Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné."— Transkript prezentace:

1

2 Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné programy? Je možné se spuštěním počítače spustit aktualizace programů? Co je hibernace a jak ji spustíme? Co je řízený a tvrdý restart? Najdi v nabídce start vypnutí systému. Najdi na casu tlačítko start a restart. Najdi a spusť Správce úloh.

3 CTRL+ALT+DEL – v nabídce vybrat Správce úloh
Start obvykle výrazné velké tlačítko, restart naopak malé tlačítko, někdy dostupné pouze tenkým hrotem. Obvykle na ploše/liště vlevo dole. Řízený restart umožní vypnout bezpečně programy či uložit práci. Tvrdý restart se využívá pouze v naprosto neřešitelném zablokování počítače. Hibernace je proces, kde je počítač vypnutý, ale po jeho zapnutí dojde k vyvolání programů, které jsme před spuštěním hibernace neukončili. Ano, lze to ovlivnit v jejich nastavení. Většinu ano. Neplatí pro programy, které automaticky fungují na pozadí jako například antivir apod. Ty se spouštějí i vypínají se systémem. Ne, pokud si to uživatel sám nenastaví. Stav počítače VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Řešení

4 Nápověda VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné programy? Je možné se spuštěním počítače spustit aktualizace programů? Co je hibernace a jak ji spustíme? Co je řízený a tvrdý restart? Najdi v nabídce start vypnutí systému. Najdi na casu tlačítko start a restart. Najdi a spusť Správce úloh.


Stáhnout ppt "Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné."

Podobné prezentace


Reklamy Google