PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hygienická problematika ve školním stravování
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Příprava pracoviště Úklid
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Pomocné stoly Střední odborná škola Otrokovice
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:14.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Druhy tesařských prací, pracoviště tesaře
ZÁVODY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ se zabývají hromadnou výrobou, prodejem pokrmů a nápojů, poskytují další doplňkové služby.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_01 Název materiálu:Poživatiny a potraviny. Tematická oblast:Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace.
Kuchyně + jídelna ve firmě Beng + Olufsen Kopřivnice
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Velkoobchodní sklady se spotřebním zbožím
Základní povinnosti provozovatele
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Administrativa ve výrobním středisku
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_15
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hygiena a bezpečnost práce v gastronomii
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_DRUHY.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Postavení TPV v cyklu vývoje výrobku. Dělení ploch.
JARO 2014 V SANATORIU Prevence ● Životní styl ● Duchovní obnova.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Obchod, prodejna, vnější a vnitřní uspořádaní
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Výrobní činnost hotelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Gastronomická zařízení – druhy skladů
HACCP.
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Výrobní faktory organizace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Náležitosti jídelních lístků
Prostory v provozovně společného stravování
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Zařízení umýváren nádobí
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Určete, o které druhy skladů se jedná
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 2. téma
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Chladící a mrazící zařízení, zařízení pro měření množství zboží
Výrobní středisko a jeho vybavení
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Kuchyň Myčka BÍLÁ-rozměr: délka: 60cm / výška: 60cm / hloubka: 64cm
Transkript prezentace:

PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ 2./ SKLADOVACÍ - SKLADY: - suché - chladné - chlazené - mrazící - příruční (krátkodobé sklad.potravin) - pomocné (sklad obalů,úklidových prostředků,nádobí,prádla)

SKLADY SUCHÉ

SKLADY CHLADNÉ

SKLADY CHLAZENÉ

SKLADY POMOCNÉ

PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ 3./ ADMINISTRATIVNÍ - kanceláře vedoucích pracovníků 4./ HYGIENICKÉ - šatny - toalety - sprchy,koupelny 5./ JÍDELNY

JÍDELNY

SCHÉMATICKÝ NÁKRES ROZDĚLENÍ VÝROBNÍHO STŘEDISKA

JEDNODUCHÁ ZAŘÍZENÍ VE VÝROBNÍM STŘEDISKU Váhy Pracovní stoly Přepravní vozíky Nádobí a náčiní pro výrobu pokrmů

Hygienické vybavení kuchyně

VÁHY V ZVS nepostradatelné,slouží k : - přesné evidenci hmotnosti při přejímce a výdeji zboží ve skladech a kuchyních - ke kontrole správné hmotnosti porcí - dodržování receptur Všechny váhy a závaží používané v ZVS, Musí být pravidelně cejchovány ,tj. úředně ověřeny !

Kombinovaná váha stolní

PRACOVNÍ STOLY Jsou základním zařízením přípraven a váren. -rozdílné konstrukce a provedení -pracovní desky- z chromniklové oceli - plastu (nierolenu) - dubového dřeva - žuly

Pracovní stoly

Pracovní stoly - desky

ŠPALEK– KRÁJECÍ DESKY

DOPRAVNÍ VOZÍKY Různých provedení a použití. Důležitá pomocná zařízení sloužící ke snadnější přepravě surovin,pokrmů a nádobí ve skladech a kuchyních V odbytových střediscích se používají vozíky nabídkové,flambovací,servírovací atd.

Dopravní vozíky

Dopravní vozíky

Zařízení na mytí nádobí a skla – MYČKY, DŘEZY