Fakulta zdravotnických studií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Způsobilost k výkonu povolání
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Vysoká škola v Praze, o. p. s.,
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Ústav pedagogických věd
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Vzdělávání dětských sester
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Kurz Všeobecný sanitář
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ošetřovatelství a porodní asistence
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Novinky v legislativě
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Odborná způsobilost pečující osoby v dětské skupině
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Ústav zdravotnických věd
Studijní program Ošetřovatelství
Studijní obor Fyzioterapie
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Studijní obor Management sportu
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Aplikovaná elektronika
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Fakulta zdravotnických studií Katedra ošetřovatelství a porodní asistence Obor : Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech Dvouleté navazující magisterské studium Prezenční forma studia pro absolventy bakalářského studijního programu Ošetřovatelství

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech Studium je zakončeno Státní závěrečnou zkouškou a udělením akademického titulu Magistr (Mgr.). Vedle vysokoškolského diplomu obdrží absolventi i tzv. Supplementa, která jim umožní vykonávat povolání v zemích EU.

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech Studium je zaměřeno na získání specializovaných znalostí, dovedností a postojů v ošetřovatelských disciplínách. Absolvent/ka je připravena pro kompetentní, vysoce kvalitní a současným vědeckým poznatkům odpovídající činnosti vysokoškolsky vzdělané sestry ve vědním oboru ošetřovatelství.

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech Absolvováním studijního oboru bude vysokoškolsky vzdělaný/ná a profesně připravený/ná pracovník/ce, který/á bude schopen/a působit jako praktický/á odborník/nice, vzdělavatel/ka a koordinátor/ka v ošetřovatelství se zaměřením na : Organizaci a řízení ve zdravotnictví Mentor v ošetřovatelství Ošetřovatelskou péči v oborech specializačního vzdělávání (pediatrie, interna, chirurgie)

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech Možnosti uplatnění absolventů působení v přímé ošetřovatelské péči u dospělé a dětské populace ve zdravotnických zařízeních a v komunitní péči uplatnění v oblasti managementu v ošetřovatelství - manažer/ka pro kvalitu a efektivitu ošetřovatelské péče mentor/ka odborné praxe na klinických pracovištích při vzdělávání ošetřovatelství studentů vyšších a vysokých škol nebo v oblasti kontinuálního vzdělávání sester a dalšího ošetřovatelského personálu na klinických pracovištích a zařízeních poskytujících ošetřovatelskou péči člen/ka výzkumných týmů, spoluřešitel/ka výzkumných projektů

Studenti mají možnost: Výuka Studenti mají možnost: aktivně se zapojovat do výuky, vyjadřovat své názory, připomínky, náměty a diskutovat na nejrůznější témata naučit se a osvojit si moderní techniky, koncepty a dovednosti pro kvalitní výkon svého povolání

Výuka stěžejních předmětů Vědecko - výzkumná práce v ošetřovatelství Pedagogické a psychologické disciplíny Managament a práce v multidisciplinárním týmu ošetřovatelství Aktuální teoretické aspekty ošetřovatelství Ošetřovatelská péče dle vybraného zaměření

Praktická výuka Praktická výuka probíhá na klinických pracovištích dle vybraného zaměření v rozsahu 760 hodin. Nedílnou součástí výuky je pedagogická praxe v rozsahu 160 hodin.

Přijímací řízení Znalosti a vědomosti : z teorie ošetřovatelství ze základů klinického ošetřovatelství z pedagogické a psychologické disciplíny

Státní závěrečná zkouška Obhajoba předložené diplomové práce Ústní zkouška z předmětů: Klinické ošetřovatelství (interní ošetřovatelství, chirurgické ošetřovatelství, pediatrické ošetřovatelství – podle zaměření) Pedagogika Vedení a řízení v oblasti ošetřovatelské péče

Veškeré informace : http://www.zcu.cz/fzs/