Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Kariérové poradenství
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Vlastní hodnocení školy
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Vzájemná hospitační činnost
Identifikátor materiálu: ICT AnotaceŽák se seznámí s daňovým systémem ČR AutorMgr. Ivona Kindlová JazykČeština Očekávaný výstupŽák je schopen na.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Venkov: podmínky rozvoje, společenský život Tomáš Havlíček Miroslav Marada Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Komunitní a otevřená škola
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Bc. Helena Selucká, Bc. Zdena Rousková SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami
KLIMA ŠKOLY ALEŠ STUPKA.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Životní úroveň obyvatel v České republice
MÁLOTŘÍDEK NENÍ MÁLO Kateřina Trnková, Dana Knotová, Lucie Chaloupková
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Místní akční skupina Rakovnicko
O formálním vzdělávání dospělých v České republice Milada Rabušicová (ÚPV FF MU) Ladislav Rabušic (FSS MU) 16. conference ČAPV: Pedagogický výzkum jako.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Data získána na základě výzkumu Hodnotové orientace dětí ve věku 6 – 15 let. Výzkum realizován v rámci projektu Klíče pro život.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Zpráva o stavu českého sponzoringu Konference Sponzoring, Praha Ing. Ondřej Obluk MBA.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza marketingu města Bechyně Autor práce: Kateřina Maťhová Vedoucí práce: Ing. Marie Slabá,
Kariérové poradenství v českém středním školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
„Jsme rovnocenní partneři“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
Hodnocení ve vzdělávání žáků se sociálním znevýhodněním
Věková struktura pedagogů středních škol V Jihočeském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno

Výzkumný projekt  Název projektu: Málotřídní školy v České republice: potenciály jejich rozvoje a růstu (GAČR č. 406/07/0806).  Cíl projektu: deskripce současného stavu málotřídních škol v ČR, analýza faktorů ovlivňujících fungování těchto škol, vyhodnocení možností a perspektiv dalšího rozvoje málotřídních škol v ČR.

Charakteristika málotřídních škol  Jsou to především školy venkovské.  Vznikají z důvodu nízkého počtu dětí ve věku povinné školní docházky ve spádové oblasti školy.  Jsou neúplně organizované základní školy – školy s I. stupněm (první až pátá třída ZŠ).  Třídy jsou většinou málo početné a věková skladba žáků je heterogenní.  Tvoří významný podíl ze všech základních škol v České republice, je jich kolem 40 %.

Dotazníkové šetření  Kdo? Dvě skupiny respondentů: vedení (ředitelé) málotřídních škol a zřizovatelé (starostové obcí) málotřídních škol.  Jak? Reprezentativní dotazníkové šetření: diferenční dotazování, dvě mutace dotazníku pro dvě skupiny respondentů (ředitelé a starostové). diferenční dotazování, dvě mutace dotazníku pro dvě skupiny respondentů (ředitelé a starostové).  Proč? Empirická evidence informací o málotřídních školách v ČR.

Dotazníkové šetření Dílčí otázky: 1. Jak a čím málotřídní školy přispívají ke společenskému životu v obcích? 2. Jaké služby nabízí škola nad rámec svých zákonem stanovených vzdělávacích činností obyvatelům obce? 3. Jak hodnotí ředitelé škol a zřizovatelé škol vzájemnou spolupráci a komunikaci?

Velikost výzkumného souboru a návratnost Cílová skupina Základní soubor NávratnostNávratnost(%) Ředitelé škol Starostové obcí celkem

Výsledky výzkumného šetření  Málotřídní školy jsou nejčastěji zřizovány v obcích do obyvatel – celkem 89 %.  Málotřídních škol v obcích nad obyvatel je v našem souboru necelých 10%.  4 % málotřídních škol je v obcích (městech) s více jak 5000 obyvateli.

Z výsledků výzkumného šetření Vybavenost obcí s málotřídními školami:  Nekomerční občanská vybavenost: -nejvíce knihovny- 97 % obcí -nejvíce knihovny- 97 % obcí -dále sportovní hřiště (nejčastěji fotbalové) -dále sportovní hřiště (nejčastěji fotbalové) 95 % obcí 95 % obcí  Komerční občanská vybavenost: - nejvíce restaurace/hospody – 92 % obcí - nejvíce restaurace/hospody – 92 % obcí  Čím větší obec, tím pestřejší občanská vybavenost.

Z výsledků výzkumného šetření  Služby málotřídních škol poskytované obcím (n=596) (n=596) Druhy činností jsou seřazeny sestupně. Druhy činností jsou seřazeny sestupně. Druh činnosti Počet škol Počet škol % Prezentace obce Příprava společenských událostí Podíl na sociální péči Údržba veřejných prostor obce 7913 Vedení obecní knihovny 447 Vedení obecní kroniky 437

Z výsledků výzkumného šetření  Málotřídní školy organizují především volnočasové aktivity pro děti.  Nejčastěji se jedná o pravidelné zájmové aktivity pro žáky školy v průběhu školního roku-celkem 92 % škol. O prázdninách necelých 9 % škol.  Pro obyvatele obcí organizují nejčastěji nepravidelné společenské zábavné činnosti- zájezdy (divadla, výstavy) celkem 68 % škol, nebo např. plesy (48 % škol).

Z výsledků výzkumného šetření  Hodnocení vzájemné spolupráce vedení škol a zřizovatelů škol: a zřizovatelů škol: Zástupci škol (n=596) ve 23 % hodnotí spolupráci se zřizovateli jako vynikající a dalších 55 % ji charakterizuje jako velmi dobrou. Pouze 2 % odpovědí ji hodnotilo jako nedostatečnou. Zástupci škol (n=596) ve 23 % hodnotí spolupráci se zřizovateli jako vynikající a dalších 55 % ji charakterizuje jako velmi dobrou. Pouze 2 % odpovědí ji hodnotilo jako nedostatečnou. Zřizovatelé škol (n=825) ve 31 % spolupráci hodnotí jako vynikající a v 57 % jako velmi dobrou. Pouze 1 % respondentů ji hodnotilo jako nedostatečnou. Zřizovatelé škol (n=825) ve 31 % spolupráci hodnotí jako vynikající a v 57 % jako velmi dobrou. Pouze 1 % respondentů ji hodnotilo jako nedostatečnou.  Spolupráce škol a obcí je hodnocena pozitivně.

Děkuji za pozornost.  Z repertoáru činností škol pro obce jsme vytvořili index nazvaný škola obci, mohl se pohybovat v intervalu 0 – 9. Tento index dosáhl průměrné výše 2,25. Závěr: Málotřídní školy nejsou příliš aktivní, ve prospěch obcí se angažují jen částečně. Potenciál málotřídních škol není v tomto ohledu zcela naplněn. Závěr: Málotřídní školy nejsou příliš aktivní, ve prospěch obcí se angažují jen částečně. Potenciál málotřídních škol není v tomto ohledu zcela naplněn.  Zdá se, že tento univerzální jev je nezávislý na velikosti obce, či vybavenosti nebo na počtu zaměstnanců školy. (Možná souvislost s absencí zdrojů, které by mohly tyto činnosti finančně podpořit.)