Kybernetika Jakub Ježek 3IT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
Advertisements

Moje budoucnost. Založena v roce Vlastní moderní vybavení. Přátelské prostředí. Individuální, partnerský a komunikativní přístup k žákům a studentům.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
Vektorový animátor Diplomová práce
Didaktika fyziky jako vědecká disciplína
Metody zkoumání ekonomických jevů
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_525.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Historické etapy vývoje managementu
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
TEORIE SYSTÉMŮ A ZÁKLADNÍ POJMY
ÚVOD DO KYBERNETIKY Norbert Wiener ( )
T1 Východiska. Řízení širší pojem než management chápeme jako vztah mezi prvkem, který řídí (řídící subjekt) a prvkem, který je řízen (řízený objekt)
Text: Reprodukce nálevníků Metody získávání vědeckých poznatků
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Systémy pro podporu managementu 2
K ARL L UDWIG VON B ERTALANFFY. L UDWIG VON B ERTALANFFY *19. září 1901 v Atzgersdorfu (u Vídně) †12. června 1972 v Buffalu - rakouský biolog a filosof,
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/2004 cv.-1.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Modelování a simulace MAS_02
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Seminář HCI, ÚISK FF UK, HCI v kontextu kognitivní vědy.
Moderní byznys Jan Kovařík. ”Zlepší-li se toky informací ve firmě, pak řešení jednotlivých podnikatelských problémů již přijdou sama.” Bill Gates, Byznys.
Umělá inteligence Minského definice: UI je věda o vytváření strojů nebo systémů, které budou při řešení určitého úkolu užívat takového postupu, který –
Robotika a historie informatiky
Úvod do ekologie.
Počítačové modelování dynamických systémů
Bi1BP_ZNP2 Živá a neživá příroda II Biologické vědy
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
AŘTP literatura k předmětu Miloslav LINDA katedra elektrotechniky a automatizace.
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Možnosti zavedení integrálního taktového grafikonu v podmínkách ČR Prezentace projektu stránka: 1 K617X1MG Možnosti zavedení integrálního taktového grafikonu.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
CW01 - Teorie měření a regulace Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/2010 cv. 7.
Teorie systémů z ptačí perspektivy. Praktická cvičení z teorie systémů, Fruta Mochov 1977.
Norbert Wiener Zakladatel kybernetiky
22.. * biodiverzita Ekologická přizpůsobivost teplota množství světlamnožství potravy množství soli množství 0 2 nepříznivé podmínky vedoucí ke.
Základní pojmy v automatizační technice
Úvod do psychologie
Postavení pedagogiky mezi vědami
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Lekce 1 Úvod - základní pojmy a koncepce v geomorfologii
Informatika. Cíle výuky informatiky Studenti se mají seznámit se základními pojmy, problémy, postupy, výsledky a aplikacemi informatiky tak, aby je dokázali.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Úvod do kybernetiky Kybernetika se zabývá dynamikou komplexních soustav z hlediska řízení procesů, které v nich probíhají. Řízení je společný název pro.
Kybernetika Od mechanizace ke kybernetice.  Na samém počátku je nezbytné upozornit na to, že k pochopení těchto textů musí student znát minimálně základy.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 4. PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY A PRINCIPY PRÁCE SE ZMĚNOU A ZÁTĚŽÍ V NÁROČNÝCH KOMUNIKAČNÍCH.
KVINTA. = VĚDA ZABÝVAJÍCÍ SE ZKOUMÁNÍM JAZYKA. Dělení podle: 1) jazyků, jimiž se zabývá (např. bohemistika, anglistika, romanistika, hungaristika, sinologie,
1 Dopravní simulace Lekce 1:Úvod. 2 Představení Ondřej Přibyl, Ph.D. Schůzky: Konzultační hodiny: dohodou.
Řízení vtahů se zákazníky ve vybraném podniku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Základní pojmy v automatizační technice
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vědní obory zabývající se informacemi
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Ekologie.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Úvod do psychologie II. přednáška
A4M39PSY Psychologie v návrhu UI
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Kybernetika Jakub Ježek 3IT

Co je kybernetika Věda zabývající se principy obecného řízení a přenosu informací ve strojích živých organizmech a společenstvých

Základní pojmy kybernetiky Informace Řízení Zpětná vazba Stabilita Paměť Rovnovážný stav Kmitání

Rozdělení kybernetiky Teoretická kybernetika Aplikovaná kybernetika

Teoretická kybernetika Studuje především obecné vlastnosti a chování systémů. Zahrnuje teorii systému a teoretickou informatiku

Aplikovaná kybernetika Použití kybernetického přístupu při analýze, modelování a simulaci a návrhu systémů. Aplikuje poznatky kybernetiky do dalších oblastí. Zahrnuje technická kybernetika Informatika Biokingenýrství Robotika ...

To je vše děkuji za pozornost