Čeští studenti v městě Neumarkt neděle 22. 4. 2012 – pátek 27. 4. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Londýn.
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Noc pát‘áků Michaela Stryjová.
Německo září – 4. října.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Vojtěch Šolta student septimy
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.
Jarní prázdniny ve školní družině
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
SPŠ PÍSEK. Přijetí ve škole Přišli jsme hlavním vchodem. U hlavního vchodu nás uvítali starší žáci. Dali nám program dne a vyrazili jsme na prohlídku.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Školní výlet – Praha 2013/14.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Estonsko Účastníci: Angelika Spilko Kateřina Hemková Tereza Vaňhová
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Polsko
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
DINOPARK OSTRAVA DNE SE I. A II. TŘÍDA ZÚČASTNILA ŠKOLNÍ EXKURZE DO DINOPARKU OSTRAVA. POČASÍ NÁM PŘÁLO, A TAK SI DĚTI MOHLY VYCHUTNAT PROHLÍDKU.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Erasmus Slovensko - Nitra.
SLOVENSKO 2016.
Chemnitz 2008 HŠ2.A HŠ2.B HŠ2.C.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
SLOVENSKO 2018.
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Transkript prezentace:

Čeští studenti v městě Neumarkt neděle – pátek

Byli jsme v Neumarktu ! Po několikaměsíční práci na mezinárodním eTwinning projektu „ An Old Neighbour and New Friend“ spolu s Mädchen Realschule se v neděli skupina čtrnácti českých studentů z nižšího GVM vypravila navštívit své parnerky v bavorském městě Neumarkt.

Příjezd do Neumarktu Po devítihodinové cestě vlakem (s přestupováním v Praze a Regensburgu) jsme v 15:40 vystoupili na nádraží ve městě Neumarkt, kde nás již očekávali naše partnerky a jejich rodiče, u kterých jsme pak celý týden pobývali.

Pondělí V pondělí ráno nás naše německé partnerky vzaly s sebou do školy. Jejich Mädchen Realschule stojí v malebné části města – vodní nádrži před budovou školy kralují kachny, ale doslechli jsme se, že „desáťačky“ ukončují svou školní docházku tím, že plavou na blízký ostrůvek a vztyčují tam vlajku.

Přivítání paní ředitelkou Paní Nina Sklenar, která je koordinátorkou projektu za německou stranu, spolu se svými žákyněmi připravila na celý týden pestrý program. V pondělí ráno jsme byli v krásném atriu školy srdečně přivítáni paní ředitelkou.

Prohlídka školy Naše německé partnerky nám pak ukázali celou školu, která nám připomínala jedno velké bludiště, a tak není divu, že jsme raději dostali její plánek. Potom jsme se rozdělili do tří skupinek a šli se podívat do hodin.

Náš rozvrh Day/lessonGroup A (Tom áš, Ondřej, Kateřina, Ronja) Group B (Gabriela, Pavl í na, Luk áš, Jan, Veronika) Group C (Sabina, Julie, Nat á lie, Simona, Margit) Mo, 2nd lesson9d English9a R.E8d English Mo, 3rd lesson9d English7d R.E.8e Music Mo, 4thst lessson7b English6a English10c Economics Mo, 5th lesson9c Art6d English6e English Mo, 6 th lesson8c Maths9b English6e English Wed, 1st lesson6e German8b Economics7d German Wed, 2 nd lesson6a Maths7a Music9b Klapp Wed, 3 rd lessonMeeting your teachers. Room: XY Thurs, 1st lesson8f Crafts8a Art6f Art Thurs, 2 nd lesson6a Music8f Crafts6f Art Thurs, 3 rd lessonGerman and Czech partners. Meeting in the computer room.

Školní oběd Pondělí byl jediný den, kdy jsme dostali oběd ve škole. Výuku zde totiž mají jen dopoledne, ve 13 h. všichni končí a jdou domů. Nicméně paní školníková zde má malý bufet, sama peče skvělou pizzu, štrůdl, muffiny atd. a prodává je studentům. Ve vestibulu školy to pořád nádherně voní.

Přijetí na radnici Dalším bodem pondělního programu byla návštěva radnice v Neumarktu a přijetí paní starostkou, paní Ruth Dorner, která nám představila město. Přítomni byli i dva páni novináři, kteří se nás na všelicos vyptávali, a pak o našem projektu a setkání v Neumarktu napsali dva články do místních novin. Byli jsme pochváleni za řadu otázek, které jsme paní starostce položili.

Prohlídka města Po seznámení s městem na radnici prostřednictvím prezentace následovala opravdová prohlídka – doprovázely nás naše partnerky a kromě krásného starého centra jsme stihli navštívit i dětské hřiště.

Výlet do Norimberku V úterý jsme jeli vlakem na výlet do města Norimberk, které je druhým největším městem Bavorska. Počasí nám nepřálo, a tak jsme přivítali, že pro nás Nina domluvila prohlídku Německého národního muzea. Naším průvodcem po muzeu byl rodilý Angličan, který však již od svých 12 let žije v Německu (ale na jeho angličtině to znát nebylo ).

Národní muzeum Jeho výklad byl zasvěcený a poutavý – viděli jsme např. raritu muzea: obrovský zlatý roh z předkřesťanského období a dozvěděli jsme se o norimberském rodákovi, slavném malíři A. Dürerovi. Potom jsme měli chvíli čas na prohlídku centra města, občerstvení a trochu nakupování.

Školní kino Na večer pro nás naše partnerky ve škole připravily filmovou projekci jako v opravdovém kině – nechyběly ani hranolky a popcorn čerstvě usmažené ve školní cvičné kuchyni. Právě ty hranolky a popcorn byly asi lepší než sám film.

Hřiště Wölpiland Středeční dopoledne jsme strávili ve škole a v několika třídách předvedli naše prezentace a představili naši školu a město. Pak jsme i s našimi projektovými partnery zamířili do úžasného halového hřiště Wölpiland s velkými trampolínami a dalšími atrakcemi.

Hrad Wolfstein Ve čtvrtek dopoledne jsme vyrazili na zříceninu hradu Wolfstein, ze které byl nádherný výhled na celé město. Počasí snad ani nemohlo být lepší, škoda jen, že naše německé partnerky nemohly jít s námi.

Společenský večer Na závěr dne i celého našeho projektového setkaní se v atriu školy konal slavnostní společenský večer pro nás, naše partnerky a jejich rodiče - bylo úžasné, že přišli všichni i se svými dalšími dětmi (takže nás bylo na šedesát), přinesli s sebou celou řadu vynikajících bavorských specialit (např. bavorské preclíky, typickou místní sekanou, různé saláty a koláče).

Nechyběl ani kulturní program – vystoupení místního školního sboru a pak krátký program připravený českými studenty. Předvedli jsme prezentaci o naší škole a městě, dali rodičům kvíz o České republice a potom dvě děvčata zahrála na flétny a my všichni pak zazpívali čtyři národní písničky.

Rozloučení a cesta domů Domů jsme se vydali ranním vlakem v 7:59 v pátek Dvouhodinové čekání na spoj v Regensburgu jsme využili k prohlídce starobylého centra města.

Domů jsme se vrátili plni dojmů a nových zkušeností. Naše první projektové setkání bylo skvělé a těšíme se, že se se svými partnerkami z Neumarktu setkáme znovu na podzim, tentokrát ve Vysokém Mýtě.

Na závěr … Chtěla bych na tomto místě tlumočit pochvalu za kázeň, zdvořilost a milé vystupování, kterou našim studentům vyslovila paní ředitelka i němečtí rodiče. Myslím, že jsme v Bavorsku skvěle reprezentovali jak naši školu a město, tak i Českou republiku. Na závěr bychom chtěli moc a moc poděkovat paní Nině Sklenar a našim německým partnerům za zorganizování našeho úžasného setkání v Neumarktu a německým rodičům za jejich pohostinnost.