bezpečnost – více možností – spolupráce s lékaři

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ECVET v Programu celoživotního učení
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Domácí péče Home care.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Mezinárodní den sester květen 2009
Porodní asistentka regulované povolání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Terapie pachatelů domácího násilí
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Evaluace projektu Martin Zahradník.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

bezpečnost – více možností – spolupráce s lékaři v českém porodnictví bezpečnost – více možností – spolupráce s lékaři Mgr. Natálie Sedlická a Ing. Martin Nemrava, MBA

Video (najdete na www.jakjinak.info)

Cíle projektu Pozitivní a komplexní změny v českém porodnictví Zavést kontinuální model péče inspirovaný vyspělým zahraničím a doporučeními WHO Rozšířit bezpečné možnosti a služby pro rodící ženy, porodní asistentky i lékaře. Zavést do českého porodnictví osvědčenou primární péči, která zde zcela chybí.

Výjimečnost projektu Celostní přístup k porodnictví Spolupráce širokého spektra odborníků i veřejnosti Projektový přístup Kombinované řízení Zapojení mužů Vysoké ambice a vize do budoucna Poděkování i pokora

Stručná struktura projektu (Work Breakdown Structure - charakteristiky projektu) FÁZE I. (ve spolupráci s dalšími organizacemi): Návrh a realizace funkčního systému primární péče v ČR (např. zavedení porodních domů) Spolupráce a efektivní komunikace s dalšími organizacemi Mediální osvěta veřejnosti, diskuse Spolupráce s pojišťovnami Adekvátní zapojení mužů do tématu Vzdělávání porodních asistentek Spolupráce s lékaři

Stručná struktura projektu FÁZE I. (pokračování) Fundraising – zajištění financování aktivit v rámci projektu Legislativní úpravy Vytvoření terapeutické skupiny FÁZE II. Porodní a vzdělávací centrum pro porodní asistentky (i pro ostatní poskytovatele péče a rodiny) Spolupráce se sekundární péčí Spolupráce a komunikace s politiky FÁZE III. Laická výchova - školy, školky, SŠ, VŠ Odborná výchova k fungování primární péče (všichni poskytovatelé zdravotnické péče) – SŠ, VŠ Síť porodních domů

Co máme za sebou Celosvětový kongres ICM, červen 2014 v Praze Rozhovory (videa) s patnácti předními odborníky v oblasti porodní asistence z celého světa. Petice na podporu změn v ČR - podepsalo 1216 porodních asistentek z celého světa. Spolupráce a konzultace s dalšími organizacemi a institucemi, včetně zahraničí. Koncert na Střeleckém ostrově - 18.9.2014 „Virální" video - režie Jakub Kohák, hl. role Pavel Liška – téměř 30.000 shlédnutí za 5 dní

Podporující organizace

Kdo jsme Mgr. Natálie Sedlická – odborná garantka a iniciátorka Ing. Martin Nemrava, MBA – manažer projektu Mgr. Renata Kasalová – PR konzultantka Mga. Katarina Zatovičová – zakladatelka A centra RNDr. Mgr. Lenka Kočí – terapeutka Mgr. Bc. Petra Ann Kovařčíková – porodní asistentka Ing. Iva Zitková – koordinátorka Mgr. Hana Perglerová – výkonná ředitelka A centra a mnoho dalších dobrovolníků… Lidé a zázemí neziskové organizace A centrum - hlavního partnera projektu.

Základ fungujícího systému Primární péče nejsou jen porody doma Základní rozdělení péče Globální standardy péče (ICM,2011) Doporučení WHO (1999), ICM (2011), NICE (2007), etc. Primární péče: FYZIOLOGICKÉ - nízkorizikové ženy (75%) podpora a ochraňování fyziologických procesů, porodní domy a další možnosti Nejvhodnější poskytovatel této péče: porodní asistentka Sekundární péče: Specializovaná, pro PATOLOGIE Vysokorizikové těhotné a rodící ženy (10-30%) Nemocnice - lékaři

Návrh možné péče u nás Vytvoření fungujícího systému primární péče, který nabízí široké spektrum možností Rozdělit péči na primární a sekundární Potřeba posílit znalosti, kompetence a autonomii porodních asistentek Rozšířit povědomí o možnostech dobré praxe – porodní domy, porodní centra, kontinuální model péče, one-to-one care Vytvořit dialog a spolupráci

Rozhovor (najdete na www.jakjinak.info)

Děkujeme za Vaši za pozornost! Video, rozhovory a tiskové materiály ke stažení www.jakjinak.info/pro-media/pro-media