PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ 2./ SKLADOVACÍ - SKLADY: - suché - chladné - chlazené - mrazící - příruční (krátkodobé sklad.potravin) - pomocné (sklad obalů,úklidových prostředků,nádobí,prádla)
SKLADY SUCHÉ
SKLADY CHLADNÉ
SKLADY CHLAZENÉ
SKLADY POMOCNÉ
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ 3./ ADMINISTRATIVNÍ - kanceláře vedoucích pracovníků 4./ HYGIENICKÉ - šatny - toalety - sprchy,koupelny 5./ JÍDELNY
JÍDELNY
SCHÉMATICKÝ NÁKRES ROZDĚLENÍ VÝROBNÍHO STŘEDISKA
JEDNODUCHÁ ZAŘÍZENÍ VE VÝROBNÍM STŘEDISKU Váhy Pracovní stoly Přepravní vozíky Nádobí a náčiní pro výrobu pokrmů
Hygienické vybavení kuchyně
VÁHY V ZVS nepostradatelné,slouží k : - přesné evidenci hmotnosti při přejímce a výdeji zboží ve skladech a kuchyních - ke kontrole správné hmotnosti porcí - dodržování receptur Všechny váhy a závaží používané v ZVS, Musí být pravidelně cejchovány ,tj. úředně ověřeny !
Kombinovaná váha stolní
PRACOVNÍ STOLY Jsou základním zařízením přípraven a váren. -rozdílné konstrukce a provedení -pracovní desky- z chromniklové oceli - plastu (nierolenu) - dubového dřeva - žuly
Pracovní stoly
Pracovní stoly - desky
ŠPALEK– KRÁJECÍ DESKY
DOPRAVNÍ VOZÍKY Různých provedení a použití. Důležitá pomocná zařízení sloužící ke snadnější přepravě surovin,pokrmů a nádobí ve skladech a kuchyních V odbytových střediscích se používají vozíky nabídkové,flambovací,servírovací atd.
Dopravní vozíky
Dopravní vozíky
Zařízení na mytí nádobí a skla – MYČKY, DŘEZY