Odpovědnost Accountability Problémy demokratického vládnutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní právo Pojem správního práva.
Advertisements

Veřejná moc a veřejná správa
Institucionální rámec a koncept politické odpovědnosti
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Boj proti korupci a lichvě
Současné formy demokracie ve světě
1 Ing. Vít Beneš, Ph.D. Ústav mezinárodních vztahů, v.v.i.
EU a Česká republika Instituce EU
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Veřejnost proti korupci
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
ZPŮSOB VLÁDY Politická moc ve státě je uplatňována způsobem demokratickým nebo totalitním.
Postoje obyvatelstva k demokracii
Právní stát je takový stát, ve kterém je vztah mezi občanem a státem vymezen pomocí práva dříve (např. v rodové společnosti) existovalo tzv. zvykové (obyčejové.
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Vítám vás! Školní rok 2006/2007 Gymnázium a SOŠ Orlová Lutyně JUDr. Ladislav Hýža.
Koncepty veřejného mínění Eliška Jungová, IKSŽ, FSV UK LS 2007/8.
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Kontrola veřejné správy
Členění a organizace veřejné správy
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Ke schválení Protikorupční strategie hl.m.Prahy K tisku Z
Moc soudní Pavel Šuranský.
Volební preference a jejich místo ve výzkumu veřejného mínění
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Institucionální rámec/ Rozdělení kompetencí Úvod do evropských studií 3.11.
Etika ve VP. Etické problémy ve střední a východní Evropě Etické otázky v politice = chování lidí v politickém procesu, zlé a dobré úmysly v pol. procesu.
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Může být Rusko demokratické?1 Může být Rusko demokratické? Mgr. Josef Šaur.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_51_10 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
KVALITA DEMOKRATICKÝCH INSTITUCÍ Problémy demokratického vládnutí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Norma, právo, forma zákonů
ÚSTAVA.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Profese a etika Regulace a samoregulace. Etika = oblast, ve které se uskutečňují individuální dobrovolné volby a rozhodnutí, a to jak v záležitostech.
Problémy demokratického vládnutí
Problémy demokratického vládnutí
Institucionální rámec/ Rozdělení kompetencí Úvod do evropských studií
Mgr. Magdaléna Šťovíčková Jantulová
Dělba státní moci 1. Zákonodárná moc
Politický systém, instituce, režimy Politické režimy (demokratické) Vzájemné vztahy mezi jednotlivými složkami moci ve státě určují konkrétní.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ústava ČR, Listina základních práv a svobod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
ROZVOJ OS A TŘETÍHO SEKTORU V ČESKÝCH ZEMÍCH Přednáška OS, ZS 2011/12, KAP FF ZČU Lenka Strnadová.
Institut ochránce práv dětí
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9
ZÁSADY DEMOKRACIE Mgr. Michal Oblouk.
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol,
Rozdělení pravomocí mezi EU a členské státy
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Mgr. Rostislav Navláčil 6. Základní hodnoty a principy demokracie
Subjekty MPV – seminář I
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost 6. -9
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Odpovědnost Accountability Problémy demokratického vládnutí

Koncept odpovědnosti  Accountability = skládání účtů  Vyjadřuje stálou kontrolu, dohled a institucionální tlak na politickou moc  Politická odpovědnost, profesní odpovědnost, úřední odpovědnost atd.  Politická odpovědnost = politická rozhodnutí, ale i osobní vlastnosti politických aktérů  Úřední = procedurální správnost úředních aktů  Profesní odpovědnost = dodržování etických norem při výkonu určité profese (lékařská, soudcovská)

Koncept odpovědnosti  A. Schedler hovoří o dvou dimenzích accountability:  Answerability (odpovědnost) – právo občanů dostat vysvětlení, povinnost politiků ospravedlňovat své jednání, a to jak minulé (retrospektivní odpovědnost), tak budoucí (prospektivní odpovědnost)  Enforcement (vynucení) – vztahuje se k potrestání nevhodného chování

Koncept odpovědnosti  Politická odpovědnost = odpovědnost vládních představitelů, poslanců, představitelů politických stran.  Lze o ní hovořit tam, kde existuje formalizovaný dohled nad veřejným činitelem ze strany jiného aktéra. Tento aktér má pravomoc vyžadovat skládání účtů, příp. může uplatnit sankce.

Koncept odpovědnosti  Kdo může vymáhat odpovědnost?  Voliči  Občanská sdružení  Masmédia  Opoziční strany  Specializované agentury a instituce = ombudsman, kontrolní úřady, protikorupční tělesa  Etické komise a disciplinární tělesa  Soudní moc

Koncept odpovědnosti  G. O’Donnell rozlišuje vertikální a horizontální odpovědnost:  Vertikální = vztahy mezi nadřízenými a podřízenými (političtí vůdci a voliči)  Vztahuje se k odpovědnosti politiků před voliči.  Je vyjádřená volbami, ve kterých voliči mohou politika buď potrestat, nebo odměnit  Tlak může vytvářet občanská společnost nebo masmédia

Koncept odpovědnosti  Horizontální = vztahy mezi rovnými, mezi institucemi navzájem, systém brzd a protivah  odpovědnost vlády parlamentu  existence specializovaných agentur a institucí, které mají pravomoci dohlížet nad veřejnými činiteli a jinými státními agenturami  ombudsman – zodpovídání úředníků za své kroky  soudní moc

Koncept odpovědnosti  Stupeň politické odpovědnosti = stupeň „kvality demokracie“  Ohrožením vertikální odpovědnosti jsou nezodpovědné akty politických stran a politiků, apatie voličů.  Ohrožení horizontální odpovědnosti spočívá ve zneužívání pravomocí nebo korupci.

Nově demokratizované státy  Jak vybudovat kontrolní mechanismy, které by dohlížely na veřejné činitele a případně vynutily jejich odpovědnost?  Obvykle se potýkají s nedostatkem odpovědnosti = převládá dojem, že veřejní činitelé nejsou nedostatečně kontrolováni (korupce, beztrestnost veřejných činitelů, zneužívání státních prostředků, moci)  Nedostatečná odpovědnost podrývá legitimitu demokratického režimu.

Nově demokratizované státy  Existuje zde vertikální odpovědnost vyjádřená svobodnými a spravedlivými volbami, jsou zde dostupné a nezávislé informace, svoboda projevu, svoboda tisku, svoboda sdružování.  Limitem vertikální odpovědnosti je především čas – volby se konají jednou za určitou dobu.  Výzkumy navíc ukazují, že dochází k poklesu vertikální odpovědnosti, a to nejen v nových demokraciích, ale i v etablovaných demokraciích, neboť volby přestávají plnit funkci odměny či potrestání politika

Nově demokratizované státy  V nových demokraciích bývají problémy s horizontální odpovědností, což souvisí se slabostí institucí liberální demokracie.  Základem horizontální odpovědnosti je funkční systém brzd a protivah (rozdělení moci na exekutivní, legislativní a soudní), který ovšem není v nových demokraciích plně funkční.  Dominance exekutivy  Problémy s vymáháním práva  Vysoká míra korupce

Nově demokratizované státy  Mnoho zemí proto během demokratizace zavedlo specializované kontrolní instituce, které měly řešit problémy související s výkonem politické moci.  V zemích střední a východní Evropy a Latinské Americe zavedení úřadů ombudsmana, kontrolních úřadů a protikorupčních těles.  V zemích Latinské Ameriky hraje velkou roli občanská společnosti – do značné míry nezávislá na státu (financování ze zahraničí)  V zemích Afriky také větší roli hrají nezávislá sdružení než instituce. Tlak dárců humanitární pomoci na posílení odpovědnosti.