FRVŠ 2004 TO E V tomto okruhu je možné podat jen jeden projekt za školu. a/využití moderních informačních technologií pro nové systémy zpřístupňování informačních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
Materiálové náklady, služby – objednávkový systém Hlásková A.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Meziknihovní služby v roce 2010 Knihovny současnosti 2011.
16. října 2007 Národní úložiště šedé literatury v roce 2007 Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Metody zpracování informací - 2 Základní vymezení témat přednášek: Informační služby Informační střediska Knihovny Uživatelé a čtenáři Informace.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Metody zpracování informací - 2
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Regionální literatura v muzejních knihovnách. Česká Lípa, 8. září Základní dokumenty Zákon č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy Novelizace.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
FRVŠ. Stabilizovaná práce OK, oponentů, hodnotící kritéria,...
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2007.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Vybudování digitální studovny v knihovně FŽP UJEP projekt F ondu rozvoje vysokých škol 2002 Řešitel: Ing. Jitka Prchalová Spoluřešitel: Ivana Suchá.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
ECM – Enterprise Content Management
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
FRVŠ 2007– Oborová komise E Helena Landová. Projekty na rok projektů z 27 vysokých škol ( , ) 7 ve specifikaci „a“: Využití moderních.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Víme, jak získat peníze? CPVŠK 2005 Praha, listopadu 2005 Kongresové centrum ČZU Praha Nataša Jursová, Studijní a informační středisko Veterinární.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Diplomový seminář úvodní přednáška
Interní postupy MAS Brdy
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Využití digitálních technologií při výuce
Digitální učební materiál
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

FRVŠ 2004 TO E V tomto okruhu je možné podat jen jeden projekt za školu. a/využití moderních informačních technologií pro nové systémy zpřístupňování informačních zdrojů a zkvalitňování knihovnicko- informačních služeb b/ budování digitálních knihoven s cílem zajistit archivaci a zpřístupnění vzácných a obtížně dostupných dokumentů

Úvod n 17 projektů 3 odmítnuty n 14 projektů 4 zamítnuty n 10 projektů tisíc ________________________ formální náležitosti nesplňuje zadání tematického okruhu projekt nemá rozvojový charakter projekt má nepřiměřené finanční požadavky binární kritéria = 0

Témata pro diskuzi n Proč tak málo projektů? n Podmínky vyhlášení? n Kdo projekty podává? n Úroveň projektů - nejenom formální?

Proč tak málo projektů? n zcela nevhodné tématické vymezení? n přísné podmínky pro TO E? n možná už VŠ knihovny nic nepotřebují? ________________________________________ TO A

Podmínky vyhlášení n v tomto okruhu je možné podat jen jeden projekt za školu n možnost žádat o dotaci pouze na běžné náklady n zpřísnění podmínek na odměny, nákup literatury, služby _____________________ pro knihovny to není finančně zajímavé

Kdo projekty podává? n 11 projektů z knihoven n 3 bez návaznosti na knihovnu __________________________ dobře zpracované projekty s výhradou - oponentů, komise s vážnými výhradami

Úroveň projektů n 5 projektů dobře zpracované projekty n 3 projektů s výhradou n 2 projekty s vážnými výhradami

Závěry komise n 1 projekt za školu je diskriminující, požadavek na zvýšení - alespoň na 3 n specifikace c - podpora rozvoje on-line referenčních služeb knihoven

TO E - závěr n Rozmyšlené a dobře připravené projekty n Komise - obhájit podané projekty ___________________________ knihovny peníze potřebují