Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak na to : Počítačový Virus.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak na to : Počítačový Virus."— Transkript prezentace:

1 Jak na to : Počítačový Virus

2 Co je to počítačový virus?
Program, který se připojí k jinému programu nebo systémové oblasti a ty pozmění. Ukrývá se do jiných spustitelných souborů a dokumentů soubory COM a EXE operačního systému a Microsoft Office + ovládací prvky pro bootování disket Je to druh malware (počítačový program určený ke vniknutí nebo poškození počítačového systému.)

3 Co takový virus umí? a)Typ search and destroy - Virus vyslaný mazat nebo zamezit v přístupu k určitým souborům b)Obtížný virus - Virus vyslaný za účelem škádlit oběť jako např otevřít a zavřít DVD-ROM atd. c)Stealth virus - Virus naprogramovaný tak, aby se někde schoval a po čase začal přijímat úkoly z venčí (internet), využil PC oběti k tomu aby vyřešil úkol a odeslal odpověď.Přičemž velmi zatěžuje PC.

4 Kde se u mě vzal virus? aneb. šíření viru
a) E- - Virus obsažený v příloze spamu. Ale pokud takový mail odfiltruje spam filter nebo nebudete tak hloupí a spam neotevřete, tak se virus nerozšíří. b)Virus se také může rozšířít obyčejným prohlížením webových stránek.Většinou s obsahem 18+.Na takové viry by vás měl upozornit váš antivirový program a okamžitě přerušit spojení se serverem. c)Download - Stáhnete si nějaký soubor a při jeho rozbalení se uvolní i virus.Proto před každou instalací stažených souborů proveďte kontrolu souboru.

5 Jaký mají viry účel? Vytváří je programátoři velkých softwarových firem, kteří byli propuštěni ze zaměstnání; a ti se svým zaměstnavatelům pomstí vytvořením nějakého viru a jeho vpuštěním do jejich lokální (firemní) sítě aby zničili nebo poškodili firmu. Vytváří je mladí programátoři, kteří si chtějí vyzkoušet své schopnosti: pokud se takové viry rozšíří, může to být důsledek chyby nebo neuvědomění si celkového dopadu svojí činnosti Viry vytváří programátoři softwarových firem které vytvářejí antivirové programy za účelem zvýšení prodeje svých výrobků.(malá pravděpodobnost) Viry jsou jednou z cest, jak ovládnout a řídit větší množství počítačů a využívat je např. k rozesílání spamu.

6 Jak se bránit? Na obranu proti virům nám slouži Antivirové programy jako např. NOD32,Avast antivirus,AVG,Kaspersky Anti-Virus

7 Zdroj cs.wikipedia.org Thx for watching

8 Dodatek - Virus vs. Červ Vir (virus): program, který se připojí k jinému programu nebo systémové oblasti a ty pozmění. Může se nekontrolovatelně rozšiřovat, nebo po svém spuštění vykonat destrukční proceduru. Červ (worm): program, který vytváří své kopie do jiných počítačových systémů (sítí). Do systémů se většinou dostane pomocí využití některé z bezpečnostních chyb.


Stáhnout ppt "Jak na to : Počítačový Virus."

Podobné prezentace


Reklamy Google