aneb problém téměř neřešitelný !

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dat v síti Martina Ambrožová.
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Brána firewall a její využití
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Počítačové viry.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Antiviry.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Začátek prezentace Karolína Křížková & Petra Radličková Třída.Vll.A. Den Rok
IS v surovinovém průmyslu Roman Danel Institut ekonomiky a systémů řízení HGF VŠB – TU Ostrava.
Bezpečnost v Linuxu Zpracoval: Roman Danel. Balíčkovací systém Způsob distribuce SW Ošetřuje a řeší závislosti Díky „podepisování“ balíčků nehrozí podstrčení.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B4 Systém uživatelských účtů AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník.
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
1 Ochrana kovových dílů proti korozi je velmi důležitá, ale také drahá Zákazníci požadují vysokou kvalitu Konkurence vás nutí minimalizovat výrobní náklady.
Jak na to : Počítačový Virus.
Název: Zabezpečení PC a ochrana před škodlivými kódy
OPERAČNÍ SYSTÉMY Správa zdrojů Historie Funkce Ovládání počítače
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Operační systémy Název a adresa školy
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
počítačová BEZPEČNOST
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Počítačové viry jsou bezesporu nejznámějším bezpečnostním rizikem pro počítačové sítě a počítače jako takové. Virem nazýváme programy schopné kopírování.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
SOFTWARE IV Viry.
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
ÚSKALÍ SPOLUPRÁCE S RODINOU KLIENTA ,JIRKOV PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ.
Antivirus Vytvořil Adam Friedl
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
SOFTWARE Operační systémy.
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné.
Instalace programů do Linuxu
Operační systémy.
Program Software602 Form Filler
Informatika Počítačové viry.
Transkript prezentace:

aneb problém téměř neřešitelný ! POČÍTAČOVÝ VIRUS aneb problém téměř neřešitelný !

Z INVEXU DOTAZ: Dobrý den, loni jsem provedl upgrade Přítelkyně 1.0 na verzi Manželka 1.0

Nový program nečekaně spustil proces Děti s mimořádně velkou spotřebou paměti a systémových zdrojů. V manuálu přitom není tato funkce uvedena. Mimoto Manželka 1.0 také zasahuje do ostatních programů a natahuje se už při bootování systému.

Ostatní programy, jako například Noční Poker 10. 3 a Pivo 2 Ostatní programy, jako například Noční Poker 10.3 a Pivo 2.5 od  té doby přestaly fungovat, při jejich spuštění se systém zhroutí. Zdá se, že Manželku 1.0 nemohu odstranit ze systému. Uvažoval jsem o návratu k Přítelkyni 1.0, ale uninstall skončil neúspěšně. Můžete mi někdo poradit?

ODPOVĚĎ: Vážený uživateli, toto je velmi častý problém ODPOVĚĎ: Vážený uživateli, toto je velmi častý problém. Mnoho lidí lehkovážně přechází z Přítelkyně 1.0 na Manželku 1.0, domnívajíce se, že je to jen neškodná zábavná utilita. Manželka 1.0 je ale ve skutečnosti velmi nebezpečný virus navržený tak, aby sám spouštěl ostatní aplikace (většinou nežádoucí, např. Naval prachy 2.3) a postupně převzal  vládu nad celým systémem. Pokud je známo, neexistuje antivirový systém, který by byl schopen proti němu účinně zasáhnout. V žádném případě se proto do instalace nepouštějte! Dodatečné odstranění Manželky 1.0 je obvykle velmi obtížné a běžně mívá za následek vážné poškození systémových zdrojů.

Někteří uživatelé se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2. 0, resp Někteří uživatelé se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2.0, resp. přeinstalovat Manželku 1.0 na Manželku 2.0, ale narazili na ještě více problémů, než v původním systému. Jiní zkoušeli spouštět Přítelkyni 2.0 paralelně na pozadí. Bohužel, Manželka 1.0 detekuje přítomnost Přítelkyně 2.0, což působí konflikty s následným kolapsem systému.

Verze Přítelkyně 1.0, 2.0, 3.0 atd. jsou naopak navzájem kompatibilní, dokonce se mohou provozovat paralelně. Jedinou možností, jak se vyhnout problémům, je proto neinstalovat software Manželka, ale používat pouze Přítelkyni. Nyní je však již pozdě, můžete jen varovat své známé.

Ještě jedno důležité upozornění: po instalaci Manželky 1 Ještě jedno důležité upozornění: po instalaci Manželky 1.0 často dochází k samovolné nedokumentované instalaci programu Tchýně 6.4! Následky pro systém bývají srovnatelné s Manželkou 1.0,ve většině případů vedou k umocnění katastrofy.

A to je konec mého vážného varování A to je konec mého vážného varování. V tomto případě se nejedná o žádný hoax , ale velmi vážné nebezpečí ! Nevěříte? Ale věřte ! SLUNCE V DUŠI ! A HEZKÝ DEN