno financovat 9 projektů tis. = 62%

Shrnutí PRO ROK 2003 – rozdělení TO E na E1 a E2 Skutečnost: stížené podmínky pro vypracování a podání rozvojového projektu

Shrnutí PRO ROK 2004 – dotace kapitálových prostředků (v minulosti A, E1, H) jsou sloučeny do jediného okruhu A. TO E pouze běžné náklady a jeden projekt za školu. Skutečnost: výrazně zhoršené podmínky pro knihovny TO A – Inovace a rozvoj laboratoří, ateliérů, … včetně knihoven - omezení počtu podávaných projektů

Shrnutí PRO ROK TO E – jeden projekt za školu Argumentace Výboru - knihovny ani v minulosti nepodávaly více projektů - neprovádět pro příští vyhlášení zásadní změny (TO C Poradenská centra, TO B Vzdělávání učitelů) Skutečnost: není zájem o zvyšování dotace pro knihovny. Jeden projekt za školu bude platit i pro rok 2006.

Témata pro diskuzi Oslovit Výbor FRVŠ ? - stejné podmínky pro omezení počtu projektů jako v TO A - zvýšení finančních prostředků na TO E - navrhnout nová témata Oslovit knihovny ? - kvalitní rozvojové projekty - přiměřené finanční prostředky - maximální využití toho, co využít lze - zaměření se na rozvoj online služeb knihoven